Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 17:00

24.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Stropnice přiživila myšlenky na záchranu výhrou na hřišti Jankova "B"/Dubného


Branky


12

Takřka již zachráněné mužstvo OP Jankov "B"/Dubné přivítalo ve 24. kole na svém hřišti trápící se tým Horní Stropnice, který nezastavitelně míří k sestupu z OP. Domácím se vydařila jarní část sezóny a dokázali se vcelku rychle dotáhnout bodově na klidný střed tabulky, kde sídlili doposud. Za to hosté z Horní Stropnice ještě na jaře nezvítězili a bodové ztráty se odrazily i do tabulky, kde se propadli na samé dno a pomalu s blížícím se koncem sezóny se smiřují s osudem nevyhnutelného sestupu z OP. Podzimní vzájemný duel vyhráli stropničtí v poměru 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vstřelili úvodní branku, ale do kabin odcházeli veseleji domácí hráči

Domácí byli ti, kdo od první minuty vykazoval větší aktivitu i fotbalovost. Jenže jen těžce se dostávali do větších příležitostí a většina akcí končila finální nepřesností nebo střelami ze střední vzdálenosti. Horní Stropnice trpělivě čekala na svoji šanci a dočkala se v 18. minutě hry. M. Fajfrlík rozehrál přímý kop střelou přes zeď, P. Maxa v domácí brance jeho střelu vyrazil pouze před sebe a Jindřich Haňur hlavou z dorážky otevřel skóre - 0:1. Z vedení se hosté ale neradovali dlouho. Hned o minutu později v 19. minutě vysunul O. Maxa pěknou kolmicí Dominika Šindeláře, který se trefil krásně k tyči - 1:1. Zaslouženého vedení se Jankov "B" dočkal ve 26. minutě, kdy akci po levé straně zakončil gólovou střelou Martin Kudláček - 2:1. Další možnosti domácích zůstaly nevyužity a tak se do kabin šlo za těsného vedení Jankova "B"/Dubného.

Hráči Horní Stropnice otočili zápas ve svůj prospěch

Průběh zápasu nenasvědčoval, že by po změně stran mohlo dojít k obratu, jenže do utkání se vložil hlavní rozhodčí J. Škuthan, a když k tomu připočteme chyby v obraně a špatnou koncovku domácího celku, nakonec k tomu došlo. Vše odstartovala mizerná rozehrávka v zadních řadách, kterou snadným vyrovnáním v 47. minutě potrestal Miroslav Tošner - 2:2. Šanci vycítili jak hosté, tak i hlavní rozhodčí a jeho metr na hřišti se zcela změnil. Domácím se nedařilo své kombinační akce dotáhnout do zdárného konce, navíc čím dál častěji začali býti podráždění na výroky hlavního sudího. Po hodině hry pak přišel další gól v domácí síti. Po centru z pravé strany byl při pokusu o jeho zneškodnění přistrčen gólman v domácí brance P. Maxav souboji s hostujícím J. Haňurem, nedovolený zákrok se ale nepískal a Miroslav Tošner už podruhé v zápase přišel ke snadnému gólu - 2:3. Snaha o vyrovnání Jankovsko-dubenské rezervy byla evidentní, leč dosti křečovitá. Aktivní byl především M. Hüttner, který na výborného gólmana hostů P. Brouska vyslal několik střeleckých pokusů, ale strážce hostující svatyně chytal spolehlivě. Zneškodnil také pokus M. Ježka a když střela J. Beníška v závěru z dobré pozice mířila mimo, došel si Hraničář pro překvapivé vítězství.



Ohlasy k zápasu


SK Jankov B
Petr Maxa ( hráč ): Byť jsme především ve druhém poločase hráli proti dvanácti, zápas jsme i tak měli zvládnout. Měli jsme výraznější tlak, ze kterého si šlo vypracovat více větších šancí. Obrana soupeře hrála celkem dobře, navíc byla hodně zatažená a s naší (ne)přesností jsme tak hrozili výhradně střelami ze střední vzdálenosti. Nu a k tomu jsem bohužel nepodržel ani já. První gól jsem špatně vyrazil, při druhém jsem možná riskantně rozjel akci, po které přišlo snadné vyrovnání a při třetím jsem neudržel balón po centru, kdy jsem byl sice přistrčen, ale gólman by si s tím měl poradit. Týmu jsem nepomohl a musím se mu omluvit.

TJ Hraničář Horní Stropnice
Jiří Maršálek ( hráč ): Byť jsme začali zápas vyrovnaně, mysleli jsme si, že soupeř bude nad naše síly, protože jsme dorazili v jedenácti lidech a domácí mužstvo bylo plné mladých kluků. S překvapivou výhrou a se třemi body jsme určitě spokojeni, ale do konce nás čeká ještě Olešník "B" a doma Srubec, což budou velice těžké zápasy, ale zkusíme ještě zabojovat.



Sestavy


SK Jankov B
P. Maxa [-] - J. Janeček [-] , M. Řezníček [-] , F. Černý [-] - D. Šindelář [-] , A. Pšenička [-] , O. Maxa [-] , J. Beníšek [-] - J. Tušl [-] , M. Ježek [-] , M. Kudláček [-]

TJ Hraničář Horní Stropnice
P. Brousek [-] - J. Maršálek [-] , V. Sarafyniuk [-] , D. Chovanec [-] , J. Kunágl [-] , M. Tošner [-] , R. Valíček [-] , J. Holej [-] , J. Haňur [-] , M. Fajfrlík [-] , V. Bušta [-]

Hráči zápasu: P. Brousek , M. Tošner .
Místo: Dubné. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Škuthan Jaroslav - PAVLÍK Michal (N), SZYPULA Lešek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Kubát

Expert: Jan JEREMIÁŠ
Tip experta: výhra domácích

Domácí potvrdí roli favorita a zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů