2:3
(0:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 17:00

6.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vítězná série Tachova pokračuje a z Nýrska veze další tři body do tabulky


Branky


78. I. Varga , 86. D. Kotlan - 14. A. Kořínek , 36. L. Hudec , 39. L. Hudec
34

Tachov od začátku soutěže předváděl výkonnostně velmi dobré zápasy, téměř po celou dobu hry. V Nýrsku to ale poprvé nebylo podle představ, přesto celek z okresního města bodově nezaváhal a i v tom se zřejmě ukázala síla tohoto ambiciózního klubu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Již v první minutě se na levé straně uvolnil Sláma, jeho přihrávka ale Aleše Kořínka nenašla. Ten nastoupil překvapivě na hrotu útoku místo zraněného Lanfranchiho. Jeho chvíle přišla ve 14. minutě, kdy si převzal kolmici od Viterny a zkušeně zakončil – 0:1. Domácí byli na soupeře dobře připraveni, pečlivě bránili a jakmile měli příležitost, vyrazili do brejku. Po jednom z nich musel ve 25. minutě zasahovat Langr, pak se však mnohem výrazněji začali prosazovat hosté.

 

Agilní Pavel Kořínek se uvolnil na pravé straně, jeho přihrávku odklidil obránce na roh a po jeho rozehrání mířil těsně vedle hlavou Braun. Poté opět Pavel Kořínek, Sláma měl však jeho přihrávku na dlouhou nohu a netrefil branku. Po půhodině hry se dobře uvolnil Aleš Kořínek, jeho pumelici z 20 metrů zastavilo břevno. O chvilku později tachovský forward vybojoval míč, posunul jej na Hudce a ten už věděl, co s ním – 0:2. Za tři minuty vysunul Bulaiev opět Hudce, ten se obtočil kolem obránce a střelou na zadní tyč potvrdil své kanonýrské schopnosti – 0:3.

 

Do druhé půle nastoupili hosté s jasným vedením o tři branky a jejich herní dominance pokračovala chvíli i po přestávce. Ve velké šanci Pavel Kořínek našel Hudce, jeho příhru však měl Nieves na dlouhou nohu a netrefil branku. Dobývání domácí svatyně Nýrska chvílemi připomínalo házenou, ale Tachov hrál příliš profesorsky, pomalu, v šestnáctce chyběla přesnost a důraz. Do slibné šance se dostal Braun po přiťuknutí od Hudce, ale Jarolím jeho technickou střelu pokryl.

 

S přibývajícím časem domácí čím dál tím víc vylézali z obranné ulity a v 78. minutě se dočkali. Jeden ze záložníků na pravé straně obešel Nievese a jeho prudký centr hlavičkoval přesně Varga. Ukončil tak tachovskou 375 minut dlouho trvající sérii bez inkasované branky. Domácím najednou narostla křídla a když se po rohu dostal k míči Kotlan a uklidil jej do šibenice, bylo tu drama. Nýrští vrhli všechny síly do útoku a v závěru se zlobili na sudího Adámka. Domácí borec v souboji rameno na rameno přetlačil Umanského a řítil se do slibné pozice a přečíslení, jeho snahu však přerušil odpískaný faul. Vzápětí sudí pískl do píšťalky naposledy a bylo po zápase.



Ohlasy k zápasu


FK Okula Nýrsko
Martin Bastl, hráč: Po většinu prvního poločasu jsme se bránili celkem obstojně, ale po 3 taktických chybách hosté vedli v poločase 3:0. Druhý poločas začal lépe, nedostali jsme rychlý gól a my jsme hrozili z brejků. S výkonem jsme spokojení, ale je škoda, že to nebyl aspoň bod. Protože na konci zápasu pan rozhodčí nastavil 1 minutu a hráli jsme 30 sekund i když proběhla střídání a na dva hráče musel být použitý kelen... Takže minutka byla málo.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Přijeli jsme do Nýrska s cílem vyhrát a odvézt tak tři body z horké šumavské půdy. V prvním poločase jsme byli častěji na míči než domácí a tři branky v prvním poločase byly potvrzením naší převahy. Domácí se do ničeho nedostávali a my jsme měli hru pod kontrolou. Přesto naše hra měla k ideálu daleko. Naše ofenzivní sílu narušilo vynucené střídání Slámy kvůli zranění a absence Lafranchiho na hřišti. Nechal jsem ho jen na lavičce, protože se mu v týdnu ozvalo tříslo a proto jsem ho chtěl pošetřit. Byli jsme naštěstí produktivní a tři góly v poločase nám hrály do not... Druhý poločas jsme hru dále kontrolovali a vypadalo to, že utkání v klidu dohrajeme do vítězného konce. Jenže jsme vepředu neudrželi balón a přestali jsme být zodpovědní v návratech do defenzivy. A tak přišel trest. V 78. minutě jsme udělali několik fatálních chyb v obranné činnosti a domácí nás potrestali. Domácí ucítili šanci a my jsme hráli dál, jakoby se nic nestalo... Ztráty míčů vepředu, pomalé přepínání do defenzivy a bohorovný přístup k bránění vedlo k tomu, že domácí začali být čím dál nebezpečnější a to vyvrcholilo nedůsledností a nedůrazem při bránění rohu a Nýrsko nám vstřelilo kontaktní branku. Domácí bojovali o remízu, ale naštěstí pro nás, jsme už utkání dovedli do vítězného konce. Doufám, že druhý poločas budeme všichni vnímat jako veliké memento do příštích zápasů. Určitě si toto utkání v týdnu rozebereme. Výkon v druhém poločase nebyl z naší strany vůbec dobrý. Přesto vezeme tři body, takže nakonec spokojenost s výsledkem a splněním našeho cíle.



Sestavy


FK Okula Nýrsko
F. Jarolím [-] - M. Bastl [-] , M. Brož [-] , J. Čanecký [-] , Z. Mašek [-] (46. D. Kotlan [-] ) , K. Kalivoda ml. [-] , D. Vávra [-] (68. Š. Švec [-] ) , I. Varga [-] , J. Pavlík [-] , M. Vlček [-] (80. P. Výtisk [-] ) , A. Antonovics [-] (68. I. György [-] )

FK Tachov
M. Langr [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] (36. G. Nieves [-] ) , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , R. Umanskyi [-] , A. Kořínek [-] , D. Bulaiev [-]

ŽK: 72. G. Nieves , 89. T. Habart .
Hráči zápasu: L. Hudec , J. Viterna .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: ADÁMEK Filip - KŘÍŽ Lukáš, SCHVEINERT Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Martin Bastl
Tip experta: remíza

Bude to boj a doufám, že favorita potrápíme a nejlépe obereme o bod, takže dávám remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů