Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.06.2019 15:00

26.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Snadné vítězství pro domácí Lukavec potvrzeno i brankový rozdílem


Branky


15

Již před zápasem Lukavec moc dobře věděl, že ani dnešní výhra mu na první místo již nepomůže. Svou partii totiž Tatran zvládl na výbornou a i díky ztrátě Maratonu v Kamenici nad Lipou se může těšit z prvenství v Poutník lize, které mu už nikdo nevezme. Přesto bylo znát, že Lukavec ani za těchto okolností nehodlá nic vypustit a za vítězstvím šel od prvních minut. V některých fázích zápasu však povoloval a soupeř z Plačkova díky tomu nakročil ke zdramatizování, jenž však nedotáhl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup Lukavce udal tempo hře, v níž se však projevovali i hosté

O tom, že je v tomto duelu Lukavec jasným favoritem, nemusel nikoho dlouze přesvědčovat. Hned od prvních minut měl otěže zápasu ve svých rukách a i díky tomu šel brzy do vedení. Přízemní centr ze strany našel Milana Zamrzlu, jenž sice podklouzl, stále však nikým neatakován, se v klidu zvedl a přesnou střelou zajistil Lukavci vedení. Překvapivé a rychlé vyrovnání mohl zařídit Lukáš Filínský, předpisový centr Jana Kašpara sice proměnil ve vydařenou střelu, jenž však skončila ke štěstí domácích pouze na břevně. To za několik okamžiků zdvojnásobil pro změnu domácí vedení Václav Prchal, jehož v náběhu našel přesný centr za obranu a poté už celkem v klidu prostřelil soupeřova brankaře. Když navíc za další tři minuty rozhodčí přehlédl těsný offside (zřejmě pro neodpískání jasné penalty ve prospěch Lukavce z předchozích okamžiků) a protestující obrana již věnovala pozornost spíše rozhodčímu, než Davidovi Slabému, který to měl opět velmi jednoduché a za 15 minut už svým gólem rámoval vedení 3:0 TJ Start rozjížděl každou chvílí další a další akce, ty však končily buď na vybíhajícím brankaři, či je ještě v zárodku likvidovala obrana. Stále se tak dařilo držet gólový odstup na relativně dosažitelné úrovni. Když navíc ze svého repertoáru dalekonosných střel vytáhl plačkosvký Jan Kašpar další výstavní kousek a střelou do břevna, která se od zad brankaře Ludvíka odrazila do brány, byl rozdíl snížen na 1:3. Vypadalo to, že hosté mají šanci dostat se zpět do hry, jenže všechyn tyto úvahy utnul Stanslav Prokop, kdy samostatnou akci Milana Zamrzly brankař Novotný ještě vychytal, u doraženého míče však byl nejrychleji právě Prokop, který si už dokázal poradit a míč za brankařova záda dostat. Naděje hostů však stále nemizela. Jako nůž máslem pronikl obranou Petr Vašák, který navíc ještě prodložil balon do velké šance Lukáši Ehrlichovi a jeho zakončení tváří tvář brankařovi bylo neomylné. Poločas tak skončil 4:2, což do druhého poločasu sice dávalo stále naději hostům, na koni byli ale pořád domácí.

Domácí obrat nedovolili a vedení navýšili

Naděje Plačkova stále žily, potřeboval však jít ve druhé půli rychle do vedení, jenže se stal pravý opak. Centr na zadní tyč našel Milana Zamrzlu, který před bránu ještě předkládal Stanislavu Prokopovi a ten měl před sebou snadný úkol. I díky rychlému gólu převaha Lukavce nadále pokračovala, výjimkou byl pouze nepřímý kop v režii hostů, který rozhodčí udělil zřejmě za nadávky na svou adresu po přímém kopu, ani ten však k brance nevedl. Svou herní dominanci nadále prezentoval Lukavec, kdy si vytvářel další brankové příležitosti, několik zákroků si však připsal brankař Novotný, to však mnoho nadějí s ohledem na průběžný stav nevzbuzovalo. K navýšení vedení měl Lukavec k dispozici i pokutový kop, jenže ten brankař Ludvík poslal přes břevno mimo branku. Daleko větší odezvu způsobil následující moment, kdy rychlá rozehrávka právě po této penaltě mohla založit rychlý útok Plačkova do prázdné brány, jenže vše zastavila nikoliv domácí obrana, ale hostující lavička, která uznala, že nastal ideální čas ke střídání. Pobavení v táboře Lukavce a vzteklé reakce na opačné straně jen dokreslily teátrálnost celé situace, nad kterou zůstane rozum stát ještě nějakou dobu. Snížení daného stavu se tak nekonalo a naopak definitivní tečku za utkání udělal znovu v samostatném nájezdu Luboš Krill, který se už tentokrát přes brankaře Plačkova prosadil.



Ohlasy k zápasu


TJ Start Lukavec
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): V téhle fázi sezóny, kdy je naše postavení v tabulce z pohledu Plačkova dané a nic se na tom už nezmění se nezamýšlím ani tolik nad výsledky, které jsou přinejmenším ostudné, jako spíš nad budoucností TJ Sokol Plačkov a směrem, kterým se chtě nechtě vydává. Hrál sem tady 4 roky a byť odsud po sezóně odcházím, tak mi něco takového jedno není. Nad počínáním odpovědných lidí v klubu zůstává, hlavně toto jaro, rozum stát, viz dnešní střídání ve chvíli, kdy sme mohli zahájit útok po neproměněné penaltě brankaře Ludvíka do prázdné brány, tomu nasadilo korunu a svým způsobem se stalo symbolem celé téhle mizérie. Snad se do nové sezóny vytratí alibismus a ze skladby základní sestavy protekce a v sestavě se budou objevovat hráči, kteří tam mají opravdu být, jinak zlepšení nepřijde, to už však není otázka na mě.




Sestavy


TJ Start Lukavec
D. Ludvík [-] - T. Mišon [-] , V. Prchal [-] (75. D. Wenemoser [-] ) , D. Slabý [-] , L. Krill [-] , M. Chomát [-] , M. Zamrzla [-] , M. Merenus [-] , S. Prokop [-] (66. Z. Tržil [-] ) , A. Mišoň [-] , J. Mařinec [-] (81. L. Krill [-] )

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - Z. Kratochvíl [-] (87. M. Němec [-] ) , P. Vašák [-] , T. Vrána [-] , J. Kašpar [-] (73. M. Jonáš [-] ) , L. Filínský [-] , L. Ehrlich [-] , F. Dobrovič [-] , J. Miko [-] , J. Slavík [-] , R. Tesař [-]

ŽK: 61. L. Krill , 88. T. Mišon - 84. P. Vašák .
Hráči zápasu: T. Mišon , L. Krill .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - ZAMRZLA Milan (N), VAŠÁK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: výhra domácích

Že Lukavec umí na domácím hřišti ztrácet body, o tom jsme se v posledních kolech nejednou přesvědčily. Nad Plačkovem by ale měl vyhrát, tím spíš, chce-li opravdu postupovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích