1:4
(1:1)
10. L. Hudec
50. P. Sláma
86. L. Hudec (p.)
90. D. Beneš
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2021 16:30

9.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov si z Mochtína odvezl všechny body, rozhodl až v závěru


Branky


19. Z. Smolík - 10. L. Hudec , 50. P. Sláma , 86. L. Hudec (p.) , 90. D. Beneš
20

Tachov měl před tímto utkáním jasný úkol. Vítězně se naladit na nejdůležitější utkání podzimu, které ho čeká v následujícím kole s petřínskou rezervou. V Mochtíně nakonec naplno bodoval, ale neměl to tak snadné, jak vypovídá skóre zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hráč kola srovnával

Do utkání vstoupili aktivně hosté, kvalitním presingem soupeři činili problémy. Právě po takové akci byl v 9. minutě faulován Hudec. Ten pak míč ze strany sám roztočil tak šikovně, že prošel za záda brankáře – 0:1! Ačkoliv se hosté snažili pokračovat v nastoleném herním trendu, domácí dokázali z první kloudné akce vyrovnat. Po faulu na rohu šestnáctky zamířil na přední tyč Smolík a ačkoliv si Landrgott na míč sáhnul, skončil v síti.

 

Hrál se oboustranně rychlý a bojovný fotbal, ale šance si vytvářeli hlavně hostující borci. Nejprve po rohovém kopu trefil Bulaiev hlavou břevno, vzápětí se dvakrát snažil prosadit Sláma, ale poprvé přestřelil a druhý pokus zlikvidovala obrana. Chvílí před půlí se ocitl v největší šanci Kořínek, uvolnil se, ale jeho pokus vytáhl reflexivně brankář domácích.

 

Pojistka přišla až v závěru

Do druhé půle Tachované přeskupili řady a brzy šli opět do vedení. Hudcovu průnikovou přihrávku do vápna trefuje na vzdálenou tyč Sláma. Vzápětí rozvlnil síť Beneš, ale pro ofsajd gól neplatil. Opět David Beneš byl v hlavní roli v 56. minutě, kdy jej gólovou příhrou našel v jasné pozici Kořínek, ale tachovský dlouhán přestřelil.

 

Třetí branka visela ve vzduchu, ale jak už to tak bývá, mohlo být nakonec všechno jinak. Domácí hráli jednoduchý styl plný nakopávaných míčů a po jednom z nich prošel obranou Žiak, na vápně mu však jeho pokus o blafák skvěle zlikvidoval Landrgott. Tachovský gólman byl v hlavní roli i v 72. minutě, kdy do jeho odkopu vlétl domácí útočník, tachovský brankář obdržel žlutou kartu a z následného trestného kopu mířil Žiak vedle.

 

Domácím viditelně ubývaly síly, přesto se snažili o vyrovnání, útočili ve větším počtu hráčů, hosté na druhé straně hrozili z brejků. Ve velké šanci vyzval Hudec Sloupa, který z malého vápna přestřelil. Rozhodnutí tak přišlo až v závěru, kdy byl ve vápně faulován Sláma a Hudec penaltu zkušeně proměnil. V nastaveném čase pak opět Hudec po dlouhém výkopu uvolnil Beneše, který si spravil chuť, blafákem obešel brankáře a do prázdné zasunul na konečných 1:4.

 

Zdroj: fktachov.cz, upraveno redaktorem.



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Vzhledem k tomu, že všechny týmy, proti kterým v této soutěži nastupujeme, jsou pro nás neznámé, velmi pečlivě se věnuji sběru informací o nich. Proto jsme se důkladně připravili na nebezpečný domácí tým a věděli jsme, že musíme eliminovat zejména jejich herní šablony, které mají zažité. Domácí spoléhali na dlouhé, křižné pasy na krajní rychlé hráče Smolíka a Žiaka, ale na to jsme byli připraveni a naši obránci si s tím dobře poradili a hráli velmi spolehlivě. Zejména Roman Umanskiy, který hrál na jejich nejnebezpečnějšího hráče Žiaka, jej naprosto eliminoval a naopak ještě neustále a neúnavně podporoval naší ofenzívu. Skvělý výkon. My jsme se snažili rychle kombinovat, ale našim ofenzivním krajním hráčům se moc nedařilo. Přesto jsme si vytvořili několik gólových šancí, mohli jsme zápas rozhodnout, ale bohužel, naše produktivita byla nízká... Branku jsme dali z dobře zahrané standartní situace a chvíli jsme vedli, domácí vyrovnali z naprosto stejné situace na druhé straně. Do konce poločasu jsme měli rozhodnout, bohužel jsme své příležitosti neproměnili. Do druhého poločasu jsme do hry poslali Beneše a změnili ofenzivní rozestavění a naše hra dopředu se výrazně zlepšila. Brzy jsme se ujali vedení, a chtěli jsme přidat i rozhodující branku. Stále jsme si vytvářeli další šance a kontrolovali utkání. Domácím i výrazně ubývaly síly, přesto se nevzdávali a bojovali o vyrovnání hlavně z rohů a dlouhých autů. Nakonec jsme přidali třetí branku a na závěr i čtvrtou a připsali jsme si velmi důležité body. Musím pochválit rozhodčí, kteří nechali hru plynout a řídili utkání s naprostým přehledem. Výborným výkonem tak přispěli ke kvalitě utkání.



Sestavy


TJ Sokol Mochtín
M. Blahník [-] - J. Osvald [-] (81. S. Jarabica [-] ) , Z. Smolík [-] , J. Šafránek [-] , D. Gajdušek [-] , T. Velek [-] , J. Čeleda [-] , V. Pretzelmayer [-] , J. Žiak [-] , J. Bejvl [-] , J. Lysek [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - P. Sláma [-] , J. Fišer [-] (46. D. Beneš [-] ) , G. Nieves [-] (75. Z. Sloup [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , J. Viterna [-] , J. Horváth [-] (65. J. Pravda [-] ) , R. Umanskyi [-] , D. Bulaiev [-]

ŽK: 36. J. Žiak , 55. T. Velek , 63. V. Pretzelmayer , 86. J. Čeleda - 72. P. Landrgott .
Hráči zápasu: L. Hudec , R. Umanskyi .
Počet diváků: 91. Rozhodčí: Jakš Jan - BRŮHA Radek, PRESSL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Tomáš Hatina
Tip experta: výhra hostů

Věřím v hodně vyrovnané utkání, oba týmy hrají dobrý a útočný fotbal. Ovšem myslím, že body se povezou do Tachova.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích