Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.11.2019 14:00

1.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.9

Nápoje

7.4

Jídlo

7.5

Hrací plocha

5.1

Zázemí

6.4

FOTO: Šlágr podzimu vyšel Strunkovicím


Branky


79. I. Šimčík (vl.) - 10. M. Gerold (vl.) , 14. I. Šimčík , 18. R. Žurek (p.)
39

Utkání ve Čkyni mezi domácím SK a Blaníkem Strunkovice byl náboj dán již dlouho před ním. Hrálo se o vítěze skupiny i podzimu, a tak přívlastek šlágr podzimu mu seděl.

Domácí v závěru podzimu ztráceli tak trochu dech a již před týdnem ztratili tři body v Záblatí. Právě ztracené body od Blanice chtěli dnes získat zpět, ale v souboji o návrat na špici čekal nad míru zdatný soupeř.

Krajské vedení zápasu věnovalo velkou pozornost a vyslalo do Čkyně trojici rozhodčích řídící krajský přebor. Trio arbitrů Toucha, Mráz, Petričák a delegát svazu Luděk Kučera přivedlo ve 14.00 hodin na trávník oba aktéry, podání rukou, los a šlo se na to. Před výbornou návštěvou téměř 200 diváků se hrál bojovný zápas s překvapivým vývojem pro hosty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gerold si dal nešťastný vlastní gól

Začalo se hned zostra a první útok domácích končí výkřikem domácích diváků ruka, ale hlavní rozhodčí, ani asistent nic neviděli, a tak se pokračovalo dál. Hrálo se svižně se šancemi na obou stranách. Hosté hráli na brejky a domácí se snažili kombinací přes Turka, Kuneše na středovou osu s náběhem. Hosté byli v obraně pevní a domácí k brance Suchého moc nepouštěli. První desetiminutovka končí výpadem hostí a před Formánkovou brankou vzniká trma vrma, ze které chtěl míč odhlavičkovat bránící Gerold na rohový kop, ale místo toho vymetl pavučinu v domácí brance. To byl tvrdý úder, a ještě všemu nebyl konec. Hosté se po této akci dostávali brejky rychle před branku a hrozili dál. Ve 14. minutě se do brejku dostává Šimčík a nedá Formánkovi šanci hosté se uklidňují. Domácí jsou opaření a vše v první dvacetiminutovce jistí další brejk, Roman Žurek se dostal za domácího Pinkeho, ten, již nestačí, stáhne ho rukou k zemi a následuje pokutový kop. K míči se postavil Roman Žurek a dokonává začátek snů pro hosty. Mnozí diváci pomalu konstatovali to jsme tedy nečekali. Kotel bubeníků byl chvíli jako opařený, ale poté až do konce hnal domácí za góly i touhou vyrovnat. Hosté pokračují v dobrém taktickém výkonu, uzavírají střed a domácím moc šancí nedali. Byl to boj, který skončil lépe pro hosty.

I hosté si vstřelil vlastní gól

Po přestávce domácí začali hodně aktivně, jak bylo třeba, ale hostující aktivní hra jim dělala velké problémy. Prokousávat se před branku Blaníků bylo složité a moc šancí nebylo. Hosté hráli zkušeně, zkrátili domácím hřiště a nepustili je k žádné aktivní hře, která je jim vlastní. Jak šel čas bylo jasné, že hosté se na domácí velmi dobře připravili a v podstatě je k ničemu nepustili. Pomalu ubíhaly síly na obou stranách a domácí přeci jen našli cestu, k brance. Do brejku se dostal Samohejl a jeho střelu nejdříve vyráží Suchý, tak nešťastně, že trefí spoluhráče Šimčíka a od něho do branky. Gól naděje dramatizuje závěr. Jenže místo tlaku přichází pro domácí v 83. minutě další pohroma, když Jiří Pešek stahuje k zemi Váchu a po druhé žluté kartě je vyloučen. To bylo již razítko zmaru pro čkyňské hráče. Diváci tlačí hochy od Volyňky do útoku, ale Strunkovičtí jsou kompaktní a nedovolí žádné drama. Zápas končí zaslouženou výhrou hostí, kteří se tak ve skupině B, I.B třídy kraje ujímají čtyř bodového vedení právě před domácími.

 

Byl to bojovný a nadprůměrný zápas, ve kterém oba týmy předvedly velkou kvalitu. Hosté šli za svým cílem víc a bojovností, houževnatostí a možná i do hry vložili víc srdce si tři body zaslouží. Perfektní návštěva, která byla určitě vyšší, než dopolední u televizního přenosu z druhé ligy sice radost neměla, ale nakonec svým hráčům poděkovala. Stejně tak to učinili hosté ke svým divákům, kterých k Volyňce přijelo rovně hodně, a tak je o do kopné co slavit. Je pěkné, že děkovačky, jak je známe z vyšších soutěží se přenesli a přenáší i do těchto soutěží.

