Ústrašín po výhře nad Žirovem může slavit záchranu


Branky


35. M. Pech , 44. T. Dedera , 62. M. Pech - 64. R. Bratrů
0

Ústrašínský tým ve 23. kole Poutník ligy došel k vytouženému cíli. Mužstvo, které po podzimu figurovalo na posledním místě tabulky, si nakonec zajistilo bezproblémovou záchranu, když v jarních odvetách patřilo k tomu nejlepšímu, co Poutník liga nabídla. Výborné výsledky Žlutá ponorka potvrdila i v domácím duelu proti Žirovu. Ústrašínští měli k dispozici hned 19 hráčů, trenér Klap pak dokázal vybrat tu ideální jedenáctku, která nebezpečného soupeře udržela zkrátka. Po dvou gólech Marka Pecha, které proložil gól do šatny Tomáše Dedery, se hostům podařilo již jen kosmeticky upravit výsledek duelu brankou Romana Bratrů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle přinesla domácí radost, z brejků se prosadil Pech s Dederou

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté ze Žirova, kteří dvacet minut nepustili domácí ke kloudné akci. Několik brankových příležitostí, včetně nebezpečné hlavičky po rohovém kopu, však hráči Střepiny zužitkovat nedokázali, za což posléze tvrdě pykali. Domácí postupem času zlepšili hru a začali vystrkovat růžky. První gól duelu přišel po výborné práci Jana Vonáska, jenž obranným skluzem překazil akci hostů, vypíchnutý míč pak doputoval k rozběhnutému Marku Pechovi, jenž své sólo zkušeně zakončil. 

 

Vzruch na ústrašínském hřišti poté neustával. Vedení mohl domácím navýšit Pavel Nápravník, který po dobré individuální akci ale střelou našel jen připraveného Jonáše. Poté stačili zahrozit i hosté, proti změně stavu byl ale brankář Rohovec. Asi klíčový moment duelu přišel v posledních vteřinách první půle, když se po pěkném pasu do brejku dostal Tomáš Dedera, který obloučkem alá Poborský polaskal duše fotbalových fajnšmekrů. 

 

 

Marek Pech krásnou trefou zvýšil ústrašínský náskok, korekce Romana Bratrů již nic neřešila

Do druhé půle vstoupili opět lépe hosté, v ústrašínské brance však stál výborný David Rohovec, jenž korekci skóre nedopustil. Vítr z plachet vzal žirovskému týmu v 62. minutě Marek Pech, který se překrásnou trefou ze 35 metrů postaral o další nádherný moment zápasu. Hosté se však o chvíli později postarali o zápletku, když se po rohovém kopu z branky radoval předstoper Roman Bratrů. Domácí ale mají zkušený tým, který otěže zápasu držel i po inkasované brance pevně v rukách. I přes několik akcí domácího M. Gebarovského či D. Starého již diváci v Ústrašíně gól neviděli, po vcelku vyrovnaném průběhu se z dalšího jarního vítězství radoval ústrašínský tým, kteří tak dokráčel k vytoužené záchraně.



Ohlasy k zápasu


TJ FC Ústrašín
Radek Popelka - hráč: Prvních dvacet minut byli hosté lepší, do gólové šance jsme je však nepustili. Poté jsme z brejku vstřelili důležitý první gól, těsně před přestávkou se navíc krásně trefil Tomáš Dedera. Po přestávce už jsme si to pohlídali, Žirovští začali kupit nepřesnosti a již nebyli tak nebezpeční. Z mého pohledu zasloužené vítězství.




Místo: Ústrašín. Počet diváků: 60. Rozhodčí: BURZA Milan - NOVÁK Petr (N), NACHÁZEL Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.