1:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2019 16:30

22.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Obrataň vyhrála další duel o záchranu a sestupové boje se jí zřejmě letos už týkat nebudou


Branky


16

Další z velkých soubojů ve spodní části tabulky, v němž obě dvě strany bojovaly o přežití. Na jedné straně Obrataň, která moc dobře věděla, že případná výhra může znamenat téměř jistou záchranu. Na straně druhé Plačkov, který na své první jarní 3 body stále čeká a snad i proto je pro něj situace stále bezvýchodnější. Šance obou týmů byly vyrovnané a i samotný průběh nasvědčoval přesýpání hry ze strany na stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení Plačkovu sebrali hosté v závěru poločasu

Plačkov nastoupil na soupeře s pozměněným, ofenzivním rozestavením a chutí zlomit svou bídnou situaci. Pozadu nezůstávala ani Obrataň a hned první střelou zahrozila. Přízemní přímý kop podél zdi však domácí brankař pokryl. Krátce na to se v ohrožení vyskytla i brána hostů a to dokonce takovém, že gól skutečně padl. Na hranici vápna získal míč Petr Vašák, jenž se elegantně zbavil bránícího hráče a s tečí obranné zdi před sebou procpal balon až za záda již bezmocného Vilímka. První gól šestnáctiletého ofenzivního hráče tak nastartoval domácí směrem za vítězstvím. Hra se však stále točila ze strany na stranu a vyloženou převahu si ani jeden tým vytvořit nedokázal. Ofenzivní výpady Plačkova byly většinou zavčasu zablokovány, nebo zastaveny nepřesnou kombinací, ani Obrataň na tom nebyla o mnoho lépe. Po dlouhém mlčení přišel deset minut před koncem poločasu nakopnutý míč na Lukáše Vlacha, který prodloužil za sebe, kam si seběhnul do volného prostoru nezajištěný Radek Vítámvás a lobem přehodil vyběhnutého gólmana. Mizérie ze závěru prvního poločasu tím pro Plačkov ale neskončila. Další z nakopnutých míčů natropil svým nepřirozeným poskakováním po proschlém povrchu domácímu obránci tolik potíží, že posunout míč  ke gólmanovi, nebo do autu už nedokázal a dotírající Lukáš Vlach se tak nakonec lehce dostal k míči a poslal brankaře Novotného na párek podruhé a znovu lobem otočil stav utkání na 1:2.

Vysoký počet šancí gólové hody nepřinesl, Obrataň si jednou brankou výhru pojistila

I druhý poločas byl svým průběhem stále otevřený, pořád mohl vyhrát kdokoliv. Velkou šancí pro Plačkov byl propadnutý výkop od brány skrze váhající obranu, Rostislav Štěpán ale míč ve své příležitosti poslal nad. O mnoho léípe nekončily ani pokusy jeho spoluhráčů, kteří taktéž bránu ne a ne trefit. Domácí své šance na vyrovnání prováhali a slovo si tak vzali obrataňští. Nakopnutý míč k pravé lajně se našel Patrika Fišera, jenž prchl svému obránci a ani sám před brankařem nic nevymýšlel a prudkou střelou k tyči zdvojnásobil hostující vedení. Na Plačkovu byla zřejmá frustrace plynoucí z nepřiznivé situace, pořád se ale hrálo o cenné body. Snížit skóre další z mladíků na plačkovské soupisce, Marek Jonáš, ten však nejprve razantní hlavičou pouze trefil prostor, kde stál brankař Obrataně a v další šanci, která přišla brzy na to, po teči soupeře nastřelil pouze tyč a následně záda gólmana Vilímka. To byly okmažiky, kdy se domácím před soupeřovou bránou opravdu lepila smůla na paty, jenže z toho si Obrataň nic moc nedělala, naopak díky rychlým přechodům do protiútoku si vytvářela také velké šance, jenže žádná z nich přes brankaře Novotného neprošla. Za stavu 1:3 to ale nikoho moc trápit nemuselo. Zápas již směřoval k výhře hostů, kteří už nic nepodcenili a po výhře nad Čejovem, obírají o body i Plačkov.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Po celé jaro sme k tomuto zápasu vzhlíželi s tím, že svou bídnou situaci konečně zlomíme, jenže ani teď náš výkon neodpovídal tomu, abychom tady mohli o bodech vůbec uvažovat. Z vlastních, upracovaných šancí jsme naopak soupeřovi nabízeli bez jakéhokoliv zapříčinění čisté gólovky. V podstatě všechny tři góly sme si dali sami, žádná z branek nepadla ve chvílích, kdy by nás soupeř výrazněji přehrával, s tím se pak těžko něco dělá. Je to škoda, protože nyní sme doma vyhrát měli. Poslední šancí bude příští víkend doma s Čejovem, jenž je na tom dost možná ještě hůře, než my, je-li to vůbec možné.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - K. Vaňous [-] , M. Němec [-] , R. Štěpán [-] , O. Kubů [-] , J. Miko [-] , P. Vašák [-] (66. F. Šanda [-] ) , Z. Kratochvíl [-] , L. Filínský [-] , L. Ehrlich [-] , F. Dobrovič [-]

SK Obrataň
F. Vilímek [-] - R. Vítamvás [-] , L. Vlach [-] (84. M. Kudrnáč [-] ) , P. Fišer [-] , F. Hovorka [-] , R. Tábora [-] , F. Tomovič [-] , A. Pařil [-] (62. D. Kudrnáč [-] ) , M. Vesecký [-] (30. P. Kudrnáč [-] ) , O. Pražák [-] , L. Menšík [-]

ŽK: 24. K. Vaňous , 80. F. Dobrovič - 14. F. Vilímek , 80. L. Vlach .
Hráči zápasu: P. Vašák - P. Fišer , L. Vlach .
Místo: Plačkov. Počet diváků: 42. Rozhodčí: RYŠÁNEK Zbyšek - KREJČÍ Václav (N), KUBERA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: remíza

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: výhra domácích

Dva týmy ze spodu tabulky a bitva, která může napomoci k rozuzlení záchranářských bojů. Favorizuji Plačkov čistě proto, že zde hraju a výhru potřebujeme jako prasata drbání.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza