4:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2020 15:30

8.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

První výhru v sezóně si Úsilné připsalo proti rezervě Jankova


Branky


17

V 8. kole přijel na hřiště Úsilného, které doposud nezvítězilo v žádném z podzimních zápasů, bojovat o další body do tabulky soupeř z Jankova "B". Hosté se naopak v posledních zápasech výsledkově zvedli a mají aktuálně sérii 3 zápasů bez porážky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Červená karta pro hosty a domácí otočili průběžný stav zápasu

Utkání začalo nešťastně pro domácí mužstvo, když už v 6. minutě M. Salibašič nahrál na polovině hřiště přímo na kopačku hostujícího hráče Filipa Černého, který postupoval sám na brankáře M. Pomijeho, obešel jej a poté už pro něj nebyl problém zakončit do prázdné brány - 0:1. Domácí se ale brzy dočkali vyrovnávací branky. P. Vazač ve 12. minutě rozehrál míč do pravé strany na M. Salibašiče, ten jej potáhl podél lajny a s jeho prudkým centrem si poradil byť tísněný Jan Taušek - 1:1. Když se do další velké příležitosti dostal a sám na bránu soupeře unikal ve 23. minutě domácí J. Taušek, hostující kapitán Lukáš Simandl byl nucený zatáhnout za záchrannou brzdu. Po jeho faulu zezadu na unikajícího záložníka uviděl v rukách rozhodčího Z. Krčína kartu červené barvy, čímž tak na zbývající větší část zápasu oslabil citelně svůj tým. Početní převahu fotbalisté Úsilného využili takřka záhy a v 31. minutě se dostali do vedení. P. Viktora našel přihrávkou domácího střelce Petra Vazače a ten nestandartně hlavou rozvlnil síť za zády B. Šturmy - 2:1. S tímto výsledkem obě mužstva odcházela do kabin. 

Domácí brzy pojistili své vedení a navíc brankář M. Pomije zlikvidoval penaltu

Jak vyšel úvod zápasu hostům, ve druhém poločase si soupeři role vyměnili. Domácí hráč P. Viktora vybojoval míč, poslal jej do vápna na Petra Vazače, jenž tváří v tvář před brankářem svoji šanci opět proměnil - 3:1. Stačilo jen pár dalších minut, aby domácí sniper zkompletoval hattrick. V 58. minutě nejdříve sám na brankáře postupoval J. Taušek, ale pouze jej nastřelil. Ovšem poté míč ještě vybojoval, zatáhl zpět do vápna a přihrávkou vyzval k dalšímu zakončení opět Petra Vazače, který bez problémů zavěsil - 4:1. V 65. minutě dostali hosté ještě příležitost zápas částečně zdramatizovat, když po faulu ve vápně domácího V. Polana rozhodčí nařídil pokutový kop. Hostující hráč nechal ale vyniknout domácího brankáře M. Pomijeho, který jeho pokus vyrazil na tyč a následně míč odklidila do bezpečí domácí obrana. Poté si na obou stranách mužstva ještě vytvořila pár náznaků šancí, ale již bez gólového efektu. Domácí hráči Úsilného se tak mohli radovat z první soutěžní výhry v letošním ročníku.



Ohlasy k zápasu


Úsilné
Petr Vazač ( hráč ): Změnili jsme herní projev i taktiku a dokonce jsme ji vydrželi hrát po celý zápas . Až na jednu výjimku, ze které jsme dostali gól, jsme se tentokrát vyvarovali individuálních chyb. Inkasovaný gól s námi nic neudělal a hráli jsme stále to, co jsme si řekli. Konečně se nám střelecky probudil věhlasný kanonýr Vazy :-), který hattrickem zničil dnešního soupeře a svůj vítězný gól dal navíc hlavou, ač nepatří mezi vysoké hráče. K tomu Martin bravurně zlikvidoval hostům penaltu a nedopustil nějaké závěrečné drama. Chyběli tomu pouze naši diváci.

SK Jankov B
Martin Benda ( hráč ): Byl to velmi vyrovnaný zápas, bohužel se špatným koncem pro nás. I když jsme ve 23. minutě dostali červenou kartu, nevzdali jsme se a snažili se skóre vyrovnat. Měli jsme velké šance, ale nedokázali jsme je proměnit. A kvůli našim individuálním chybám jsme dostali čtyři zbytečné góly a už jsme to nedokázali otočit.



Sestavy


Úsilné
M. Pomije [-] - P. Vazač [-] , J. Jírovec [-] , M. Salibašić [-] , P. Viktora [-] , R. Tábora [-] , J. Taušek [-] , V. Filo [-] , P. Pícha [-] , V. Polan [-] , J. Jeřábek [-]

SK Jankov B
B. Šturma [-] - S. Kysela [-] , J. Kotnauer [-] , F. Černý [-] , L. Simandl [-] - M. Maurer [-] , O. Maxa [-] , J. Vokurka [-] , J. Beníšek [-] , V. Jirkovský [-] - M. Benda [-]

ČK: 23. L. Simandl .
Hráči zápasu: M. Pomije , P. Viktora , J. Taušek , P. Vazač .
Místo: Úsilné. Rozhodčí: KRČÍN Zdeněk - ČADA Jakub (N), BÜRGER Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Petr Kubát

Expert: Jiří TOMÁŠEK
Tip experta: výhra hostů

Nás vzal Jankov na solidní kolotoč, ale víme, jak to občas mívají béčka při výjezdech ven. Dávám sice dvojku, ale je dost možný, že to Úsilné zase aspoň uplichtí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích