Marek Šindelář: S bráchou se mi hraje dobře, řekl bych, že se mezi námi na tréninku ukazuje „rivalita“ a do souboje jdeme o něco víc, ale jestli chce nějaký vyhrát, musí se ještě hodně snažit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník TJ Sokol Losiná, Marek Šindelář. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče 14. kola. Čekal jsi to?
Děkuji. Upřímně řečeno, nečekal. V týmu máme spoustu šikovných kluků, například Tomáše Hracha, u kterého jsem čekal suverénní vítězství v anketě. Na druhou stranu si myslím, že to byl nejlepší výkon, co jsem za Losinou předvedl, tak doufám, že výhra byla zasloužená.
V prvním mistrovském zápase po pauze jste vyhráli 6-5 nad Chanovicemi. Jak s odstupem času hodnotíš tento "hokejový" výsledek?
Určitě lepší než fotbal o dvou gólech. I pro fanoušky si myslím, že zajímavější. Ovšem výsledek po prvním poločase vypadal z naší strany daleko lépe, než na konci zápasu.
Po 22 minutách jste vedli 5-0, napadlo tě v tu chvíli, že by soupeř mohl rovněž vstřelit 5 gólů a utkání zdramatizovat?
Po pátém gólu, jsem očekával, že zápas zvládneme a v klidu si připíšeme pár dalších branek. To se ale nestalo. Přišlo mi, že jsme si mysleli, že jdeme do hotového zápasu. Náš druhý poločas nebyl vůbec dobrý a zbytečně jsme se na konci utkání báli o udržení vedení.
V týmu působíš se svým bratrem, jak se vám spolu hraje?
Tak brácha už je zkušený a hraje se mi s ním samozřejmě dobře. Tlačí mi dopředu a jsem za to rád. Řekl bych, že se na tréninku ukazuje „rivalita“ a do souboje jdeme o něco víc, ale jestli chce nějaký vyhrát, musí se ještě hodně snažit. (směje se)
Je to tvoje první sezóna v mužích, jaký je podle tebe největší rozdíl mezi mládežnickým a dospělým fotbalem?
Největší rozdíl je určitě ve zkušenostech a přehledu. Je zde i více silových soubojů. Myslím si ale, že jsem si na dospělý fotbal brzy zvykl.
Na chvíli zpět do minulosti. Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Fotbal hraji už od pěti let, celou dobu jsem hrál v Přešticích a nyní působím v Losiné, kde jsem velmi spokojen a můžu si zde zahrát s bráchou, což jsem chtěl už od mých fotbalových začátků. K fotbalu mě přivedli děda s tátou a jsem za to velmi rád.
Kdyby ses měl v rychlosti představit jako hráč, co bys o sobě řekl? Co patří mezi tvoje největší přednosti?
Řekl bych, že moje přednosti jsou prudká střela a především silové souboje, občas se mi i povede nějaká ta hlavička, a když se mi zrovna chce, tak se i rychle rozběhnu. (směje se)
Máš nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Mezi mé oblíbené týmy patří Barcelona, Liverpool a Viktorka Plzeň. Jelikož jsem jako malý chodíval na Viktorku, moji nejoblíbenější hráči jsou Marek Bakoš a Michal Ďuriš.
Závěrem bych se chtěl ještě zeptat na koníčky či zájmy mimo fotbal?
Celkově mám rád sport. Když zrovna nehraji fotbal, tak jsem na hokeji nebo na florbale. Večer většinou hrajeme s kamarády CSGO nebo Lolko.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.