Ani hattrick Strnada nestačil Dívčicím na body v Nových Hradech


Branky


10. M. Silmbrod , 31. V. Jelínek , 75. M. Lacina , 81. M. Lacina (p.) , 85. M. Lacina - 5. J. Vavroch , 56. V. Strnad , 73. V. Strnad , 90. V. Strnad
18

Druhý tým tabulky Nové Hrady doma porazily Dívčice ve 22. kole 5:4. Hosté šli brzo do vedení, ale domácí dokázali do konce prvního poločasu výsledek otočit. Po půli ovšem Dívčice díky třem brankám Strnada utkání zdramatizovaly. Domácí se ovšem vrátili opět do utkání kontaktním gólem. Hrdinou zápasu se stal domácí Milan Lacina, který nastoupil v 70. minutě a čistým hattrickem rozhodl o tom, že body zůstanou v Nových Hradech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí otočili nepříznivý výsledek

Favorit vstoupil do zápasu aktivněji a během první půle držel míč na svých kopačkách více než hostující celek. Po pěti minutách hry se ale paradoxně dostaly do vedení Dívčice, když rohový kop Rejdala dotlačil do branky Jindřich Vavroch. To byl pro domácí trochu šok a překvapení. O dvě minuty později mohli hosté skórovat podruhé, ale dívčický útočník netrefil branku. Otřepaná fráze nedáš-dostaneš ihned zafungovala. Hostující obrana nezachytila dlouhý nákop na kapitána Martina Silmbroda a ten svou jednatřicátou brankou vyrovnal skóre - 1:1. Poté přišlo několik rohů na obou stranách, ale z žádného se gólově neurodilo. Domácí fotbalisté se dostávali do velkých šancí, ale ztroskotali buď na brankové konstrukci nebo na vlastní nepřesnosti. Ve 31. minutě se už novohradští fanoušci dočkali vedoucí branky, když se přesnou střelou k tyči trefil Vítězslav Jelínek. Do konce poločasu už se nic vážného nestalo a domácí šli do kabin spokojenější. 

Dva hattricky ve druhém poločase

Od začátku druhé půle se Dívčice snažili být aktivní a domácí obrana měla velké problémy. V 56. minutě se po levé straně prodral Václav Strnad a tvrdou střelou propálil domácího brankáře a vyrovanal stav utkání. Domácí vrhli všechny síly do útoku a dlouhé nakopávané míče dělali hostujícím obráncům potíže, několikrát se i domácí dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí si vše schovával na pozdější dobu. V 73. minutě byl zfaulován Kácal, přímý kop nacentroval z pravé strany Vavroch na Václava Strnada a ten tvrdou hlavičkou nedal brankáři šanci - 2:3. Nové Hrady chtěly z výsledkem něco udělat a vrhly všechny síly do útoku. Dívčice se díky tomu dokázali dostat do několika slibných šancí, tu největší spálil útočník Lukáš, když se asi zalekl toho, že by mohl být hrdinou zápasu. Tuto úlohu si zvolil střídající Milan Lacina, který byl na hřišti pět minut, když po skrumáži rohového kopu se nejlépe zorientoval a tvrdou ranou propálil vše co mu stálo v cestě. V 81. minutě utekl Němec po pravé straně, prodral se do vápna, kde ho zastavil Rejdal. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil Milan Lacina. Domácí byli opět při chuti a chtěli své vedení navýšit, což se povedlo Milanu Lacinovi, který přesnou střelou k tyči dovršil hattrick. Zdálo se, že je rozhodnuto, ale hostující záložník Václav Strnad si vzal míč do své moci, přeběhl celou novohradskou obranu a tvrdou střelou k levé tyči zdramatizoval konec utkání. V poslední minutě mohl vyrovnat Vavroch, ale střela skončila jen na boční síti. Nové Hrady si připsaly tři body, nutno podotknout, že se na ně nakonec hodně nadřeli.



Ohlasy k zápasu


TJ Nové Hrady
Jiří Tomášek (hráč): Na jaře už máme slušnou sérku výher a moc jsme si nepřipouštěli, že bychom ji proti Dívčicím neprodloužili. Jenže běhavý a bojovný soupeř se nechtěl dát snadno. Naše ofenzivní síla je ovšem značná a jen díky mizerné mušce našich útočníku a výborném brankáři hostů, který si navíc i skvěle postavil tyče, nebylo po první půli hotovo. Druhý poločas dál pokračovalo obléhání Dívčické pevnosti, jenže zčista jasna jsme vzadu udělali dvě individuální chyby a soupeř nekompromisně trestal. Tak jsme ještě více utáhli šrouby a trenér vyslal na hřiště naše tajné eso z rukávu v podobě Milana Lacinů. A ten už dál proměnil zápas ve svojí One man show. Pohotová dorážka, chladnokrevně proměněná pentle, technická střela na zadní a novohradský stadion se otřásal v základech. Ke konci jsme ještě nechali hostujícího Strnada, aby si taky zkompletoval hattrick, ale body jsme si už nechali všechny my. Po zápase nám soupeř sportovně popřál postup, protože sem jim prý takový děsný štreky nechtějí jezdit a pan rozhodčí již méně sportovně zhodnotil náš výkon slovy - ,,Na Borku dostanete desítku, vy zm*di“. Jestli se chcete přesvědčit, jak velkým prorokem pan rozhodčí byl, tak se přijeďte podívat příští sobotu od tří do Borku. V zápase sezony se nehodláme jen tak lehko dát a kdo ví, štěstí občas sedne i na zm*da.

TJ Mír Dívčice
Jan Valenta (hráč): Hráli jsme na hřišti druhého týmu a bylo to cítit, hodně lidí, atmosféra okolo. My jsme přijeli ve dvanácti lidech a dohrávali v jedenácti, přesto jsme ale hráli výborně. Měli jsme kvalitní vstup do zápasu, vedli jsme a viděli, že se i s druhým týmem dá hrát. Po pauze se třikrát trefil Vašek Strnad a vypadalo to, že by jsme si mohli alespoň bod odvézt. Domácí nás však přetlačili dvěma slepenými góly a zaslouženě asi vyhráli. I přes porážku jsme předvedli výborný výkon, který je potřeba si přenést do sobotního utkání s Černým Dubem. Děkuji všem za příkladnou bojovnost a nasazení.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: KRČÍN Zdeněk - GREGOR Vlastimil (N), AMBROŽ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
21. 5. 2019 17:20
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Předseda klubu - TJ Sokol Štěpánovice | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Radek Lukáš
Tip experta: výhra hostů

0:1. Uhlídat nejlepší útok soutěže pro Dívčice nebude jednoduché. Na druhou stranu Dívčice potřebují nutně bodovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích