Měli jsme s klukama zápisný a nějak se to zvrtlo. Tak jsme si asi ve 4 ráno šli s ustlat do týmové kabiny, vzpomíná na své zápisné Lukáš Vostárek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník SK Hořovice, Lukáš Vostárek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Dozvěděl ses o nominaci před konečným verdiktem, nebo jsi o tom neměl ani tušení?
Děkuji moc. O nominaci jsem se dozvěděl hned jak vyšla, ale určitě jsem neměl ani tušení, že bych ji mohl vyhrát. (usmívá se)
Kdo podle tebe nejvíce hlasoval?
Předem bych chtěl hlavně poděkovat všem, kteří si udělali chvilku a hlasovali pro mě, moc si toho vážím. Zásluha jde asi hlavně klukům z kabiny, rodině a kamarádům.
Po 10 odehraných kol jste vstřelili v zápase vždy maximálně jednu branku. Trochu jsem si myslel, že by vám to vydrželo až do konce podzimu a byli byste zvláštním úkazem českého fotbalu. Co bylo tentokrát jinak, že to konečně padalo?
Na každým tréninku jsme si z toho dělali srandu, že když vyhrajeme, tak to bude 1:0, ale jak se říká, 1:0 dobrý výsledek. Říkali jsme si, že to musíme už zlomit, dát taky víc než 1 gól a být v klidu do konce zápasu. Myslím si, že to bylo tím, že jsme dali brzy gól na 1:0 a v tom zápase se nám celkově vše dařilo a cítili jsme, že to ten den zvládneme.
Nyní už máte konečně plusové skóre. Ale i přes jeden z "nejhorších útoků" máte nejlepší obranu v Divizi A. Koho bys pasoval za strůjce tohoto stále probíhajícího "úspěchu"?
Určitě na tom má zásluhu celý tým, všichni kluci, protože každým zápasem jdeme tomu štěstíčku naproti naší bojovností a za to jsme byli konečně odměněni 3 góly a hned se na to naše skóre kouká lépe.
Jsi mladým hráčem, který má jistě své nejlepší fotbalové roky ještě před sebou. Prošel jsi několika kluby a od léta zakotvil v Hořovicích. Co tě sem zavedlo?
Po sezóně jsem odcházel z Příbrami. Na letní přípravu jsem šel do třetiligového Králova Dvora, ale tam to nějak na poslední chvíli nevyšlo. A tak se ozvaly Hořovice, za což jsem určitě rád. Znal jsem tam už hodně kluků, tak jsem neváhal a nabídku z Hořovic přijal. Myslím si, že to bylo dobré rozhodnutí, protože se tady cítím dobře, je to určitě taky tím, že je tady super parta.
V kádru máte s kapitánskou páskou také bývalého profíka. Rozdává rady, nebo si je nechává pro sebe, aby mohl sám vynikat?
Jsem rád, že máme takhle zkušeného hráče v týmu, protože rady určitě rozdává a vede nás jako správný kapitán. A je to jedině dobře, protože máme hodně mladý tým a ty zkušenosti potřebujeme, abychom se jako tým dál posouvali.
Prý jsi taková tichá voda... Ale také za to dokážeš vzít, když se párty rozjede? Dostalo se ke mě info, že se velmi dobře spí v týmové kabině, je to tak?
Ano, to je pravda, jak se říká tichá voda břehy mele. (směje se) Měli jsme s klukama zápisný a nějak se to zvrtlo. Tak jsme si asi ve 4 ráno šli s ustlat do týmové kabiny, ale zase tak dobře se tam teda nespí.
Myslím, že byste si měli do kabiny zařídit nějaká lehátka. Jistě bude následovat dokopná, nebo jiné akce, na kterých se využijí.
To máte pravdu, to by se hodilo, jedno lehátko tam máme, takže byl docela boj o to kdo na něm bude spát, protože ostatní museli spát na tvrdých lavičkách, ale myslím si, že v tu dobu nám to zase tak nevadilo.
Ještě trochu k tobě... Nepletu se, že jsi aktuálně ještě student na ZČU? Čím plánuješ býti, pokud by náhodou neklapl třeba profi fotbal?
Ano, momentálně jsem ve druhém ročníku, studuji pedagogickou fakultu v Plzni na ZČU. Učitel bych úplně nechtěl být, spíš nějaký trenér, nebo něco v tomhle oboru, co je spojený se sportem.
Čekají vás Domažlice. Jaký tipuješ výsledek?
Myslím si, že to bude hodně těžký soupeř i když se jim teď výsledkově moc nedaří. Ale já doufám, že navážeme na náš dobrý výkon z posledního zápasu a vyhrajeme v Domažlicích 2:0.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.