Jaroslav Pretzelmayer: V počtu gólů se jedná o můj nejlepší výsledek v kariéře

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník TJ Sokol Mochtín, Jaroslav Pretzelmayer (na fotce vpravo). Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Ahoj Jardo, předně gratuluji k vítězství! V poslední době vyhrávají naši anketu zejména hráči Mochtína. Přípravu na dokopnou jste tedy vzali opravdu zodpovědně.
Ahoj, děkuji moc. Tak je to hlavně tím, že kluci hlasujou, aby bylo víc pokut na dokopnou. Myslím si, že ta bude ve velkém stylu, jelikož těch pokut už je tam mraky. (směje se)
Naposled jste remizovali s Blovicemi 2:2. Jak se na utkání díváš zpětně? Ty sám jsi k remíze přispěl dvěma góly.
Blovice v zápase dvakrát vedly, my jsme pokaždé dokázali vyrovnat. Nakonec jsme mohli i vyhrát, kdybych v prvním poločase dal stoprocentní šanci, která mě mrzí ještě teď.
Mluvíš o situaci, kdy jsi netrefil úplně odkrytou bránu. Vzpomeneš si ještě na tento moment? Přece jenom střelcům, jako jsi ty, se to stává spíše sporadicky.
Pamatuji si to moc dobře, na to se ani nedá zapomenout. (směje se) Moje zakončení bylo jednoduše zbrklé a nedopadlo tak, jak jsem chtěl.
Očekávají se od tebe hlavně branky, v současné chvíli jich máš na kontě 25. Jsi spokojen se svými individuálními statistikami?
Převládá spokojenost. Na tandem Honza Boček–Pavel Javorský mi chyběl v jednu chvíli jenom gól, teď už mi ale kluci utekli na rozdíl šesti branek. Přesto se jedná o můj nejlepší výsledek v kariéře v počtu gólů za sezonu.
Na tvých trefách se často podílí finální přihrávkou Honza Žiak. Trochu to vypadá, že se najdete na hřišti i poslepu. Hrajete spolu už dlouho?
V 99% případů mi na góly přihraje právě Honza, ale samozřejmě to je zásluha celého týmu. Poslepu se sice nenajdeme, jeho přihrávky jsou však často tak přesné, že už mám jen snadnou práci před brankou. Jinak společně nastupujeme od dorostu.
Blíží se fotbalové Euro v Německu. Češi mají ve skupině Portugalsko, Turecko a Gruzii. Jak to vidíš s šancemi národního týmu na postup? Popřípadě těšíš se nějakého konkrétního hráče?
Určitě to naši fotbalisté budou mít hodně těžké. Na druhou stranu věřím, že se o postup porveme a postoupíme do čtvrtfinále.
V příštím kole hostíte Měcholupy, které drtí jednoho soupeře za druhým a neprohrály už neskutečných osmnáct zápasů. Co od utkání očekáváš?
Někdo je zastavit musí. (směje se) Samozřejmě Měcholupy mají velmi kvalitní tým a my se na ně připravíme. Pokud budeme hrát to, co se po nás chce, můžeme vyhrát, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého.
Trošku jsme již nakousli dokopnou, jež pomalu klepe na dveře. Zajímá mě, jaký má obvykle průběh v Mochtíně? Jste spíš klidný kolektiv, nebo za to naopak umíte vzít?
Ze začátku je to poklidné s nějakým občerstvením, a pak se to rozjede. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
31. 5. 2024 17:02
Milackové :)