Borek na závěr podzimu neodvezl body z Nových Hradů


Branky


17

Borek zajížděl v posledním kole podzimní části do Nových Hradů a měl v plánu odvézt si všechny body a zakončit tak úspěšný podzim. V posledních 3 utkáních nebyl na hřišti poražen a stále držel průběžné 2. místo. Naopak domácí Nové Hrady v posledních utkáních nezískaly jediný bod a pohybují se nyní ve vyrovnaném středu tabulky. Obě mužstva se loni střetla o soutěž níž a v obou případech byl úspěšnější tým z Borku ( 3:0 a 1:0 ).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli nic nenapovědělo, kdo bude v závěru spokojenější

Na těžkém a nerovném terénu se hostům ani domácím příliš nedařil hrát kombinační fotbal, přesto se hosté v 5. minutě dostali do první velké šance. D. Eliáš zatáhl míč po lajně, před bránou našel R. Horejše, jenž zakončoval na zadní tyč, ale k jeho smůle trefil jen brankovou konstrukci. V další šanci se ocitl R. Diviš, ale jeho umístěnou střelu bravurně vytáhl domácí gólman J. Tomášek. Další střelu R. Horejše zastavil domácí hráč před vápnem rukou, sudí ale nechal pokračovat a z následného brejku byl pískán faul před hostujícím vápnem. Z následného trestného kopu trefili domácí břevno. Více šancí se už neurodilo a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Domácí rozhodli o své výhře

Druhý poločas pokračoval stejně jako první, tudíž bez vážnějších šancí na obou stranách. V 65. minutě ovšem domácí dobře zakombinovali po křídle a výsledkem byl trochu šťastný gól Martina Zajace - 1:0. Domácí fotbalisté byli na koni a v 69. minutě přidali druhý gól. V. Rys poslal parádní centr do vápna a kanonýr  Martin Silmbrod si už hlavou věděl rady - 2:0. Hostům se už nepodařilo s výsledkem nic udělat, naopak domácí měli ještě pár příležitostí na navýšení skóre, které ovšem už nevyužili.



Ohlasy k zápasu


TJ Nové Hrady
Radek Horejš (hráč): Ve Hradech jsme určitě chtěli vyhrát, ale bohužel nás tento zápas nezastihl v úplné formě. Asi naší největší šanci jsem zazdil já hned v úvodu utkání, což mělo na další průběh možná zásadní vliv. Kdybychom se dostali do vedení, věřím, že jsme si odvezli všechny body domů. Takhle jsme si odvezli jen spousty kopanců. Z domácích hráčů musím vyzdvihnout výkon Vadima Rysa, který byl pro domácí klíčový.

FK Borek
Jiří Tomášek ( hráč ): S Borkem jsme svedli minulý rok epickou bitvu o prvenství ve 3. třídě, ze které jsme však vyšli jako poražení a tak jsme o motivaci do zápasu neměli nouzi. První chybu udělal Borek hned tím, že přijel včas. Jejich kabina totiž byla obsazena žáky, kteří dělali předskokany před hlavní show. Borečtí tak při čekání řádně vymrzli, což do jejich řad jistě vneslo jistou nepohodu. Ta se projevila hned na úvod utkání, když se soupeřův sniper zalekl prázdné brány a zamířil z malého vápna jen do tyče. Kdyby Borek věděl, že to bude prakticky jejich jediná tutovka v utkání, asi by svého útočníka zlynčovali víc. Jak se postupně začali na stadion trousit diváci, začali přibývat i šance. Naši útočníci ale prozatím odmítli být za hrdiny a tak se před koncem poločasu hvězdou okamžiku stal alespoň pan rozhodčí. Nejdříve na hraně našeho vápna přehlédl zcela evidentní ruku našeho stopera. Z protiútoku jsme šli sami na bránu a po kličce brankáři, jsme mohli v klidu skórovat. Brankář však ještě zatáhl za záchrannou brzdu, kterou rozhodčí vyhodnotil jako nedovolenou, čímž měla logicky následovat červená karta. Nepřišla ani žlutá a z jasného gólu jsme rázem měli jen přímák. Úplnou korunu tomu pak sudí nasadil hned na to, když před naším vápnem pískl, možná jako kompenzaci předchozí ruky, zcela smyšlený faul. Slušnej bizár. Morálku jsme si tím však nenechali zvyklat. Pan trenér neudělal v poločase takticky žádnou změnu a to bylo znát. Byli jsme si čím dál víc jistí v kramflecích a úspěch byl zkrátka nevyhnutelný. Naši útočníci udeřili rychle a nemilosrdně. Pomsta byla dokonána a my tak mohli večer na dokopné řádně zapít, že přezimujeme v horní části tabulky. A naši protivníci vězte, že na jaře se vrátíme ještě silnější!



Sestavy


TJ Nové Hrady
J. Tomášek [-] - V. Jelínek [-] , M. Němec [-] , J. Tomášek [-] , K. Šedivý [-] , M. Chlebuch [-] , M. Zajac [-] , T. Kořínek [-] , J. Stiskala [-] , V. Rys [-] , J. Jelínek [-]

FK Borek
V. Sýkora [-] - M. Leština [-] , O. Vaník [-] , J. Endlicher [-] , O. Bíca [-] - P. Vajgel [-] , D. Eliáš [-] , J. Frank [-] - V. Baščevan [-] , R. Horejš [-] , R. Diviš [-]

ŽK: 21. J. Jelínek , 90. V. Gregor - 38. R. Diviš .
Hráči zápasu: M. Zajac , V. Rys .
Místo: Nové Hrady. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Feitl Jaroslav - FÁČ Radek (N), KOLOUCH Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 11. 2019 22:10
Hodnocení zápasu
Petr Kubát

Expert: Luboš FORMÁNEK
Tip experta: výhra hostů

Rozjetý Borek to bude mít na horké půdě domácích hodně těžké, přesto věřím, že si domů odvezou všechny body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů