2:3p.
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2017 14:00

14.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Doubravka předvedla v Jankově comeback


Branky


0

O poločase prohrávali Plzeňané o dvě branky, ale do zápasu se dokázali vrátit a v penaltách završili velký obrat v zápase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Doubravka hrála a Jankov dával góly

Začátek zápasu obstarala slavnostní vložka, kdy z rukou prezidenta klubu Václava Maxy převzal pan Miloslav Postl, jeden ze zakladatelů klubu a dlouholetý člen, dary k blížícím se osmdesátým narozeninám. Poté si vzaly slovo oba týmy, které rozehrály zajímavou a dramatickou partii.

 

V prvních deseti minutách se celky spíše oťukávaly. Dvakrát se pokoušel otestovat kvality gólmana Jankova Komárka hostující útočník Ungr, v obou případech však vyslal na domácí branku spíše zahřívací pokusy, za které mu mladý gólman mohl poděkovat. Jankov se prezentoval dvěma nepříliš kvalitně zahranými rohovými kopy, avšak při své třetí návštěvě šestnáctky Senca tvrdě udeřil. Kollár ve 14. minutě poslal do vápna nadýchaný centr, který si ve vzduchu našel nejmenší muž v chumlu Pavel Beránek a hlavou zády brance míč nádherně protečoval až do sítě - 1:0!

 

Úvodní gól odšpuntoval útočné choutky Doubravky. V 17. minutě vyslal nádhernou střelu z nějakých dvaadvaceti metrů Krejčí, ta jemně olízla spojnici tyče a břevna Komárkovy branky. O minutu později se dravě prodral do pokutového území Brabec, nebezpečí uhasil až Komárek včasným vyběhnutím. Ve 27. minutě přišla další rána pro domácí, už tak oslabený tým. Po souboji Ungra s Komárkem, který byl podle sudího v mezích pravidel, skončil osmnáctiletý gólman Jihočechů s přetrhanými vazy v rameni v nemocnici.

 

Proto proti další příležitosti Ungra už musel zasahovat Pavelec a ve 30. minutě si vedl skvěle. Po přihrávce Skopového výborně zasáhl proti velké Ungrově šanci. Útočník Doubravky Ungr byl vůbec nejvíce nebezpečným hráčem hostujícího celku. Po krásné kolmici Krejčího šel ve 37. minutě z mírného úhlu sám na Pavelce, při pokusu zamířit na vzdálenější tyč ovšem domácí branku těsně minul. Hosté byli za neproměnění svých velkých šancí řádně potrestáni. Dvě minuty před pauzou dostal po kombinaci Fajtla s Bürgerem a Šebelkou přihrávku do vápna Martin Kollár, jenž si prvním dotekem míč připravil do palebné pozice a druhým prostřelil Luhového - 2:0!

Zasloužené vyrovnání

Jankov vedl v poločase o dvě branky, což bylo pro dobře hrající Doubravku zdrcující. Nicméně před týmem z Plzně bylo ještě dlouhých pětačtyřicet minut, během kterých se toho mohlo stát mnoho. A také stalo. Hosté ve snaze co nejdříve výsledek zkorigovat se hned po nástupu do druhé půle vrhli do útoku, ovšem první dvě šance, a to nemalé, si vytvořili fotbalisté Jankova. V 54. minutě napálil Kroneislův centr z voleje Beránek, skvělě zasáhl Luhový a následná dorážka Šebelky místo v síti skončila mimo.

 

O tři minuty později naservíroval lahůdkový pas Kollár za obranu na Šebelku, ten vypálil možná trošku unáhleně, každopádně jeho pokus měl gólové parametry, ale Luhový vytasil bravurní zákrok a míč vyrazil na roh. Nevyužité gólovky byly podobně jako v první půli na opačné straně potrestány. V 63. minutě domácí dvakrát po sobě chybovali v zadních řadách. První chybu napravili, ovšem vzápětí přišla druhá z kopačky Maršána, kterou využil k průniku do pokutového území Brabec a jeho nabídku zužitkoval ve snižující trefu Pavel Krejčí - 2:1!

