3:2
(2:2)
14. A. Bureš (p.)
33. M. Škrlant
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2022 14:00

13.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pavlíkov porazily v Janově vlastní chyby


Branky


16. F. Houda , 27. R. Konvalinka , 55. V. Zuska - 14. A. Bureš (p.) , 33. M. Škrlant
18

Souboj tradičních soupeřů, kteří se potkávali minulou sezónu ve III. třídě, příliš fotbalové krásy nenabídl. A to především kvůli janovskému hřišti, které nedovolovalo hrát přízemní kombinační fotbal, o který se hosté místy snažili. Právě Pavlíkov byl týmem, který se nevyvaroval hrubých individuálních chyb a to ho stálo proti domácímu Sokolu vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výstavní gól Škrlanta

Začátek zápasu nabídl nepřesnosti na obou stranách a jediným vzrušením byl na začátku přímý kop Zusky těsně za vápnem. Z dobré pozice ale klíčový hráč domácích přetáhl svůj centr a pavlíkovská obrana mohla být v klidu. Hosté se zastřelovali zpoza vápna, ale pokusy L. Polcara a Chytrého byly nepřesné. Po úvodní desetiminutovce vlétl do domácí šestnáctky O. Polcar a kapitán Melč ve snaze upálit míč trefil pavlíkovského mladíka a sudí Strouhal ukázal na značku pokutového kopu. Domácí hráč mohl být rád za žlutou kartu. K penaltě se postavil Bureš a s přehledem proměnil - 0:1.

 

Z vedení se Pavlíkov neradoval vůbec dlouho. Koc fauloval na obranné polovině Zusku a k přímému kopu se postavil M. Bradáč. Ten svůj střelecký pokus procedil skrz zeď, od které se odrazil míč na úroveň penalty, kam mezi brankáře a obranu vlétl v náběhu Houda a prostřelil Peška - 1:1. Další zajímavá šance se zrodila na druhé straně. Hosté chtěli vedení zpátky a nechybělo moc. Řezáč se obtočil kolem bránícího hráče a v pádu protáhl gólmana Melče, který ukázal efektivní zákrok. Pavlíkov se snažil hrát kombinačně po zemi středem hřiště, ale terén byl proti, a tak byly z obou stran k vidění dlouhé nebo kratší nákopy do obranných řad.

 

Domácí se do hry dlouho nemohli dostat, ale soupeř vyrobil první ze svých individuálních chyb a Janov trestal. První špatnou rozehrávku O. Polcara Sokol nepotrestal, tu druhou už ano. Pavlíkovský mladík, který vybojoval pro svůj tým pokutový kop, poslal do samostatného nájezdu dosud neviditelného Konvalinku a ten i přes dotek hostujícího brankáře dostal míč za brankovou čáru - 2:1. Zcela zbytečný inkasovaný gól, na který ale našel Pavlíkov odpověď. Výstavní gól, který můžeme označit jako gól podzimu, má na svém kontě Škrlant. Ze středu hřiště se opřel do míče, který mířil do levé šibenice, kde se odrazil od tyče a skončil za zády Melče, který se po nádherné střele marně natahoval - 2:2.

 

Janov zahrozil do konce poločasu ještě z rohového kopu. Levačka kapitána Melče poslala do vápna velmi nepříjemný centr, který skončil až u M. Bradáče. Jeho střela přes Koce ale branku nezasáhla. Poslední a zároveň obrovská šance se zrodila ve 40. minutě, kdy dostal míč za obranu Bureš. Autor první branky si ho navedl ze strany do vápna, odkud mířil na vzdálenější tyč. Z ideální pozice ale janovskou branku netrefil, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Pešek na to sám nestačil

Ve druhém poločase se na první šanci čekalo a když přišla, byla rovnou gólová. V zadních řadách si slabší chvilku vybral dosud dobře hrající velezkušený L. Polcar, který váhal s rozehrávkou a nechal se Zuskou obrat o míč. Ten nad ničím nepřemýšlel a střelou přes obránce poslal míč přesně k tyči - 3:2. Následně se hrálo mezi vápny, hosté se snažili srovnat, ale stále bojovali s místním hřištěm, které nenahrávlo kombinačnímu fotbalu. Dalším zaváháním poslal Erben do šance Konvalinku. Ten ale potvrdil formu z tohoto utkání a trefil pouze horní část ochranné sítě za brankou.

