Úsilné zvítězilo nad Římovem v důležitém zápase o záchranu


Branky


13

V zápase Úsilného s Římovem mohli diváci vidět v přímém soboji dva týmy, které jsou v závěru soutěže ohroženi sestupovými příčkami. Mírným favoritem byl hostující tým, který v posledních 6 duelech získal za honbou o záchranu slušných 9 bodů proti 6 bodům domácího týmu. Na druhou stranu Úsilné v posledním v posledním domácím duelu porazilo mužstvo Borovan, dalšího konkurenta v boji o záchranu a hostům se po celou jarní část nepodařilo na venkovních hřištích zvítězit a vytěžili jediný bod. Na podzim byl ve vzájemném zápasu úspěšnější tým Úsilného a zvítezil na hřišti v Římově 5:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úsilné bylo v první půli produktivnější

Zápas dvou mužstev ze spodku tabulky začal opatrně a do šancí se dostávali sporadicky spíše domácí hráči a to především po rohových kopech. Hosté z Římova byli dopředu celkem neškodní. A tak zaslouženě po jednom z několika rohů šli do vedení domácí, když v 26. minutě si vzal na starost rozehrávku P. Ševc a centrem našel hlavu Zbyňka Německého, který nekompromisně zavěsil - 1:0. Po obdržené brance se hra vyrovnala a ke konci prvního poločasu začali ovládat střed hřiště hosté z Římova, ale paradoxně v největším jejich tlaku přišla chyba, po které domácí František Leština běžel od půlící čáry sám na branku a ve 43. minutě nedal přízemní střelou gólmanovi T. Kohoutovi šanci, čímž uklidnil domácí druhým gólem - 2:0

Domácí svoji výhru ještě pojistili jednou brankou

Druhá půle začala, jak skončila ta první. Hosté sice měli trochu více ze hry, ale snížení se nedočkali a tak po další chybě a rychle rozehraném přímém kopu domácí využili nepozornosti soupeře. V 54. minutě P. Švec rychlou rozehrávkou vyzval ke skórování Petra Vazače a ten pojistil domácímu týmu vítězství na 3:0. Další snahy římovských fotbalistů končili na dobře fungující obraně Úsilného a domácí už také žádnou branku nepřidali, přesto si ale důležité body do tabulky připsali oni.



Ohlasy k zápasu


Úsilné
Jan Jeremiáš ( hráč ): Celý zápas jsme byli lepším týmem a soupeře jsme nepouštěli do výraznějších šancí. První poločas jsme měli více ze hry, z čehož vyplývaly chyby soupeře, který se k ničemu nedostával. Ve druhém poločase jsme si už jen pohlídali výsledek z první půle a ještě jsme dokázali přidat pojistku v podobě třetí branky. Zaslouženě jsme si odnesli 3 body.

TJ Sokol Římov
Pavel Crkva ( hráč ): Takhle se o záchranu nebojuje a jsem mírně řečeno zklamaný. Ať si to každý z mužstva přebere a srovná v hlavě.



Místo: Úsilné. Počet diváků: 110. Rozhodčí: Knotek Václav - KAPINUS Milan (N), KORCH Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 6. 2019 09:38
Hodnocení zápasu
Petr Kubát

Expert: Jan JEREMIÁŠ
Tip experta: výhra domácích

V boji o záchranu půjde o důležitý zápas pro oba týmy. Věřím, že vyhrajeme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích