V žákách jsme neměli žádného brankáře, tak jsem tam vlezl já a už jsem tam zůstal, povídá hráč kola Jiří Švec

Ve 3. kole sestavu Poutník ligy vyhrál Jiří Švec z Pacova. Svými brankářskými schopnostmi dokázal podržet svůj tým v Jiřicích. Nyní Vám přinášíme rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Jirko, gratuluji k výhře v anketě Sestava kola - 3. kolo Poutník ligy, co na to říkáš?
Děkuji. Je to pro mě velké překvapení a mám z toho velkou radost. Nikdy jsem nečekal, že bych byl vůbec nominován, natož to dokonce vyhrál.
Kdo ti podle tebe dal nejvíc hlasů? Co na tvou výhru říkají v kabině?
Samozřejmě děkuji všem za hlasy. Nejvíce hlasů mi dal určitě můj dlouholetý kamarád a spoluhráč Dominik Přibyl, protože mi hned posílal, že jsem v sestavě kola a jako první mi psal, že jsem vyhrál. Co na to říká kabina zatím nevím, protože se s klukama uvidím až v pátek na tréninku. Ale určitě vím, že to bude drahá výhra. (smích)
Jak bys samotný zápas v Jiřicích ohodnotil?
Zápas v Jiřicích se nám velmi povedl. Byl to skvělý výkon od všech v týmu. V prvním poločase jsme dali dva góly, které nám hodně pomohli do budoucího průběhu zápasu. Hráli jsme zodpovědně v obraně a v útoku jsme dokázali kombinovat. Do druhé půle jsme vstoupili rychlým gólem, který nám pomohl dohrát zápas.
Jak vidíš podzimní část? Začátek neproběhl asi tak, jak jste si představovali.
Sezóna nezačala úplně podle našich představ, hlavně mě mrzí zápas s Obrataní, ale myslím, že už se to zlepšuje a začínáme hrát tak, jak bychom chtěli. Takže skončit podzimní část sezóny minimálně ve středu tabulky je velmi reálné.
Na kterém hřišti se ti chytá nejlíp?
Nejlépe se mi chytá u nás v Pacově. Nejenom kvůli domácím fanouškům, ale i díky zázemí, které v Pacově máme. Hřiště je ve velmi dobrém stavu a už jsem na něj zvyklý.
Jaký je tvůj oblíbený klub?
Už od malička fandím pražské Spartě. Stala se z ní moje srdcová záležitost. Teď se jí bohužel moc nedaří, ale věřím, že se to zlepší a Sparta bude stejná jako dřív.
V kolika letech si začal hrát fotbal a kdo tě k tomu přivedl? Táhlo tě to víc do brány než do pole už od začátku?
Fotbal jsem začal hrát docela pozdě. Začal jsem až v 11 letech, v mladších žákách. K fotbalu mě přivedli kamarádi. Jednou mě přemluvili, ať jdu s nimi na trénink a mně se to zalíbilo natolik, že jsem u něj zůstal až do teď. Začínal jsem v poli. Chytal jsem jenom ve škole, když se hrál fotbal, nebo když jsme si chodili s klukama zakopat. Do brány jsem se dostal, až ve starších žákách. Neměli jsme žádného brankáře, tak jsem tam vlezl já. Začalo mě to bavit tak, že jsem v bráně zůstal.
Děláš i nějaký jiný sport než fotbal?
Nejvíc se věnuji fotbalu, baví mě ze všeho nejvíc. Rekreačně si občas chodím s kamarády také zahrát tenis.
Chtěl bys něco vzkázat fanouškům nebo spoluhráčům?
Fanouškům, ať chodí co nejvíce na fotbalové zápasy podporovat své týmy a bavit se fotbalem. Spoluhráčům, ať se také baví fotbalem co to nejvíce jde a zároveň je povzbudit a motivovat k výkonům, jako byl třeba v Jiřicích. S takovými výkony můžeme odehrát velice dobrou sezónu.
Jirko, díky za rozhovor a hodně štěstí!
Taky děkuji. Všem přeji krásné fotbalové okamžiky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.