Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2018 14:30

12.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Neplachov si v domácím utkání poradil s hráči z Borovan


Branky


19

Zápas 12. kola okresního přeboru mezi sebou svedli sousedé v tabulce. Domácí jistě chtěli odčinit poslední dvě nepovedená utkání a zastavit tak propad v tabulce. Naopak hosté z Borovan po mizerném úvodu sezóny už ztracenou formu našli, když dokázali poslední tři utkání vyhrát a dotáhnout se do středu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí ovládli první poločas

Utkání se hrálo v dosti nepříznivých podmínkách. Hřiště bylo podmáčené, místy se objevovaly louže. Aktivněji začali domácí, kteří se ihned po úvodním hvizdu pustili do útočení a zatlačili hosty na jejich půlku. Vyústěním toho byl roh ve 2. minutě, který zahrával M. Dušák a přesně našel na přední tyči nehlídaného Petra Šafáře, který prudký centr po zemi z první nasměroval pod břevno a borovanský gólman V. Knechtl se mohl jen otočit – 1:0. Neplachov po úvodní brance utkání i nadále nepouštěl Borovany na svojí půlku a tlačil se k soupeřově brance. V gólové šanci v šestnáctce, po přihrávce M. Dušáka se objevil v 8. minutě M. Pícha, ale v poslední chvíli před odkrytou brankou podklouzl. Následně po sérii rohů si balón v 11. minutě připravil na velkém vápně Patrik Mohamed a přesnou střelou uklidil míč k pravé tyči Knechtlovi branky - 2:0. Další změnu skóre mohl mít na svědomí aktivní M. Dušák, který se dostal dvakrát po sobě do dobré střelecké pozice. Brankář V. Knechtl ale předvedl skvělé zákroky a udržel hosty ve hře. Zhruba od 25. minuty se začali výrazněji dostávat do hry také borovanští, kteří se pokoušeli o rychlé protiútoky. Ty většinou táhnul F. Faktor středem hřiště a z nich hosté také několikrát zakončili. Ale žádná ze střel neměla gólové parametry a do pokutového území se hosté přes domácí defenzivní hráče nedokázali kombinačně dostat. Hra se pak přelévala ze strany na stranu, kdy rychlé tempo utkání chvílemi přibržďoval stav hrací plochy a občasné nečekané ztráty balónu v loužích. I Borovany si vytvořily v první půli gólovku. Když domácí byli nedůrazní v osobním souboji, tak si balón dobře pokryl hostující útočník D. Babka a postupoval sám na domácího brankáře. Dobře vyběhnuvší M. Dvořák ale udržel dvoubrankové vedení svého týmu. Domácí hráči byli dopředu stále aktivní, chtěli přidat do přestávky ještě další gól a šance měli, ale většinu z nich zneškodnil opravdu dobře chytající brankář V. Knechtl, jako třeba samostatný únik středem hřiště J. Hrušky, kdy hostující gólman špičkou vykopl střelu neplachovského záložníka. A nebo pak domácí nepřesným zakončením rozvlnili sítě až za jeho brankou. Ve 37. minutě však našel přesnou přihrávkou domácí P. Mohamed na pravé straně rozběhnutého Martina Dušáka, který tvrdou střelou z úhlu prostřelil V. Knechtla a Neplachov už vedl o tři góly - 3:0. Hosté pak zkoušeli přejít přes domácí obránce po krajích, ale byly z toho jen dva rohové kopy.

