Favorit z Borku se nadřel na vítezství proti Jankovu ,,B".


Branky


19

V nedělním odpoledni přijel na dubenské “Hajské” leader okresního přeboru FK Borek. Hosté byli v roli jasného favorita, což bodově potvrdili, ale na těsnou výhru se možná nečekaně nedřeli. Jankovsko-dubenská rezerva šla v prvním poločase díky brance Marka Kociana do vedení, které favorit otočil až po obrátce dvěma góly v rozmezí čtyř minut. V tabulce udržel první pozici bez ztráty bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedinou branku vstřelili domácí.

První poločas rozhodně nabídl mnohem atraktivnější podívanou. Hosté sice udávali tempo hry, byli aktivnější, ale i Jankov “B” vystrkoval růžky. Třeba jako v 17. minutě, kdy domácí na útočné polovině vybojovali míč, ale následná Mizerova střela postrádala větší přesnost. Borek předvedl pěknou akci po dvaceti minutách hry, kterou zakončil Horejš lobem do tyče. Na druhé straně po dlouhém nákopu zase nezafungovala domluva mezi stopery, čehož mohl využít Beníšek, ale branku přestřelil. Do nečekaného vedení se Jankov “B” dostal ve 24. minutě, kdy skvělou a obětavou práci Mizery s Beníškem zužitkoval následným sólem a přesným zakončením osmnáctiletý Marek Kocian1:0. O vyrovnání se vzápětí pokusila dvojice Hájek – Hanžl, Šturma vyrazil na roh. O dvě minuty později utekl po levé straně Horejš, přihrávkou pod sebe vybídl ke střele Hájka, jehož dělovka zamířila vysoko nad. Blizoučko byl hostující tým k vyrovnávající trefě ve 33. minutě, jenže poskakující míč v malém vápně nikdo z hráčů Borku nedokázal propasírovat do sítě. A to i díky obránci Janečkovi, který vlastním tělem na brankové čáře cestu uzavřel.

Borek dvěma rychlými góly otočil skóre.

Hned po změně stran Borek zatopil pod kotel a brzy byl odměněn. Aktivní exhlubocký Horejš unikl po levé straně, přihrál do pokutového území na neobsazeného Martina Michala, který nadvakrát propálil Šturmu – 1:1. Radek Horejš měl prsty, přesněji řečeno kopačky, i ve druhé brance, která přišla hned o čtyři minuty později. Proti přesile bránících hráčů se prokličkoval až před Šturmu a zkušeně poslal svůj tým do vedení – 1:2. S domácími mohlo být ještě hůře v 59. minutě, kdy Hanžl dostal přesný pas za obranu, ale na skvělého Šturmu nevyzrál. Strážce domácí svatyně chytal výborně, což potvrdil v 67. minutě proti dělovce Hájka. Hra postupem času upadla do podprůměru. Borek si i díky s přehledem hrajícímu Leštinovi hlídal zadní vrátka a směrem dopředu už se tolik netlačil. Výjimkou byla 84. minuta a střela Bárty, kterou zneškodnil gólman Šturma. Tři body nakonec putovaly na Borek, který se na ně ale pořádně nadřel.



Ohlasy k zápasu



FK Borek
Stanislav Bryx (Trenér FK Borek): V Dubném nás dle předpokladů čekal velmi těžký zápas s Jankovem "B" . V "neúplné" sestavě (chyběli Horejš L.,Baščevan V. zdravotní problémy měli Hájek D., Bárta M., Šťastný D.) jsme odehráli dobrý zápas i když poločasové skóre nás netěšilo. Změnami v rozestavění jsme vstoupili do druhého poločasu úspěšně a výsledek otočili . Nasazení a větší vůle po vítězství byla na naší straně a v druhé půli jsme domácím téměř nedovolili žádné větší šance . Za bojovný výkon a chuť po vítězství musím pochválit celou kabinu a budu klukům držet palec v dalším utkání , kde bohužel nebudu osobně . V "poslední řadě" děkujeme věrným fanouškům FK , kteří nás povzbuzují i na venkovních utkáních.



Sestavy


SK Jankov B
B. Šturma [-] - L. Simandl [-] , M. Maurer [-] , O. Maxa [-] , M. Kocian [-] , J. Beníšek [-] , F. Černý [-] , P. Mizera [-] , V. Jirkovský [-] , A. Pšenička [-] , P. Šejnoha [-]

FK Borek
M. Pytel [-] - M. Bárta [-] , M. Votruba [-] , J. Endlicher [-] , M. Leština [-] , O. Vaník [-] - R. Horejš [-] , D. Šťastný [-] , M. Michal [-] , O. Hanžl [-] - D. Hájek [-]

ŽK: 76. M. Bárta .
Hráči zápasu: M. Kocian - R. Horejš .
Počet diváků: 78. Rozhodčí: STACH Josef - MAREŠ Ondřej, PRIMUS Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 9. 2021 19:17
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Jan Tomášek

Expert: Lukáš Janák
Tip experta: výhra hostů

Borek zažívá velice podařený vstup do sezóny. Takže tady je jasnou volbou, i když Jankov nedá nic zadarmo. Ale těžko se je bude připravovat o body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů