Mistrovství světa v Kataru? Alespoň naše manželky nevypadnou v zimním období z tempa, říká s úsměvem Jakub John

V defenzivě si svoje odehrál, navíc ve druhém poločase v Městečku přijel s klíčovým obranným skluzem při zakončení Jiřího Urbana, kterému zabránil ve vstřelení gólu. Nebezpečný byl i při standardkách svého týmu, z jedné takové kuriózním způsobem ohrozili spolu se svým bráchou gólmana soupeře. S hráčem kola Jakubem Johnem přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Utkání proti Městečku znamenalo pro Jesenici vítězné zakončení podzimu. Panuje s podzimní částí a aktuálně sedmým místem spokojenost?
O spokojenosti řeč moc být nemůže. Očekávali jsme trochu vyšší umístění. Ale máme na to celé jaro, abychom to vylepšili. Proto byl zápas v Městečku velmi důležitý.
Jesenice je po polovině sezóny nejvíce skórujícím mužstvem soutěže. V čem tkví ofenzivní síla vašeho týmu?
Určitě velkou roli hraje velikost našeho hřiště, na kterém umíme potrápit každého soupeře. Naší velkou výhodou je, že nemáme jednoho střelce, ale góly jsou rozloženy na více hráčů.
Po posledním mistráku nesmí chybět dokopná. Jak v Jesenici probíhala, byla to velká jízda?
Tradičně probíhala na hřišti. Letos jsme museli udělat pár bezpečnostních opatření, abychom v půlnoci tradičně nezačali hrát fotbálek, protože by to s trávníkem nedopadlo dobře. Tak jsme prostě hráli na schovku (pousmívá se). Když si na to vzpomenu, tak mě smíchy bolí břicho ještě teď.
Kdo z kabiny tým během podzimní části nejvíce táhl, kdo byl pomyslným jesenickým hráčem podzimu?
Myslím si, že jsme podzim odehráli hlavně jako jeden tým. Cenu za nejlepší výkony dostal na dokopný Jarda Mutínský. On pak neotravuje s tím, že chce do útoku a věnuje se oslavě. Když zrovna neběhá maratony, nejezdí 200 km na kole nebo nepřechází republiku ze západu na východ, tak rozdílovým hráčem je i Víťa Fiala. Jinak prostě JESENICE!
Koho byste označil za nejlepšího hráče a brankáře okresního přeboru?
Do svého zranění táhl Pavlíkov výborně hrající Petr Ikrényi. V Senomatech zase září Libor Žebrakovský. Ale řekl bych, že vzhledem k postavení v tabulce si to zaslouží Honza Elsnic. Z brankářů bych chtěl smeknout klobouk před Vaškem Kratochvílem, který i v jeho věku nevynechá jediný zápas.
Kdo vás k fotbalu přivedl, kdy jste udělal první fotbalové krůčky a v dresu jakého klubu to bylo?
S fotbalem jsem začal v Jesenici v šesti letech. Tenkrát to byl prostě přirozený jev. Šlo se na fotbal a po něm se šel hrát pro změnu zase fotbal.
Jak se nadále vyvíjela vaše fotbalová kariéra a kudy vedla cesta právě do Jesenice?
V Jesenici jsem začal a kromě dvou sezon v Petrohradě a jedné v Blatně jsem byl vždy v Jesenici.
Na jakou část svého angažmá vzpomínáte nejraději a naopak, na jakou část byste nejraději zapomněl? Je něco, co byste vzal během svých angažmá zpátky nebo udělal jinak?
Rád vzpomínám na postup s dorostem do I.A třídy. Tam jsme nabrali hrozně moc zkušeností a odehráli skvělé zápasy s týmy z Kladna nebo Příbrami. Jestli bych něco změnil, tak určitě bych byl více klidný na hřišti.
Na hřišti nastupujete v jednom týmu po boku svého bratra Petra, který je kapitánem Jesenice. Jaké to je hrát s bráchou v jednom týmu?
S bráchou se hraje dobře. Myslím, že se umíme navzájem vyhecovat. Možná, že na jaře si zahrajeme společně ještě se švagrem (pousmívá se).
Kdo je vaším fotbalovým vzorem a jakého fotbalistu aktuálně nejvíce obdivujete v české nejvyšší soutěži a na evropské scéně?
Vždy jsem obdivoval Alessandra Del Piera. Na evropské scéně je skvělých hráčů spousta - Salah, De Bruyne, Benzema. Na té české máme spoustu kvalitních hráčů, ale nemyslím si, že by někdo z nich v tuto chvíli úplně vyčníval. Snad jen Standa Tecl (pousmívá se).
Komu fandíte v české nejvyšší fotbalové soutěži a jakému týmu přejete mezi evropskými kluby?
Nejde říci nic jiného než Slavie a Juventus. Kapitán ale tvrdí, že nejlepší na světě jsou United. Nevím, jestli nám jde úplně příkladem (pousmívá se).
Mistrovství světa v Kataru má za sebou první zápasy. Komu budete fandit, kdo vyhraje, jaká reprezentace naopak vyhoří a kdo bude černým koněm turnaje?
Já tam vidím více favoritů - Argentina, Brazílie, Německo. Francie bude také určitě silná, i když mají spousta zraněných. Jako černého koně bych viděl Portugalsko a Nizozemsko. A musím podpořit kamaráda, takže podle mě vyhoří Senegal.
Jaký máte názor na pořadatelství Kataru a vůbec na podzimní období, ve kterém se šampionát netradičně odehrává?
Já jsem docela rád. Protože tohle je trochu hluché období co se fotbalu týká. Alespoň naše manželky nevypadnou v zimním období z tempa (pousmívá se).
Jaké jsou vaše volnočasové aktivity?
Sledování všeho, čemu se říká sport.
Odbočíme od fotbalu. Blíží se prezidentské volby. Kdo má podle vás největší šance na vítězství a koho byste si sám přál za nového prezidenta?
Tady nejsem ještě úplně rozhodnutý.
Otázka z kabiny: Do kolika let plánuješ hrát? Je ti v tomto ohledu vzorem Petr Šťastný?
Končit ještě nechci, ale k nějakému omezení dojít musí. Petr je v tomto směru neskutečný a nejde jinak než mu vystřihnout poklonu. Ale mám výzvu pro Michala Pacourka. Za každé „hanba Spartě“, které řekne, přidám týden kariéry (pousmívá se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.