Druhý poločas přinesl vyrovnanou partii

Do druhé půle trenéři obou celků jen lehce sáhli do sestav. Ale lépe začali tentokrát hosté, domácí jakoby uspokojeni tří gólovým vedením nechávali borovanské hrát a ti byli nebezpeční. Rychlonohý F. Faktor rozdával balóny svým spoluhráčům a hostující celek měl několik nadějných zakončení, ale vesměs všechny těsně minuly Dvořákovu svatyni. Dobrou ránu vyslal z levé strany A. Fencl, ale M. Dvořák byl dobře postavený a míč za svá záda nepustil. Hosté pak z větší aktivity vytěžili pár standartních situací a po jednom rohovém kopu se ve skrumáži odrazil balón na kopačky borovanských, ti ale na těžkém terénu nedokázali míč dopravit do poloprázdné branky. Domácí pak ale zabrali a vrátili se ke své hře z první půle a v 70. minutě předvedli rychlý kontr po pravé straně. Centroval P. Šafář a v akrobatické poloze zakončoval M. Pícha, ale pouze nad. Jen pár minut na to se dostal po krásné průnikové přihrávce do samostatného úniku J. Švec, ale V. Knechtl opět skvěle nohama vychytal další šanci domácích. Chvíli na to, v 78. minutě domácí přeci jen hostujícího gólmana překonali, když z levé strany při rychlém přechodu do útoku pronikl M. Pícha do šestnáctky a nahrál Janu Švecovi, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou branku - 4:0. Hráči Borovan však neházeli flintu do žita a snažili se alespoň o čestný úspěch. Ten přišel v 82. minutě, kdy po nedůrazném odkopu domácích se balón odrazil přímo na nohu Matěji Račákovi, jenž poslal míč zkušeně k pravé tyči Dvořákovi branky - 4:1. Hosté ještě zahrozili přímým kopem ze vzdálenosti 20 metrů, kdy technická střela Miroslava Račáka skončila na levé tyči domácí branky. Neplachov tak po dvou prohrách v řadě slavil zaslouženou výhru a připsal si cenné tři body do vyrovnané tabulky.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek ( nehrající hráč ): Povedlo se nám skvěle vstoupit do utkání a vstřelit dva rychlé góly. To, že jsme proměnili své šance hned v úvodu, rozhodlo o dalším vývoji utkání. Myslím, že i na tak podmáčeném terénu to byl pro diváky atraktivní zápas a vidět byl rychlý a útočný fotbal plný nasazení, šancí a pěkných gólů. A k tomu přispěli hráči obou týmů, hrála se otevřená partie nahoru – dolu a bylo se na co dívat. Kluci podali týmový a bojovný výkon a především konečně proměnili několik z mnoha možností, které si během utkání připravili. Třech bodů si v takto vyrovnané tabulce opravdu ceníme.

FK Calofrig Borovany
Milan Plachta ( trenér ): Dnešní zápas se odehrál na strašném terénu a zápas spíše připomínal vodní pólo než fotbalový zápas. Nic to ale nemění na skutečnosti, že domácí byli bojovnější a šli si za vítězstvím, které si nakonec i za svůj houževnatý výkon zasloužili.



Sestavy


TJ Sokol Neplachov
M. Dvořák [-] - O. Čada [-] , L. Sobota [-] , L. Svobodný [-] - P. Šafář [-] , P. Švec [-] , P. Mohamed [-] - J. Hruška [-] , M. Pícha [-] - M. Dušák [-] , J. Láník [-]

FK Calofrig Borovany
V. Knechtl [-] - M. Račák [-] , P. Langer [-] , J. Pečman [-] , R. Malík [-] - F. Faktor [-] , V. Pileček [-] , J. Čermák [-] , A. Fencl [-] - M. Tomášek [-] , B. Kratoška [-] -

ŽK: 53. P. Mohamed .
Místo: Dolní Bukovsko. Počet diváků: 40. Rozhodčí: Feitl Jaroslav - ŠÍMA Václav (N), BRÁZDA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2018 18:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 22:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2018 11:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 21:38
Petr Kubát

Expert: Pavel CRKVA
Tip experta: výhra domácích

Vyrovnaní soupeři, pro Neplachov hovoří domácí prostředí.

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 11:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 11:12

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2018 10:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 18:47

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2018 09:28

Tip: výhra domácích