Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.11.2018 14:00

1.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poslední Ústrašín zabral a po pěti kolech bere výhru


Branky


16

Pro spodní polovinu tabulky, minimálně tu, která je přímo ohrožená sestupem, se v Ústrašíně odehrál jeden z nejzásadnějších zápasů podzimu. Nezaujatý divák by favorita hledal stěží, snad hosty bylo možné považovat za mírně většího adepta na výhru, jenže průběh zápasu a postupně přibývající minuty ukázaly, že realita nakonec byla úplně jiná.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrat domácích přišel za pět dvanáct

Co na první pohled upoutalo pozornost fanoušků i některých hostujících hráčů, to byla absence čerstvě zraněného Davida Rohovce v sestavě Ústrašína, na jehož místo zaskočil Robert Hájek. S absencí další z důležitých postav měli být domácí dle předpokladů na odpis a úvodní minuty tomu i napovídaly. Ústrašín se vůbec nemohl dostat do tempa. Plačkov i přes řadu nepřesností měl míč více na kopačkách a hrál lépe, jenže hlavně pokusy o průnikovky za obranu i kvůli mokrému trávníku nevycházely. Co však klaplo, tak to byl únik Pavla Janďourka od půlky hřiště až k bráně, který si díky své postavě proklestil cestu skrze obranu a nakonec neomylně zakončil k tyči mimo dosah domácí brankaře. Ten samý hráč měl brzy na to další velkou šanci ke skórování, jenže poskakující balon ve vápně soupeře nedokázal zkrotit a tak ani přesná střela nepřišla. I nadále se hrálo hlavně na půlce domácích, ani oni ale nezůstávali nečinní a postupnými krůčky se propracovávali k prvnímu vážnějšímu ohrožení soupeřovy brány. To nakonec přišlo z ničeho nic, kdy série nevydařených pousů o odkop míče na hranici velkého vápna skončila nakonec u kopaček Pavla Nápravníka, který poslal utaženou střelu přímo do šibenice. Tenhle gól pro Ústrašín zafungoval jako živá voda a herně začínal postupně získávat převahu, nic víc, než střelbu z dálky doprostřed brány ale v zakončení nevymyslel. To až další hrubá individuální chyba před domácí bránou přinesla samostatný nájezd Ústrašína, který zblokoval brankař Novotný, stejně tak i následnou nechtěnou "dorážku" jednoho ze svých spoluhráčů, jenže o pár okamžiků už byl na další až překvapivě hladký průnik obranu Tomáše Dedery a umístěnou střelu krátký. Ostatně tímto gólem i první půle skončila a přes její vyrovnanost odcházeli spokojenější domácí hráči.

Zlomení hosté přestali klást odpor a toho Ústrašín využíval

Ústrašín, povzbuzený povedeným finišem zahajující pětačtyřicetiminutovky byl v poločase druhém snad jediným týmem, který opustil kabinu, jinak si totiž následující okamžiky jen stěží racionálně vysvětlit. Hráči domácího týmu si na hřišti začínali dělat, co se jim zamanulo a nepotřebovali k tomu ani nikterak vyčnívající fotbalové dovednosti. Postupně se fyzicky i psychicky kládající se Plačkov potácel na hraně kolapsu a Ústrašínu dovoloval až neuvěřitelné věci. Nebylo tak divu, že po zmateném bránění rohového kopu našel míč na přední tyči nehlídaného Radka Popelku, který našel neomylně síť. Že by však byl Plačkov bez šance, to v žádném případě nelze tvrdit. Jeho zmar však perfektně dokreslil samostatný nájezd okořeněný kličkou ležícímu brankaři Hájkovi, jenže na střelu už nedošlo. Stejně tak i nepříjemný centr navrátilce Ondry Kubů se pouze projel po brankové čáře Ústrašína, avšak bez dorážky. Když nevyšlo ani tohle, musel logicky přijít trest. Tím byl únik Tomáše Dedery, kterého zastavil až za cenu faulu gólman Novotný a pískala se penalta. Její exekutor Martin Šoula však nastřelil jenom tyč a tak byl zápas stále alespoň teoreticky otevřený, ale ne na dlouho. Na listinu střelců se zapsal jako čtvrtý střelec Ústrašína Jan Kott, který našel recept hned na tři bránící hráče Plačkova a pak už mu nic nebránilo v přesném zakončení. Deset minut před koncem a za stavu 4:1 byl zápas vlastně už rozhodnutý a stejným výsledkem i skončil.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): O důležitosti tohoto zápasu asi netřeba zdlouhavě vyprávět. Do Ústrašína sme jeli vyhrát, to bez debat, jenže hlavně ve druhém poločase to byl od nás zmar, bída a utrpení. Co nakonec rozhodlo, to byla větší chuť po vítězství, ale i fyzička, protože v těchto ohledech sme soupeři vůbec nedokázali adekvátně konkurovat. Zasloužená prohra, bohužel.



Sestavy


TJ FC Ústrašín
R. Hájek [-] - T. Dedera [-] , J. Kubík [-] , M. Šoula [-] , R. Popelka [-] (68. T. Křech [-] ) , T. Kubiska [-] , P. Nápravník [-] , J. Kott [-] , S. Hrbek [-] (78. P. Seknička [-] ) , M. Rod [-] , D. Starý [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - R. Tesař [-] , K. Vaňous [-] , T. Huml [-] , Z. Svatoš [-] (57. V. Krejčí [-] ) , M. Němec [-] , R. Štěpán [-] , O. Kubů [-] , P. Janďourek [-] , Z. Štěpán [-] , L. Ehrlich [-]

Hráči zápasu: P. Nápravník - O. Kubů .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - NOVÁK Petr (N), JANĎOUREK Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: výhra hostů

K Ústrašínu byl v posledních kolech los shovívavý, jenže ani to minule nestačilo. Ukončit mizernou sérii ale potřebujeme i my, tak věřím, že se sejdeme v solidní sestavě, pak bychom měli určitě vyhrát.

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 17:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 17:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 13:03

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 11:06

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 22:13

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 18:18

Tip: remíza