 

 

Zápas hodnotí trenér Strunkovic Václav Beneš:

 

Na tento zápas jsme čekali celý podzim, bylo hodně těžké být v závěsu za celkem Čkyně a poctivou prací a vůlí jsem to vydržel a věřil jsem tomu, že v závěru podzimu vše rozhodneme. Na dnešní zápas, jsme jeli do Čkyně s cílem vyhrát. Vše nám vyšlo již v úvodu, kdy jsme dobře bránili střed hřiště a dokázali využít šance, které jsme si vypracovali. Tří brankové vedení do poločasu a po tom jsme již zápas nechci říci udržovali, ale aktivní hrou jsme jej dovedli do vítězného konce. Dnes rozhodla vůle a kvalita a výborné nasazení hráčů a za to jim patří velký dík. Za dnešní tři body jsme moc rádi a vítězství si moc vážíme.

 

Je za námi podzim, jaké jsou vyhlídky pro jaro a přemýšlí se ve Strunkovicích po letech o postupu do I.A třídy?

No všichni si to přejeme, ale nebude to jednoduché, všichni viděli, že domácí prvních jedenáct kol neprohráli. V jarní fázi očekávám stejný vývoj, takže nic jednoduchého. Přes zimu musíme dobře potrénovat. No a na jaře musíme jít zápas od zápasu, tak abychom první příčku uhájili a do I.A třídy se po letech podívali.

Děkuji za rozhovor.

 

Pro fotbal u nás Ladislav Beran

 

 

Pohledem pana Mottla: Los tomu chtěl, že se v posledním kole rozhodovalo, kdo přezimuje na 1. místě a střetly se dva nejlepší týmy skupiny. Před početnou návštěvou se začalo v tempu a domácí se snad ve 20. vteřině dožadovali penalty za údajnou ruku při závaru v malém vápně hostů. To bylo ovšem ze strany domácích vše, Blaník ovládl střed pole a když v 10. minutě usměrnil prudký centr domácí M. Gerold za Formánkova záda, netušili, co je čeká – ve 14. minutě dovedl míč do branky I. Šimčík – 0:2 a v 18. minutě pak proměnil R. Žurek penaltu, když potrestal faul na svoji osobu -0:3. Domácí zcela otřeseni faktem, že dostali stejně gólů jako za celý mistrovský podzim, dohráli poločas v útlumu. Ve 2. poločase se hrálo jinak, domácí kapitán V. Turek se posunul dopředu a spolu s Králem se snažili vyburcovat ostatní, k vyložené šanci se nedostali, snad jen nebezpečné centry, které likvidoval bezchybný M. Dvořák a brankář R. Suchý. Navíc hosté chodili do otevřené obrany z brejků, které domácí řešili jen za pomoci faulů, ale Blaník v sobotu nenašel řešení a centry byly špatné. Domácí přece jen získali tlak a v 79. minutě přeci jen snížili, když si dal vlastence I. Šimčík. Pro domácí ale už bylo příliš pozdě a hosté v závěrečné fázi už taktickou hrou nepřipustili zdramatizování zápasu. Blaník tedy absolvoval podzim bez porážky a získal před dlouho vedoucí Čkyní 4 bodový náskok na čele I.B, zajímavostí je že oba týmy se střetnou na jaře hned v úvodním kole ve Strunkovicích.



Ohlasy k zápasu


SK Čkyně
Patrik Krull, trenér: Nějakým způsobem se na utkání připravujeme. Nepenalta, vlastní gól, polovlastní, penalta. Je po přípravě. Velké zklamání, bohužel.




Počet diváků: 200. Rozhodčí: Toucha Matěj - MRÁZ Roman, PETRIČÁK Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 11. 2019 20:01
Hodnocení zápasu
11. 11. 2019 18:46
Hodnocení zápasu
11. 11. 2019 18:13
Hodnocení zápasu
10. 11. 2019 23:09
Hodnocení zápasu
10. 11. 2019 22:26
Hodnocení zápasu
10. 11. 2019 21:40
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice
Hodnocení zápasu
10. 11. 2019 10:44
Hodnocení zápasu
10. 11. 2019 08:38
Hodnocení zápasu
10. 11. 2019 07:36
Hodnocení zápasu
9. 11. 2019 23:00
Hodnocení zápasu

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Štveráček

Expert: David Petržilka
Tip experta: výhra domácích

Šlágr kola ovládne Čkyně.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů