1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2018 13:30

7.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zprvu vyrovnané utkání se zvrátilo ve druhé půli zcela na stranu Speřic


Branky


20

Očekávané derby, čemuž odpovídala i návštěva na utkání, se odehrálo ve Speřicích, kam zavítalo překvapení z posledního zápasu proti Maratonu, Plačkov. Z počátku odepisovaní hosté se ale dlouho drželi, dokonce měli i několik slibných pokusů, jenže chybělo přesnější zakončení. To domácí se naplno rozhráli až ve druhé půli a také to přinášelo ovoce. Herní převaha i gólové šance přicházely stále častěji, za záda hostujícího gólmana si ale našla cestu jen jedna, a ta také nakonec rozhodla.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na šance vyrovnaný první poločas gól nepřinesl

Utkání se v žádném velkém tempu nerozehrávalo. O schopnostech domácího týmu sice nemohlo být pochyb, minimálně v mezihře se projevovala více než dotatečně, jenže finální fáze pokulhávala. Nepřesná střelba, či akce zastavené dobře spolupracující plačkovskou defenzivou, žádné velké gólovky nepřinášely.  Nejvíce vzruchu tak v úvodu způsobila hlavně nepříjemně vyhlížející srážka mezi speřickým Markem Švecem a hostujícím brankařem, ta se ale naštěstí obešla bez zranění, pouze s lehkým otřesením domácího střelce. Šance projevit se tak dostával i Plačkov,jenže dalekonosná střela zpoza vápna zapadla pouze do náruče gólmana Žáčka. To další pokus byl o poznání zajímavější. Rychlonohý René Zemek totiž prchnul domácí obraně, jenže ve velké šanci jen těsně minul, navíc se i nepříjemně zranil a to se v pozdějších momentech také projevilo, minimálně na ofenzivní síle "Sokolíků". Vzdušné souboje patřily zcela bez výjimky Speřickým a i díky téhle výhodě měl domácí celek podstatnou část utkání pevně ve svých rukou. Že by však byl dále v první půli k vidění nějaký okamžik, který by stál za zmínku, to se říci nedá, a tak úvodní pětačtyřicetiminutovka žádný gól nepřinesla.

Z téměř absolutní převahy vytěžily Speřice jediný gól utkání

Ve druhém poločase to už bylo ze strany domácího celku podstatně odlišné představení. Plačkovu navíc začínaly docházet síly a tak se kvality Speřic projevovaly stále častěji. Nejprve domácí obranu ještě zvládnul prohnat opět René Zemek, který i nyní našel skulinku kudy proniknout do vápna, i tady ho ale zradilo zakončení a přízemní střelu poslal těsně vedle tyče. Po zajímavé akci, kterou rozjel a pěknou zpětnou přihrávkou poslal k nohám spoluhráče Jiří Merunka se k první přímé střele mezi tři tyče dostali konečně domácí, jenže střela z voleje pouze trefila ruku brankaře Novotného. Ten si až do konce zápasu na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat, protože speřičtí se střídali v mnoha šancích, které po gólu doslova volali. Po hloupé ztrátě před vápnem a přesné přihrávce k nohám se do jedné z takových příležitostí dostal na penaltě zcela osamocený David Morava a krásným volejem pod vingl zajistil Speřicím vedení. Brzy na to to mohlo být už 2:0, jenže oslavné gólové výkřiky ozvývající se z domácího tábora umlčel svým zákrokem na zadní tyči hostující gólman. I další velké šance skončili na rukavících plačkovského brankaře. V poslední půlhodině byli hosté zralí na ručník. V podstatě bez útoku a s vyčerpanou obranou se zápas proměnil ve střelecký trénink Speřic na soupeřovu bránu, jenže najít další způsob jak překonat gólmana Novotného se už nepovedlo a tak se Speřice musely spokojit alespoň s hubenou výhrou 1:0, která má ale pořád cenu tří bodů.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): V první řadě stojí za to pochválit fantasticky připravené hřiště, které je i na poměry vyšších soutěží nadstandartní. Je znát, že ve Speřicích je zápal a chuť do fotbalu obrovská, což je vidět i v mnoha dalších faktorech. Nyní ale k zápasu. Rozhodně nemůžu říct, že by to od nás byl nějak špatný výkon. Ano, soupeř byl hlavně v druhé půli výrazně lepší, možná že výsledek zápasu úplně neodpovídá jeho průběhu, ale od nás to byl alespoň bojovný, neodevzdaný výkon, který však narazil na kvalitě soupeře i naší slabé fyzičce, což se projevovalo nejvíce v poslední půlhodině. Z individuálního hlediska jsem hodně spokojen, ale bohužel ani nyní to na bodový zisk nestačilo. Opět nám chyběl střelec a to je ten zásadní faktor, který tenhle zápas rozhodnul.



Sestavy


TJ Dálnice Speřice B
A. Žáček [-] - M. Čermák [-] (64. J. Kořínek [-] ) , J. Holenda [-] , V. Ganobjak [-] (46. D. Morava [-] ) , T. Vrzalík [-] (36. D. Moravec [-] ) - J. Merunka [-] , J. Svoboda [-] , T. Krejčí [-] , J. Moravec [-] (26. M. Linhart [-] ) - M. Švec [-] , P. Huňáček [-] (46. L. Svoboda [-] )

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - F. Mottl [-] , K. Vaňous [-] , R. Zemek [-] (64. V. Krejčí [-] ) , Z. Štěpán [-] , T. Huml [-] , J. Kašpar [-] , J. Kalivoda [-] , M. Němec [-] , R. Štěpán [-] , R. Tesař [-]

Hráči zápasu: J. Svoboda - L. Novotný .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: POUL Daniel - MORAVEC Roman (N), KUBŮ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Loukota
Tip experta: výhra domácích

Speřice jsou pro mě zatim velkou neznámou, ale Plačkov zatim pokračuje ve výsledcích z loňské sezony a moc šancí mu na úspěch ve Speřicích nedávám, takže výhra Speřic.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích