Gólové hody v Borovanech skončily výhrou Borku


12

Atraktivní duel mezi prvním a třetím celkem tabulky nabídl skvělou podívanou a celkově 11 branek. Borovany hráli v oslabené sestavě s absencí řady opor. I tak si v zápase vedly dobře a přispěly k velmi vysoké úrovni zápasu. Zápas bohužel komplikoval silný vítr a tvrdý terén, který znepříjemňoval oběma týmům hru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sedm branek v prvním poločase

Zápas se hrál od první minuty ve velkém tempu, po prvotním oťukávání a řadě nepřesností na obou stranách ve středu hřiště si vzali první slovo hosté. V 8. minutě po krásné akci, kterou započal Leština, který nalezl na hraně vápna Basčevana, který prostrčil míč na Jakuba Franka, který nikým nehlídaný pohodlně nasměroval míč do branky střelou kolem Svobody. 0:1 Borek dobře presoval a tím dostával Borovany pod tlak, kteří měli problém s rozehrávkou. V 17. minutě brankář Svoboda při odkopu trefil L. Horejše a míč málem skončil v brance. Ve 21. minutě kopal Borek rohový kop, který domácí odvrátili zpět k Jakubovi Frankovi na pravé straně, jehož zpětný centr do vápna zapadl o tyč do borovanské branky. 0:2 Aktivní pasáž hry přinesla o 2 minuty později výhodu přímého kopu pro Borovany z hranice vápna po faulu na Blažka. Míč si vzal Nikola Bujnovský, který za přispění rozestoupení zdi, s odrazem nasměroval míč do sítě. 1:2 Borovany byly i nadále aktivní, ale opět udeřil Borek. L. Horejš zatáhl míč z pravé strany, odkud poslal míč na první tyč na R. Horejše, který míč netrefil, což se ukázalo jako nejlepší možné řešení, jelikož míč prošel až k Vjačeslavovi Baščevanovi, který pohodlně uklidil míč do prázdné branky. 1:3 Ve 33. minutě si naskočil na přímák z levé strany Libor Horejš a umístil míč k pravé tyči. 1:4 Na nepříznivý vývoj rychle odpověděl Matěj Blažek, který po střele Němce dorazil míč do sítě. 2:4 O další dvě minuty později pláchl na pravé straně Hanžl, naservíroval míč před bránu na L. Horejše, kterého fantasticky vychytal Svoboda. Ve 40. minutě si naskočil na centr L. Horejš, který poslal míč pouze do s tyče, od které se míč odrazil k nohám Radka Horejše, který míč pohodlně uklidil do sítě. 2:5 S domácími mohlo být ještě hůře, když ve 43. minutě předvedl Svoboda dva fantastické zákroky, míč napotřetí nakonec skončil v síti po střele R. Horejše, ale pro předchozí ruku L. Horejše gól neplatil. Do šaten se tak šlo za hokejového skóre 2:5

Druhý poločas přinesl dvě branky na obou stranách

Dle skóre z prvního poločasu by se dalo usoudit, že se zápas bude dohrávat jen z povinnosti, ale rozhodně to tak nebylo. Hned v úvodu měly Borovany k dispozici volný přímý kop ze 40. metrů, který si našel Matěj Blažek a krásnou trefou hlavou snížil na 3:5. Ve 48. minutě mohl Borek odpovědět, když krásná střela skončila jen na břevnu. Do druhého poločasu vstoupily Borovany dobře, sršeli pohybem a zlepšily rozehrávku. Hrál se atraktivní a aktivní fotbal z obou stran. V 57 minutě rozehrál Eliáš přímý kop z poloviny borovanské poloviny, který prolétl celým vápnem, až na zadní tyč k Liborovi Horejšovi, který hlavou uklidil míč do prázdné brány. 3:6 O dvě minuty později borovanská obrana opět kapitulovala, kdy průnik obranou zakončil kolem Svobody Vjačeslav Baščevan. 3:7 V 67. minutě vyslal tvrdou střelu z 30. metrů Bujnovský a brankář Pytel měl plné ruce práce s jeho zkrocením. Poslední gólová radost přišla v 76. minutě, kdy Borovany kopaly zkrácený roh po faulu na jejich záložníka. Na míč si naskočil Nikola Bujnovský a uklidil míč k pravé tyči. V 80. minutě ještě vyslal tvrdou střelu z hranice šestnáctky Svoboda, ale Pytel střelce vychytal. Nic dalšího se v tomto zápase bohatém na góly již nestalo a Borek si odvezl všechny body.



Ohlasy k zápasu


FK Calofrig Borovany
Jan Vodhánil (Trenér Borovany): Pěkný otevřený fotbal. Kluci bojovali do poslední minuty. Borek byl výborné mužstvo, nejlepší proti kterému jsme na podzim hráli, skvěle fyzicky připravený. Zasloužené vítězství hostí. Rozhodčí pískali dobře a utkání zvládli.

FK Borek
Stanislav Bryx (Trenér FK Borek): Tvrdé , ale slušné utkání s fotbalově nepříjemným soupeřem, jsme na nekvalitním hřišti zvládli jak jsme chtěli za 3 body a to je pro nás nejdůležitější statistika.



Sestavy


FK Calofrig Borovany
J. Svoboda [-] - P. Tlamsa [-] , V. Fiala [-] , J. Alexa [-] - N. Bujnovský [-] , M. Blažek [-] , V. Pileček [-] , B. Němec [-] - L. Velický [-] , D. Svoboda [-] - P. Langer [-]

FK Borek
M. Pytel [-] - M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , M. Leština [-] - M. Bukovinský [-] , L. Horejš [-] , R. Horejš [-] - V. Baščevan [-] , O. Hanžl [-] - M. Michal [-] , J. Frank [-]

ŽK: 13. J. Alexa , 56. D. Svoboda - 56. M. Votruba , 79. R. Horejš .
Hráči zápasu: M. Blažek , N. Bujnovský - J. Frank , L. Horejš .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: POJAR Pavel - FEITL Jaroslav, PEČMAN Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
31. 10. 2021 16:09
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2021 08:42

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 18:52

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 18:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 20:02
Jan Tomášek

Expert: Jiří Vlček
Tip experta: remíza

Zápas třetího s prvním, obě mužstva jedou na vítězné vlně, určitě jeden se zápasů kola. Borovany jsou doma silný, Borek dostává málo gólů a minule se štěstím porazil dobře hrající D. Vodu. V Borovanech již tolik štěstí mít nebudou a zápas skončí remízou 2:2.

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 16:25

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 11:22

Tip: výhra hostů