D. Míka 41.
M. Lopata 53. (p.)
D. Míka 71.
J. Kellner 90.
4:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2022 14:30

13.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

DERBY | Chotíkov po pěti letech porazil Lhotu!


Branky


41. D. Míka , 53. M. Lopata (p.) , 71. D. Míka , 90. J. Kellner - 20. M. Švehla
22

Chotíkov v tomto krajském derby porazil Lhotu za tři body naposledy 21.10.2017, když byl u kormidla chotíkovského celku současný trenér Sokola Lhoty, Petr Nykles. Od té doby došlo pouze na remízové zápasy, kdy se po penaltách body Chotíkovu přičítaly, jenže výhra za tři body musela počkat dlouhých 5 let! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od začátku se hrál bojovný fotbal a ani jeden z týmů nechtěl druhého pustit do velké šance. Ta se urodila až ve 20. minutě po protiútoku hostů a hned byla gólová. Suda vyslal za obranu po pravé straně Kotrnocha, jemuž nabíhající spoluhráči byli ve složité situaci, tak se rozhodl zakončit. Bejdák střelu vytěsnil, ale k dorážce měl ve skluzu nejblíže Martin Švehla, jenž poslal Lhotu do vedení. Vedení mohlo být o chvilku o gól vyšší. Po dlouhém výkopu Bláhy hlavičkoval u vápna dozadu pro Bejdáka Martin Míka, jenže razance hlavičky domácího brankáře překvapila, míč neudržel a při následném dobíhání Kotrnochem došlo k faula na hostujícího hráče a byla nařízena penalta. K ní se postavil Martin Švehla, kterého ale tentokrát už Bejdák vychytal.

 

Hosté měli ještě několik šancí, ale ty si Bejdák pohlídal. Na druhé straně pak ve 33. minutě zahrozili domácí z přímého kopu, ale pouze těsně vedle šibenice. O chvilku později prověřil Bláhu Kučera, ale ani tentokrát se domácí neradovali. To vyšlo až v minutě 41., když Kučera předal ve vápně míč Kuhajdovi, ten zavezl k brankové lajně a vyvalil před malé vápno, mimo dosah brankáře a obránců. Právě sem si naběhl kapitán David Míka a pohodlně zakončil do odkryté brány. Obrat pak mohl být dokonán už před přestávkou, ale Lopatovu povedenou střelu k tyči vytáhl výborně Bláha.

 

Po výměně stran začali lépe domácí. Těm k dokonání obratu pomohla nařízená penalta za faul v 52. minutě od Pavla Sudy. K němu se do vápna přihnal Kučera, obhodil si jej a Suda až se snažil míč vypíchnout, byl krátký a domácího hrajícího trenéra podťal k zemi. Druhá penalta v zápase tentokrát proměněna byla. Postavil se k ní nejlepší střelec soutěže, Miroslav Lopata a i když se střela nezařadila mezi ty povedené, skončila v síti.

 

Následně se hra začala trochu kouskovat, čímž Lhota úplně vypadla z tempa a na koni byli domácí. Ale Lopata i Vild ještě mířili vedle. Gólem to dopadlo až v 71. minutě, když se po rohovém kopu odrazil míč k Davidu Míkovi příhodně od obličeje svého bratra a ten bombou mířil přesně. A když své dvě velké šance nedokázal proměnit Kučera, potvrdil tři body v 93. minutě Jiří Kellner střelou na vzdálenější tyč zpoza vápna.

 



Ohlasy k zápasu


FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér: Na obou stranách chybělo několik hráčů, nicméně my jsme si s tím poradili velmi dobře. Lhota dala z jediného nebezpečného útoku gól a vzápětí měla po naší nesmyslné chybě výhodu penalty, kterou ale naštěstí napravil Bejdák a hosty vychytal. To byl důležitý okamžik zápasu. Jinak bylo utkání opět pouze o nás a o tom, jak budeme produktivní. Lhota se prakticky celý zápas pouze bránila, byla pod neustálým tlakem a myslím, že rozdíl ve skóre je ještě vzhledem k průběhu mírumilovný. Vítězství je naprosto zasloužené, my jsme spokojení, na příští zápas se několik hráčů do sestavy vrátí a snad budeme na domácím hřišti pokračovat ve vítězném tažení proti těžkému soupeři z Petřína.

TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: Výsledek je k průběhu zápasu, zejména k druhé půli, ještě milosrdný. Bohužel jsme vedli 0:1, kopali jsme penaltu, kterou jsme neproměnili a pak necháme soupeře do poločasu srovnat. Byli jsme fakt špatní... Kdybych věděl, že to kluci neumí, tak bych ten výkon bral, ale když vím, že to zahrát umí, ale na hřišti to ze sebe pak nevydají, tak mi to prostě vadí. Je to hlavně o tréninku. Jednou přijde jedněch pět lidí, podruhé jiných pět lidí, z toho jen dva ze základu. Bez toho se to prostě nedá, pak je chytají křeče v zápase. Před zápasem si řekneme, jak budeme hrát, že je musíme dostupovat, jelikož jsou zranitelní vzadu, ale neplníme vůbec nic. Možná kdybychom vedli o dva góly, tak by to třeba bylo úplně jiné, ale šance se neproměnila, tak se musí jít dál a hráči musí ukázat tu chuť a vůli hrát dál, až do konce zápasu a nic nevypustit. Když si promítnu jak jsme hráli ze Zručí, tak to byla radost pohledět, ale za měsíc se to úplně otočí. Soupeř byl hratelný, ale museli bychom chtít. Pak mi vadí ještě morálka některých hráčů. Někteří místo zápasu jedou někam na víkend, jedou si na ryby, jedou si jinam... Já nevím, asi jsem stará škola, ale toto mi prostě vadí. Soupeři gratuluji, vyhrál zaslouženě, výsledek je spravedlivý.



Sestavy


FC Chotíkov 1932
D. Bejdák [-] - M. Míka [-] (72. A. Cirok [-] ) , D. Míka [-] , K. Klepal [-] , B. Buchta [-] , J. Kellner [-] , J. Vild [-] (72. J. Huml [-] ) , P. Kučera [-] , M. Lopata [-] (86. Š. Kolesa [-] ) , K. Rozboud [-] (78. P. Kolesa [-] ) , L. Kuhajda [-]

TJ Sokol Lhota
V. Bláha [-] - T. Diviš [-] (70. D. Křížek [-] ) , P. Suda [-] , J. Šroubek [-] , D. Fikerle [-] - J. Horník [-] , M. Kotrch [-] , O. Kotrnoch [-] , J. Jaroušek [-] - M. Bečaver [-] (46. V. Sulek [-] ) , M. Švehla [-] (70. J. Eliášek [-] )

ŽK: 44. B. Buchta , 72. J. Vild , 75. M. Lopata , 90. P. Kolesa - 33. P. Suda .
Hráči zápasu: D. Míka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: ŠIMEK František - KRŮS František, LAPÁK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 10:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 01:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 20:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 19:42

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 15:03

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 10:53
Jakub Volák

Expert: Tomáš Hatina
Tip experta: remíza

Nejzajímavější zápas celého kola. Nedivil bych se remízové přestřelce 3:3.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 18:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 11:02

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 09:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 07:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 17:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 17:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 12:07

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 09:18

Tip: výhra domácích