2:2
(0:1)
1. R. Měkuta
78. F. Dobrovič (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2018 15:30

16.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přetahovaná o tři body nakonec skončila remízou


Branky


51. J. Kalivoda , 79. J. Svoboda - 1. R. Měkuta , 78. F. Dobrovič (vl.)
12

Velmi bojovné utkání, které se v sobotu odehrálo na těžkém terénu v Plačkově se dlouho po chybě v první minutě ve středu pole vyvíjelo ve prospěch hostujících Počátek. Obraz hry se ale s příchodem druhého poločasu změnil. Herně se začínali zapojovat i domácí, kteří šli díky dvěma gólům dokonce do vedení, které ale kvůli vlastnímu gólu ztratili a oba týmy se tak museli nakonec spokojit s remízou, která však ani jedné straně do karet příliš nehraje.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý gól v úvodu utkání posadil hosty na koně

To, že se v Plačkově odehraje zápas, v němž půjde o hodně bylo jasné ještě před úvodním hvizdem. Oba dva týmy se nebezpečně přibližují k setupovým místům a bez ohledu na kvalitu soupeře potřebují sbírat body, to je fakt. Důležitost současné situace si ale zjevně zkraje zápasu lépe uvědomili hosté z Počátek. Chyby jednoho z domácích obránců ve středu hřiště při zpracování využil Radim Měkuta, který důrazným napadáním získal míč na své kopačky a samostatný nájezd na domácí bránu bezpečně proměnil. To byla hodně ledová sprcha pro domácí tým, která jeho plány v podobě získání dominance nad soupeřem narušila. V následujících minutách se hrál fotbal nahoru dolů, který nabízel šance na obou stranách, k přímému ohrožení brány ale i díky nepřesnému zakončování střelců z obou táborů a zodpovědnému bránění obran nedocházelo. První poločas tak skončil výsledkem 0:1.

Obrat v utkání vybojoval Plačkov, utkání však skončilo remízou

S vědomím, že je potřeba urychleně zabrat nastoupili domácí hráči do poločasu druhého a hned byla znát snaha se zápasem něco udělat. Po šesti minutách přistál povedený centr na hlavu zcela osamoceného Jiřího Kalivody a ten usměrněnou hlavičkou poslal míč přesně k tyči a skóre se náhle vyrovnalo. Brzy na to si svou šanci vypracovali i hosté. Zmatků v obraně mohl využít podruhé v zápase Radim Měkuta, jenže jeho střele z velkého vápna chyběla razance. O několik minut později se v zájímavé šanci ucitnuli znovu hosté. Jeden z útočníků Počátek se propracoval až do vápna, tváří v tvář s brankařem Novotným ale uspěl i nyní domácí gólman. Hosté své šance nevyužili a tak byli na řadě Plačkovští. Odražený míč ve vápně hostů se dostal ke kopačkám Jana Svobody a ten tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Plačkov šel tedy náhle do vedení, o kterém mohl v prvním poločase jenom snít. Z něj se ale dlouho neradoval. Nakopnutý centr ze standartní situace promáchli oba hostující útočníci a ten tak dopadl na hlavu plačkovského obránce, který ho neomylně poslal s odrazem o tyč do vlastní brány. Obě dvě strany se ještě snažili strhnout v závěru zápas na svou stranu. Mnohem více než hře, se ale oba týmy věnovaly spíše vzájemným dohadům, ke kterým po celý zápas nepřímo přispíval právě rozhodčí, kterému se zápas vytrvale vymykal z rukou. V závěru měl zajímaou šanci ještě Plačkov, jenže přízemní střelu vyrazil nohou brankař Sálus. Ukání tedy skončilo nerozhodně a po tříbodovém zisku se tedy budou muset oba týmy porozhlížet jinde, protože v Plačkově to tentokrát nevyšlo.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Úvod zápasu nám hrubě nevyšel. Soupeři jsme v podstatě okamžitě darovali vedení a rozhodně to nevypadalo tak, že bysme s měli herně jakkoliv zvednout. V druhém poločase jsme se naštěstí herně i psychicky probrali a hned to zlepšení bylo znát. Na chvíli sme dokonce i vedli, jenže z jedné z mnoha nebezpečných standartek, které jsme soupeři vytrvale nabízeli a o kterých víme, že s jejich bráněním máme problémy jsme nakonec i nešťastně inkasovali a na tenhle gól už nedokázali zareagovat. Mnohem víc, než výkony jednotlivých týmů, mě ale vyloženě fascinoval výkon rozhodčího, který sice ani jedné straně vyloženě nepomáhal, ale utkání se mu od prvních minut vymykalo z rukou a i to postupně vedlo k hodně emotivní výměně názorů ke konci zápasu mezi oběma tábory. Větší trouba k tomuto utkání snad ani přijet nemohl. Takoví lidé by jen měli sedět doma na zadku a fotbalu, ale i jakékoliv jiné práci s lidmi se obloukem vyhýbat.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - R. Zemek [-] , J. Svoboda [-] , M. Němec [-] , M. Němec [-] , J. Kalivoda [-] , J. Brůna [-] (35. V. Krejčí [-] ) , Z. Štěpán [-] , F. Mottl [-] , T. Dobrovič [-] (71. J. Kašpar [-] ) , F. Dobrovič [-]

TJ Spartak Počátky
J. Sálus [-] - J. Doležal [-] , M. Pavlíček [-] , Z. Mocek [-] (62. J. Poslušný [-] ) , A. Kníže [-] , T. Váňa [-] (74. J. Vojta [-] ) , M. Žižka [-] , R. Měkuta [-] , O. Lisý [-] , D. Švarc [-] , T. Pavlíček [-]

ŽK: 80. M. Němec , 87. F. Dobrovič - 16. D. Švarc , 55. T. Pavlíček .
Hráči zápasu: F. Mottl - R. Měkuta .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: BABÁK Martin - EHRLICH Lukáš (N), BRÝNA David (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

redakce fotbalunas.cz

Tip: remíza

Zimní přípravu domácího týmu jsem občasně sledoval a příliš mě nepřesvědčila. Citelné oslabení bylo v přípravě zranění brankářské jedničky Lukáše Novotného, kterého považuji za jednoho z nejlepších brankářů okresního přeboru. Ale minule již chytal, tak snad bude v pořádku. Počátky bojují o záchranu a myslím si, že to bude vyrovnaný zápas, kde může Plačkov využít domácího prostředí a strhnout zápas na svou stranu.

Tip: výhra hostů