D. Kroc 39.
D. Kroc 80.
2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 16:30

8.kolo, Divize A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyrovnaný zápas rozhodly dva kuriózní góly


Branky


39. D. Kroc , 80. D. Kroc
24

Rokycany se vezou na divizní vítězné vlně a zatím opanují první místo. To se ani po dalším zápase, kdy na svém hřišti přivítaly jediného zástupce této divizní skupiny z karlovarského kraje, nezměnilo. Navíc se zápasem k dobru s pražskou Aritmou mohou v týdnu bodově odskočit. Uvidíme, jak se jim bude dařit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první obrovské šanci se objevili domácí fotbalisté už v 9. minutě, ale Pražský bombou orazítkoval pouze tyč. Následovala standardní situace na druhé straně, ale s tou si domácí obrana poradila. Poté už byli ve hře až do přestávky spíše Rokycany. Několikrát se dostali do slibných koncovek, ale nepřesností se připravili o možné skórování. To se změnilo ve 39. minutě zápasu, když možnost zahrávat volný přímý kop dostal David Kroc a svůj pokus proměnil v branku. Nutno dodat, že zde nemá hostující brankář, který střelu doslova přeběhl a v letu se vracel, moc čisté svědomí. O dvě minuty později to zkoušel okatým pádem ve vápně Rokycan Skopový, ale sudí mu rychle vysvětlil, že takové naivní pokusy o pozornost příště tolerovat nebude.

 

Druhý poločas pokračoval podobnou hrou, jako v prvním dějství. Hrálo se aktivně na obě strany a postupně přibývalo i pěkných šancí na straně hostí. V 57. minutě musel ale nejdříve Šmejkal hasit špatnou malou domů svého spoluhráče, po níž se do úniku hnal Kroc. Na druhé straně pak vytěsnil nepříjemný míč na roh Houdek, aby si z následného rohového kopu sebral míč po slabé hlavičce. O pár minut později se Houdek natahoval po povedené střele Holuba, která následně skončila v zámezí. Houdek byl v permanenci i několik dalších minut, ve kterých Viktoria mohla vsítit branku, ale rokycanský muž v bílém byl proti. A tak přišel trest. Nejdříve volný přímý kop, který hosté odvrátili do zámezí. Následoval roh, který se rovněž podařilo odvrátit, ale u třetí standardky v pořadí to skončilo... David Kroc zakroutil rohový kop nad neatakovaného brankáře, který nedokázal míč vyrazit jinam, než za sebe do brány. To byla pro hosty smrtící rána a z výsledkem už nic udělat nedokázali.



Ohlasy k zápasu


FC Rokycany
Tomáš Glazer, obránce: Do utkání jsme vstoupili dobře, třebaže jsme soupeři umožnili hned po rozehrávce ohrozit naši branku, naštěstí soupeř mířil nad. Vypracovali jsme si spoustu příležitostí, ovšem nestálo při nás mnohokrát štěstí, například při krásné střele Pražského do tyče. Gól jsme nakonec vstřelili z přímého kopu - Kroc, kdy brankář asi neměl úplně čisté svědomí. V druhé půli jsme kontrolovali hru, ovšem měli jsme menší pasáže, kdy jsme dovolili soupeři náznaky šancí. Uklidnění přinesla až druhá branka Kroce, který se trefil z rohového kopu. I zde brankář hostů asi nemá čisté svědomí. Za mě podařené utkání, ukázali jsme v první řadě trpělivost.

FC Viktoria Mariánské Lázně
Aleš Zach, trenér: Začali jsme první šancí, ale Dan Skopový branku těsně minul. Od té doby Rokycany byly lepší, fotbalovější. Špatně jsme dostupovali hráče, měli jsme obrovskou mezeru veprostřed, kde chyběl Dominik Pěček, který bohužel nemohl nastoupit. Působili jsme prvních 25 minut chaotickým dojmem, domácí hráli v pohodě, organizovaně. Přečkali jsme dvě velké šance a ke konci poločasu jsme hru trošku vyrovnali. Ale dostali jsme gól z trestného kopu, lehkou střelou doprostřed branky... Pro mě trochu nepochopitelný gól, které se nám ale stávají docela často. V kabině jsme si řekli, že na ně nastoupíme, ale ze začátku to bylo opět takové nemastné, neslané. Postupem času jsme ale oživili hru Gavrylovskyym a Renzou a postupem času jsme měli na hřišti převahu. Měli jsme nejdříve náznaky, pak ale i tutovky, které jsme zazdili. Přesto v tu chvíli jsem si myslel, že Rokycany jsou hratelné a že se branky dočkáme... Ale v 80. minutě dostali domácí možnost rohového kopu a k překvapení všech skončil kop rovnou v brance, snad i s brankářem. Pro mě druhý kuriózní gól a jak jsem říkal, stává se nám to docela často... Nechci nikoho omlouvat, nebudu chodit kolem horké kaše. Někteří jednotlivci na sobě budou muset ještě více zapracovat, jelikož se individuální chyby pravidelně opakují a nekoncentrovanost na hřišti je znát. My na takové góly štěstí nemáme, musíme se na ně nadřít, ale když už se začne jezdit po prdeli a hra ve druhé půli vypadala velmi dobře, tak se to individuální chybou takto pohřbí.



Sestavy


FC Rokycany
D. Houdek [-] - J. Hereit [-] , D. Kroc [-] (90. J. Janota [-] ) , R. Pražský [-] (69. L. Titl [-] ) , J. Matas [-] , P. Plzák [-] , J. Procházka [-] (90. J. Bouda [-] ) , J. Laubr [-] (69. M. Nový [-] ) , T. Zajíček [-] , T. Glazer [-] , D. Lehký [-] (87. D. Holek [-] )

FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - M. Drahorád [-] , L. Prokop [-] , M. Štůla [-] , M. Růžička [-] - M. Skopový [-] (63. L. Gavrylovskyy [-] ) , F. Prokop [-] , D. Skopový [-] , M. Patrovský [-] - O. Pecháček [-] (63. F. Renza [-] ) , P. Holub [-]

ŽK: 31. R. Pražský , 90. T. Zajíček - 38. M. Drahorád , 64. L. Prokop , 74. D. Skopový , 90. P. Holub , 90. F. Renza .
Hráči zápasu: D. Kroc .
Počet diváků: 190. Rozhodčí: POLENA Jiří - LAFEK David, GLOGAR Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích