3:1
(2:1)
25. J. Melč
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

3.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jesenice si poradila s nováčkem z Janova


Branky


23. D. Jeníček , 29. P. John , 56. P. Kotek - 25. J. Melč
19

Další novic v soutěži je z Janova. Sokol na úvod sezóny o patro výš zavítal na velkou jesenickou plochu, tedy na hřiště o rozměrech, na které není v domácích podmínkách zvyklý. Na body to na začátek nestačilo, příští víkend to ale v domácím prostředí může být úplně jinak.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé odpovědi

Do zápasu vstoupila lépe Jesenice, která si vytvářela šance, ale měla problém s finální fází. Nováček soutěže z Janova se nejprve rozkoukával, ale i on přišel se zajímavou příležitostí. Kail se prosadil na lajně, našel před brankou Alijeviče, ale jeho pokus zblokoval včas Mutínský. Na první branku se čekalo do 23. minuty. Domácím se povedla akce, při které se dostal do šestnáctky Pros, našel v dobré pozici Jeníčka a zkušený útočník neměl problém uklidit míč do odkryté branky - 1:0.

 

Janov se ale nenechal položit a za dvě minuty bylo srovnáno. Sokol ukázal, že i ve vyšší soutěži bude spoléhat na přímé kopy kapitána Melče, který se prosadil hned v prvním mistrovském zápase - 1:1. Domácí si vzali po pár minutách vedení zpátky. Se střeleckým pokusem Prose zpoza vápna si věděl brankář Melč rady, míč ale vyrazil pouze do míst, kde byl s gólovou dorážkou připravený jesenický kapitán P. John - 2:1.

 

Janov ani tato branka nepoložila a hosté mohli srovnat. Zuska vysunul M. Bradáče, kterého vychytal v nájezdu Flajšingr a také díky němu drželi domácí poločasové vedení. Janov v podobě Zusky získal velmi cennou posilu do vyšší soutěže. Naopak Jesenice bude chtít spoléhat na důležité zákroky Flajšingra třeba jako v tomto případě, kdy odmítl druhé vyrovnání soupeře.

Jesenická pojistka

Do druhého poločasu šly oba týmy s jasným cílem. Jesenice chtěla přidat pojistku a hlídat si vedení, naopak Janov se chtěl do utkání vrátit vyrovnávací brankou a živit naději na bodový zisk. A nutno říci, že k němu nebylo vůbec daleko. Finální fáze ale byla janovskou Achillovou patou. Kail vyslal do samostatného nájezdu Zusku, ale tomu vypíchl míč na poslední chvíli obránce. Následně to byl znovu Kail, který tentokrát vyslal do šance M. Bradáče. Jesenický brankář ale byl ve formě a nadvakrát další gólovku zneškodnil.

 

Jesenice to zkoušela střeleckými pokusy, které nebyly přesné. V 56. minutě se uvolnil Jeníček, nahrál Kotkovi a ten trefil kýženou pojistku - 3:1. Domácí drželi dvougólové vedení a čas jim hrál do karet. Utkání se přehouplo do poslední desetiminutovky, kdy byl v domácím vápně k vidění souboj bránícího hráče s Kailem, po kterém se janovský špílmachr objevil na zemi. Sudí Strouhal ale souboj nevyhodnotil jako nedovolený, a tak se hrálo dál. Více zápas nenabídl a všechny body zůstaly na domácí ploše.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


FC Jesenice
Michal Pacourek: První zápas a ty bývají vždy důležité z hlediska vstupu do nové sezóny. Dali jsme celkem brzy gól, na který hosté celkem rychle zareagovali z přímého kopu. My jsme nesložili zbraně a opět strhli vedení na svoji stranu a nakonec jsme ve druhé půli přidali pojistku. Pro nás důležité tři body a hlavně spokojenost s předvedeným bojovným výkonem.

Sokol Janov
Jakub Kail: Byli jsme trochu nervózní, protože to byl první zápas po dlouhé době v okresním přeboru a projevilo se to na zakončení. Jesenice byla lepší na míči, lépe kombinovala, ale vyložených šancí si moc nevytvořila. My měli dost šancí na gól, ale bohužel jsme neproměňovali. Myslím si, že by zápasu slušela více remiza, ale bohužel. Do příštích kol jsme ponaučení a dáme do nich všechno.



Sestavy


FC Jesenice
P. Flajšingr [-] - D. Jeníček [-] , K. Pros [-] , D. Kapoun [-] , P. Kotek [-] , M. Pacourek [-] (76. P. Pošta [-] ) , P. John [-] , S. Pfejfer [-] (46. D. Halámek [-] ) , J. John [-] , J. Mutínský [-] , T. Váňa [-] (62. T. Nistor [-] )

Sokol Janov
J. Melč [-] - R. Konvalinka [-] , M. Bradáč [-] , V. Zuska [-] , J. Linc [-] (62. M. Dohnal [-] ) , J. Kail [-] , F. Houda [-] , A. Alijevič [-] (64. J. Koukal [-] ) , J. Kloub [-] , T. Roubík [-] , J. Melč [-]

ŽK: 84. M. Dohnal .
Hráči zápasu: P. Flajšingr , D. Jeníček - J. Kail , T. Roubík .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: STROUHAL Jiří - KALAJ René (N), DOHNAL Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: výhra domácích

Domácí nadělovali v okresním poháru na půdě Kolešovic a stejně tak tomu bude i v tomto utkání, ve kterém přivítají na svém velkém hřišti nováčka soutěže z Janova.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích