J. Vlk 12. (p.)
M. Lopata 77.
J. Vild 83.
M. Lopata 89.
M. Lopata 90.
5:5
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2022 15:30

11.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka a drama do konce zápasu. Infarktovým závěrem získal Chotíkov alespoň bod


Branky


12. J. Vlk (p.) , 77. M. Lopata , 83. J. Vild , 89. M. Lopata , 90. M. Lopata - 39. L. Křivánek (p.) , 46. L. Křivánek , 59. V. Šperl , 81. L. Křivánek , 90. L. Křivánek (p.)
32

"Náš nevýkon ale začal už v týdnu, kdy spíš než tréninkové nasazení se trénovala lepší výmluva, proč nepřijít a přesně jsme si to přenesli do zápasu. Líní, neběhaví, namistrovaní, bez chuti, bojovnosti, zájmu a s velkou dávkou nesoudnosti a sebereflexe." Takto hodnotil po utkání trenér Chotíkova výkon svého mužstva.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě penalty v prvním dějství

Podle papírových předpokladů se do vedení jako první dostali domácí, kteří se po deseti minutách hry doškali odpískání pokutového kopu, když se na nabíhajícího Lopatu jak batoh na záda pověsil Vítek. K penaltě se postavil klasický chotíkovský exekutor Tomáš Denk, který vyslal míč na druhou stranu, než kterou si vybral Zach. Jenže pak nastal útočný útlum domácích fotbalistů a hosté si také nacházeli svá okénka.

 

Po půl hodině hry se hosté dožadovali po faulu na Křivánka udělení více než žluté karty pro Rozbouda, jelikož se holýšovský útočník v té chvíli nacházel za celou domácí obranou, jenže v době přihrávky byl zřejmě v ofsajdovém postavení a jelikož se přes faul k míči nestihl dostat, tak byl odpískán volný přímý kop. Kdyby se k míči dostal, nemohlo by se jednat o zjevnou brankovou příležitost, jelikož by byl v ofsajdu, takže červená karta v žádném případě následovat nemohla. Jedna strana se tedy zlobila na asistenta rozhodčího, který neodmával ofsajd (ale nemohl, jelikož k němu fakticky ještě nedošlo) a druhá na hlavního sudího, který neudělil červenou kartu. Jenže rozhodčí tuto nelehkou a na hřišti málo vídanou situaci vyřešili velmi správně. I zde se tedy ukázalo, jak aktuální ofsajdové pravidlo pluje na tenké hraně a jeho posouzení není jednoduché. Z volného přímého kopu pak gól nepadl.

 

A tak se před další brankou v zápase zase rozezněla píšťala rozhodčího Petrželky po souboji ve vápně, tentokrát chotíkovském. Sudí pečlivě po celou dobu rozehrávky rohových kopů sledoval domácího Vlka, který se objímal se soupeřem a v situaci, kdy si zabíhal na centr se za něj pověsil podobně, jako na začátku zápasu Vítek na druhé straně hřiště. Následovala žlutá karta a penalta. Tu přesnou střelou k tyči proměnil Lukáš Křivánek.

 

 

 

Nevídaný závěr zápasu

Po výměně stran se Holýšov první akcí dostal do vedení. Na zteč byl vyslán Lukáš Křivánek, který unikl z Buchtových spárů, posadil na zadek Šilhánka a do prázdné uklidil svůj rychlý samostatný únik. Hned záhy se po nepovedeném odkopu od chotíkovského brankoviště dostal míč zpět, kapitán Míka jej jen tečoval a před Šilhánkem se zjevil sám Venca Šperl. Zkušený snajpr hlavičkoval nejdřív zhruba z penalty do břevna, míč se k němu vrátil a nikým nedobíhán zakončoval znovu hlavou z bližší vzdálenosti, ale tentokrát trefil tyč a přes celou bránu podél brankové čáry se kulatý nesmysl odkutálel pryč. Šílená smůla holýšovského střelce.

 

Nicméně po hodině hry se přeci jen prosadil, když byl vyslán mezerou mezi obránci, brankář míč odvrátit nedokázal a Václav Šperl tedy poté uklízel do prázdné brány. Chotíkovští se následně drali do šancí, ale ne s takovou lehkostí, nebo přesností, jako tomu bylo v minulých zápasech. Přesto se dočkali snižující branky v 77. minutě, když téměř z nulového úhlu mezi nohama prostřelil Miroslav Lopata hostujícího brankáře. Domácí tato branka mohla nakopnout, kdyby však nechybovali a nenabídli další protiútok soupeři. Po něm se míč dostal k nohám Lukáše Křivánka a ten v 81. minutě vstřelil prudkou střelou k tyči hattrick a poslal svůj tým opět do dvoubrankového vedení.