 

Další vzrušení a emoce přinesla 68. minuta. Nejprve byli blizoučko vyrovnání hosté po rohovém kopu, kdy nedokázali i díky Bürgerově ruce dotlačit balón z brankové čáry do sítě. Z následného brejku, který v závěru nabídl přečíslení tři na jednoho, nedokázali Fajtl se Šebelkou a Bürgerem přidat třetí gól Jihočechů. Snaha Doubravky byla odměněna v 72. minutě, když Milan Ungr po pěkné přihrávce přetlačil Maršána, obešel Jirkovského a v závěru si elegantním lobem poradil i s Pavelcem - 2:2!

 

O tři minuty později zkoušel překonat Luhového střelou levou nohou Kollár, avšak branku soupeře zhruba o metr přestřelil. I přes velké množství rohových kopů Jankov uhlídal dlouhány v hostující sestavě a třetí gól ve své síti soupeři nedovolil.

Bezchybní hosté

Západočeši již popáté z posledních šesti kol došli k penaltovému rozstřelu a jejich znalost této dovednostní soutěže se ukázala. Osm exekutorů nezaváhalo, kdežto v osmé sérii v domácím dresu selhal Martin Rytíř a druhý bod tedy putoval do Plzně.

 

VIDEOSESTŘIH naleznete na tomto odkazu.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebook klubu SK Jankov: „V první půli soupeř zahodil tři velké příležitosti, kdežto my jsme Pavlem Beránkem a Martinem Kollárem dvakrát udeřili a v poločase šťastně vedli 2:0. Na začátku druhé půle jsme to byli naopak my, kdo neproměnil dvě gólovky, a soupeř trestal. Zaslouženě vyrovnal a v penaltovém rozstřelu získal druhý bod. Děkujeme fanouškům, že nás i v chladném počasí přišli povzbudit!“

SK Senco Doubravka
Brankář Jan Turek: „Ze začátku jsme se dostali trochu pod tlak a nepřesnostmi věnovali soupeři pár standardek, z nichž jednu využil. Pak jsme po nedůrazu a zbrklosti inkasovali podruhé. Do konce poločasu jsme měli více ze hry a více šancí, bohužel jsme žádnou nevyužili. Po změně stran jsme ubránili brejky Jankova, vytvořili jsme si spoustu šancí a zaslouženě vyrovnali. V penaltách Luhový skvěle vychytal domácího exekutora a vyhráli jsme. Je potřeba vyzdvihnout naše kopající hráče, protože se ani jeden nemýlil. Jako nejlepšího hráče bych určil Pavla Krejčího.“



Sestavy


SK Jankov
J. Komárek [-] (27. A. Pavelec [-] ) - J. Zajíc [-] , D. Maršán [-] , V. Jirkovský [-] (88. M. Řezníček [-] ) , M. Kroneisl [-] - V. Bürger [-] , P. Beránek [-] (78. J. Šindelář [-] ) , M. Kollár [-] , L. Fajtl [-] - M. Rytíř [-] , J. Šebelka [-]

SK Senco Doubravka
J. Luhový [-] - P. Knakal [-] , D. Novák [-] - O. Stružka [-] (46. D. Sýs [-] ) - M. Ungr [-] , P. Krejčí [-] , D. Skopový [-] (89. M. Špicl [-] ) - J. Petr [-] , D. Brabec [-] , D. Künstner [-] , P. Morávek [-] (76. P. Šmídl [-] )

ŽK: 80. L. Fajtl - 41. M. Ungr , 76. D. Brabec .
Hráči zápasu: P. Krejčí .
Počet diváků: 178. Rozhodčí: Raplík Lukáš - FOJTÍK Martin, DUJSÍK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.