Jiří Brabec: Fotbalový vzor asi nemám, kdybych měl vybrat jednoho fotbalistu, tak řeknu Ibrahimoviče, člověk musí být svůj

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 11. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce TJ Svatobor Hrádek, Jiří Brabec. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Překvapilo tě to?
Děkuji moc. Upřímně jsem to moc nečekal. U nás v kabině se to moc neřeší. Jediný, kdo to řeší, je náš pokladník. Bohužel pro mě je to náš gólman, který má snad 8 dětí, takže jestli hlasovala celá rodina, tak už tomu rozumím. (směje se)
V posledním kole jste doma porazili Svéradice. Jak utkání hodnotíš zpětně?
Do utkání jsme šli s jasným cílem a to byly tři body. Začali jsme dobře, ovšem naše šance zůstaly nevyužity. Druhou půlku jsme zvýšili důraz ve vápně hostů a bylo z toho zasloužené vítězství.
Nastupuješ jako stoper, někdy tě trenér posune i do zálohy. Která pozice ti osobně vyhovuje víc?
Já osobně bych se nejraději viděl v útoku, baví mi hrát dopředu. Dávat a připravovat góly. Vždy ale poslechnu trenéra, nejsem tu od toho, abych si určoval, kde mám hrát.
Nyní máte druhou nejlepší defenzivu v soutěži. Jak si vůbec pochvaluješ spolupráci s ostatními spoluhráči z obrany?
Ze začátku sezóny to nebylo ono. Hodně se nám kvůli zranění měnila celá obrana. Teď jsme všichni fit a na výsledcích to je vidět.
Na chvíli zpět do minulosti. Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Fotbal hraji od malička. Ve čtyřech či pěti letech jsem začínal s fotbalem v Sušici. Přivedli mi k němu můj děda a táta. Asi nebyla jiná varianta vzhledem k tomu, že oba byli výborní fotbalisté.
Dozvěděl jsem se, že ti nedělá problém odehrát utkání se zraněním nebo horečkou. Zároveň nikdy nechybíš na tréninku. Čím to je, že se vždycky tak hecneš?
Fotbal mám prostě rád, to snad mluví za vše.
Jsi velkým fanouškem Sparty, trenér Karel Mareš je slávista. Jak spolu vycházíte? (smích)
Když o tom podřadným klubu nemluví, tak dobře. (směje se)
Poslední derby pražských S bylo cca 14 dní zpátky. Vypl jsi to po 45 minutách nebo jsi fandil až do konce?
A sakra. (směje se) Po poločase sem to nevypl, ale že bych fandil až do konce se říct nedá. Spíš jsem si to vytrpěl až do konce.
Na oblíbený tým se tedy ptát nemusím, ale co nějaký fotbalový vzor?
Kromě Sparty jsem ještě velkým fanouškem Manchesteru United. Osobní fotbalový vzor ale asi nemám. Kdybych měl vybrat jednoho fotbalistu, tak řeknu Ibrahimoviče. Člověk musí být svůj.
Závěrem by mě zajímaly tvoje koníčky či zájmy kromě fotbalu.
Asi všechny ostatní letní sporty. Rád hraju tenis a nohejbal. Hodně mě zaujal i fotbalgolf. Kromě sportu miluju dobré jídlo a poslední dobou to bohužel začíná být čím dál víc vidět. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.