 

Jenže to zdaleka ještě nebyl konec. Už o minutu později snížil opět na rozdíl jediné branky Jan Vild, jenž se po pěkné kombinaci dostal do zakončení, na které Zachovi chybělo pár centimetrů navíc. A o pár minut později, po neuvěřitelném tlaku domácích, se podruhé v zápase prosadil opět Miroslav Lopata, který po centru do vápna nejdříve hlavičkoval do tyče, ale následnou dorážku zblízka už uklidil přesně - 4:4. Po této brance se do sudího pustil slovně Václav Kaas, který po dvou žlutých za slovní protesty odešel ze hřiště s červenou kartou.

 

Rozhodčí nastavoval 4 minuty nad rámec hrací doby a v těch se mohlo o vítězi rozhodnout. V 92. minutě totiž byl ve vápně faulován Lukáš Křivánek, který se následně postavil k pokutovému kopu a svůj pokus i napodruhé proměnil. Vzhledem k obstrukcím kolem této penalty se hrálo více minut nad rámec, než bylo nastaveno. Hned z první akce se míč dostal na levou stranu holýšovského brankoviště, kde se s ním otočil Kučera a povedeným lobem na zadní tyči našel zabíhajícího Miroslava Lopatu, který v infarktovém závěru vykřesal hattrickem pro svůj celek alespoň bod.



Ohlasy k zápasu


FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér: Je dva dni po zápase a pořád nevím, jak jej zhodnotit. Vůbec si nedokážu vysvětlit náš ostudný a hanebný výkon. Ničil nás jediný hráč soupeře, který se přijde vyprdět tak na každý třetí zápas, nezná své spoluhráče ani jménem a nedokážu si stále vysvětlit, že si s ním naši defenzivní hráči nedokázali poradit. Během zápasu se jich na něj vystřídalo snad 7 a mohl nám dát snad 8 branek, dělal si s námi vyloženě co chtěl. Nefungovala komunikace, vystupování, zajišťování, normálně jsme se z něj rozsypali jako malý děti. Naštvané jsou obě strany, chudáci Holýšovští přijeli v 11 lidech, my jim naservírujeme naší trapností výhru do klína a nakonec je to po infarktovém závěru po bodu... Nemyslím to ale jako urážku, spíš jako lítost, že to pro ně nedopadlo. Náš nevýkon ale začal už v týdnu, kdy spíš než tréninkové nasazení se trénovala lepší výmluva, proč nepřijít a přesně jsme si to přenesli do zápasu. Líní, neběhaví, namistrovaní, bez chuti, bojovnosti, zájmu a s velkou dávkou nesoudnosti a sebereflexe. Nebýt potentního Lopaty, tak to máme ještě s větší ostudou. Jediné, čím si můžeme tenhle doufám ojedinělí výpadek napravit, jsou tři body z Nepálu.

FK Holýšov
Štěpán Hirschl, trenér: Co na to říct... Převládá obrovské zklamání, protože tento zápas jsme měli rozhodně vyhrát. Mám za to, že jsme byli i lepší, ale bohužel to, jak dostáváme góly je neuvěřitelné. Takže jsme ztratili dva body, i když si můžeme říct, že bod je dobrý, tak jsme ale mohli mít tři. Velké zklamání, ještě teď to rozdejchávám. Byla to divočina no.



Sestavy


FC Chotíkov 1932
L. Šilhánek [-] - P. Kučera [-] , M. Lopata [-] , D. Míka [-] , K. Rozboud [-] (84. R. Vomáčka [-] ) , T. Denk [-] , K. Klepal [-] , B. Buchta [-] , A. Cirok [-] (57. J. Vild [-] ) , J. Sluka [-] (46. J. Kellner [-] ) , J. Vlk [-] (46. L. Kuhajda [-] )

FK Holýšov
M. Zach [-] - Z. Štěpán [-] , L. Křivánek [-] , S. Staněk [-] , R. Kraus [-] (86. V. Kaas [-] ) , T. Michálek [-] , V. Šperl [-] (67. P. Baumann [-] ) , J. Valachovič [-] , T. Vítek [-] , M. Černohorský [-] , D. Zavadil [-]

ŽK: 31. K. Rozboud , 39. J. Vlk , 70. M. Lopata , 90. T. Denk , 90. L. Šilhánek - 11. T. Vítek , 51. Z. Štěpán , 79. P. Baumann , 85. J. Valachovič , 89. V. Kaas . ČK: 89. V. Kaas .
Hráči zápasu: M. Lopata - L. Křivánek .
Počet diváků: 31. Rozhodčí: Petrželka František - JAKŠ Jan, PRESSL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2022 11:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2022 13:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2022 10:34
Jakub Volák

Expert: Miroslav Zach
Tip experta: výhra hostů

Nikdy nejdu na zápas prohrát. Věřím, že konečně zabereme a přivezeme z venku 3 body. Tým na to máme.

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 22:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 18:41

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 13:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 11:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 10:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 21:12

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 18:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 09:42

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 09:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 08:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 23:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 19:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 16:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 15:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 14:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 13:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 12:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 10:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 10:45

Tip: výhra domácích