Jan Vodrážka: Ta křivda a následná bezmoc je zvlášť nepříjemná. Takoví lidé opravdu berou radost a chuť lidem do fotbalu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Vodrážka z Petřína. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Výsledek ankety byl jednoznačný, i přes incident, který se odehrál po závěrečném hvizdu, který v mnoha očích mohl tvůj výkon zastínit. Nebo právě díky tomu incidentu jsi nakonec zvítězil?
Upřímně vůbec netuším, kdo pro mě mohl hlasovat. Mohli to být spoluhráči a lidé, co mi chtěli alespoň trochu psychicky pomoct. Jestli tomu tak opravdu bylo, moc jim za to děkuju.
V Katovicích jsi se k většině přímým kopům stavil ty. Máš nejvíce natrénováno, nebo bys na hlavičku nebyl platný?
Po tom, jak jsem trefil ten přímák na podzim v Mariánkách, jsem si myslím na nějakou dobu tuto pozici uzmul. Ale od té doby jsem klasicky netrefil zase nic, takže to dlouho trvat nebude (usmívá se). Je ale pravda, že tady to byly přímáky většinou ze stran podobné rohům, na které jsem určený. Byl jsem až překvapen, jak mi to v Katovicích lítalo, většinou je hodně nepředvídatelné, kam to vůbec poletí.
Přesto se ti to většinou kroutilo na přední tyč a i přesto, že trenéři domácích na to o poločase jistě upozorňovali, propadlo to tam... Účelné, nebo i v tomto případě nepředvídatelné?
Od první standardky jsem věděl, že mi to na tu první fakt lítá, tak jsem v tom pokračoval. V televizi vidíme, že to na první tyč kope opravdu hodně týmů. Je to hrozně účelné i nepředvídatelné, nikdy nevíte kdo a kam to tečuje, tady se na nás usmálo štěstí.
Poslední minuty jsi sledoval zápas ze střídačky. Jak ti bylo při tom závěru?
Celou dobu jsem byl přesvědčený, že něco takového může klidně přijít. Když celý zápas posloucháte, jak si rozhodčí s domácími tykají, jak o nich katovičtí hráči mluví jako o "domácích", jste na to připraven. Byla obrovská škoda, že jsme jim k něčemu takovému dali příležitost a pokazili si tak vynikající výkon a 3 bodový zisk. Udělali jsme v tom závěru pár malinkých chybiček, které se nastřádaly a vyústilo to v závar ve vápně.
Byli jste přesvědčeni, že se o penaltu nejednalo a proto následně, zejména od tvého otce, přišla reakce na rozhodčí. Vím, že už jsi se k tomu vyjadřoval, ale popis nám z tvého pohledu, co se dělo...
Rád bych tě poupravil. Každý může na videu vidět, že všichni odcházíme relativně v klidu do šatny, když najednou začne hádka mezi trenéry. Taťka vůbec k rozhodčím nešel, na ně reagoval až po tom incidentu. Po hádce mezi trenéry se do toho přidal ještě hráč Katovic, který se přiblížil k mému taťkovi. Na to jsem reagoval, protože má táta za sebou náhradu krčních obratlů kvůli porušení míchy a nemohl jsem dopustit jakýkoliv, i nezaviněný kontakt, který by mohl znamenat tragédii. Zatáhl jsem hráče za límec dresu, on se vytrhnul a mě na hlavu skočil jiný hráč Katovic. Ten mi již ve stoje začal škrtit a v tom pokračoval i po povalení na zem. Poté jsem, po odklizení hráčů z nás, vstal a šel v klidu do šatny.
Děkuji za opravení. Každopádně, stalo se co se stalo a vy jste ve středu jeli do Prahy na kobereček... Jaké jsou výsledky incidentu?
Dostal jsem 6 zápasů stop, s tím že si můžu po 3 nebo 4 požádat o prominutí a uvidí se, jestli bude vyhověno. Také mi byl zrušen popis trestu, tzn. že jsem někoho několikrát udeřil pěstí. Ta změna na "vražení a odstrčení" bohužel není veřejná, ale je součástí odůvodnění disciplinární komise. Pro mě je to však stěžejní bod, proti kterému jsem primárně bojoval. V Praze jsem s sebou měl i důkazy o tom, že mi Tomáš Janoch z Katovic potvrdil, že jsem ho neudeřil a vše bylo tak, jak popisuji já. Dále videozáznam, který taky nic takového neukazuje. Rozhodčí a delegát zase tvrdili, že vše viděli tak jak se píše v zápisu. Škoda, že je na videu vidět, jak jsou všichni otočeni zády a delegát stojí několik desítek metrů daleko. A do toho přišla ještě zpráva od komise rozhodčích Řídící komise pro Čechy, kde je rozhodčí a delegát pokárán za hrubé chyby v rámci nedostatečného popisu červené karty, situace po zápase a penalty. Takže na základě tvrzení těchto pánů, kteří podle komise rozhodčích dělají svoji práci chybně a nedostatečně - za mě navíc i lživě, když tvrdí něco co neviděli a vymýšlejí si - mi asi bylo trochu přihoršeno.
Otec do médií sdělil, že zápis k jeho osobě sedí, což lze potvrdit i ve videozáznamu. Trest ho tedy také neminul, ale opět zřejmě mírnější, jelikož jeho hněv byl i s ohledem na komuniké komise rozhodčích oprávněný. Jste alespoň trochu rádi, že vám komise dala za pravdu, i když to dva body nepřičte?
Pouze to potvrzuje, jak špatně bylo utkání v závěru řízeno. Jinak je to úplně k ničemu. Možná si na konci sezony můžeme s klukama dva bodíky imaginárně přičíst (směje se). Nejhorší je, že takoví lidé opravdu berou radost a chuť lidem do fotbalu. A vím že jsou to jen výjimky, naprostná většina je úplně v pohodě. I na disciplinárce byli všichni vlastně hrozně fajn. Škoda že nejsou páni rozhodčí a delegát takoví chlapi, aby řekli že se omlouvají + že nic takového nemohli vidět a ani následně z videa tvrdit. Opravdu bych jim, ani nikomu jinému, nepřál, aby se dostali do situace podobné té mojí. Ta křivda a následná bezmoc je zvlášť nepříjemná.
Věřím ale, že takové fotbalové rodině, jako je ta vaše, se chuť do fotbalu jen tak vzít nedá.
Asi nedá, bude to zase určitě dobrý. Ale přiznám se, že já osobně k tomu momentálně opravdu nemám daleko.
Spousta lidí tě jinak zná také z YouTube kanálu Petřína, kde máte pravidelný seriál "Petřínský týden". Jak jste se s projektem posunuli a chystáte třeba i nějaké novinky do videí?
První díl na jaře teď bohužel z důvodu mé nemoci a osobním důvodů nevyšel. Příští týden už se na něj klasicky chystáme a se Zdendou Šimáněm máme připraveno hned několik novinek! Které samozřejmě každý uvidí až ve videu (směje se). Půjde o vývoj grafiky, zavedení soutěží a zpestření, což povede k větší dynamičnosti a zábavě.
Mám pro tebe jedno možná milé překvapení... Díky vítězství v anketě budeš ve slosování o jednu myslím velmi zajímavou cenu, spolu s dalšími vítězi sestav kol v celé ČR. Jaké ceny? To se brzy dozvíš, když budeš sledovat náš web..
To zní skvěle. Škoda, že si teď moc nezahraju. Měl bych totiž víc šancí se do sestavy kola dostat a tím pádem i větší šanci tu cenu získat (usmívá se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.