 

Netrvalo dlouho a Janov měl další velkou šanci. Zuska dostal míč od lajny do vápna, ale domácího hráče vychytal skvělým zákrokem Pešek, který tak držel pavlíkovské naděje na bodový zisk. Ani z následného rohu nepřidali domácí uklidňující branku. Pavlíkov chtěl zápas srovnat, ale jeho jedinou šancí byl závar v domácí šestnáctce, který domácí ustáli díky včasnému zákroku brankáře Melče.

 

Závěr utkání nabídl příležitosti na jedné straně a to na té domácí. Konvalinka šel sám na Peška, míč si ale předkopl a následně zakončil svou akci nedovoleným zákrokem oceněným žlutou kartou. Po gólovém představení v Senomatech se domácímu kanonýrovi vůbec nedařilo. Hráčem druhé půle byl pavlíkovský brankář Pešek, který v posledních minutách vytáhl skvělý zákrok proti čerstvému Alijevičovi a poradil si i s následnou dorážkou na přední tyč.

 

To nic ale nemění na janovském vítězství, které se nerodilo snadno. Pavlíkov se bez svých opor dopouštěl individuálních chyb, které znamenaly ztrátu bodů. Hosté se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí si těsné vedení pohlídali a i když to z jejich strany nebylo nic přesvědčivého, vítězství nakonec urvali.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: S Pavlíkovem se nám hraje špatně. Většinou těžíme z naší rychlosti, ale proti mladým klukům to moc nejde. Tři body byly doslova vybojované a jsme za ně rádi.

SK Pavlíkov
Lukáš Polcar, obránce: Do zápasu v Janově jsme nastupovali v hodně pozměněné sestavě. Neúčast některých klíčových hráčů z důvodu zranění a jiných aktivit byla prozatím největším výpadkem v probíhající sezóně. Můžeme být opravdu rádi, že máme tak široký kádr a dokázali tak mužstvo doplnit. Musím ale všechny zúčastněné pochválit za předvedené výkony. Myslím, že v některých fází zápasu jsme byli i tak aktivnějším a lepším týmem. Bohužel naše velké chyby dokázal soupeř gólově vyřešit. Mrzí mě, že jsme si nedokázali odvézt alespoň bod a to i proto, že mou chybou se soupeř dostal do vedení a my nedokázali gólově odpovědět.



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - R. Konvalinka [-] (88. M. Dohnal [-] ) , J. Koukal [-] , M. Bradáč [-] , R. Sattler [-] (66. T. Kačírek [-] ) , F. Houda [-] (82. A. Alijevič [-] ) , J. Kail [-] , V. Zuska [-] , T. Roubík [-] , V. Kinter [-] , J. Melč [-]

SK Pavlíkov
L. Pešek [-] - J. Erben [-] , F. Podhorský [-] , J. Koc [-] , O. Polcar [-] , P. Chytrý [-] (46. F. Zaspal [-] ) , T. Kindl [-] , L. Polcar [-] , M. Škrlant [-] , A. Bureš [-] , D. Řezáč [-]

ŽK: 8. R. Konvalinka , 13. J. Melč , 66. R. Sattler - 67. F. Zaspal .
Hráči zápasu: L. Pešek .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: STROUHAL Jiří - BENDA Milan (N), KALAŠ František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 21:37

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 18:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 11:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 07:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 21:10
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 18:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 17:19

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 14:39
Redakce Rakovník

Expert: Bětka Brabcová
Tip experta: výhra domácích

Během dvou předchozích kol dokázal Janov nastřílet neuvěřitelných třináct branek na rozdíl od trápícího se Pavlíkova, který má pevnou statistiku jednoho gólu na utkání. Bez Ikrényiho a Kalaše bude mít duel v Janově velmi těžký.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 13:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 12:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 07:20

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 06:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 04:16
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích