Když budeme hrát jako první poločas v Ústrašíně, měli bychom se umístit uprostřed tabulky, říká hráč kola Ondřej Pražák

Ve 2. kole sestavu Poutník ligy vyhrál Ondřej Pražák z Obrataně. Skvělým výkonem pomohl týmu v Ústrašíně. Nyní Vám přinášíme rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Ondro, především gratuluji k výhře v sestavě kola, jak bys samotné utkání s Ústrašínem zhodnotil?
Děkuji, jsem moc rád, že jsem vyhrál. Udělalo mi to obrovskou radost. Zápas jsme nezačali vůbec špatně. Vytvářeli jsme si šance, ale nedokázali jsme je proměňovat. Náš gólman vychytal pokutový kop, což nám moc pomohlo. Od té doby jsme měli hodně šancí, ale podařit se nám dalo jen dva góly. Druhý poločas byl od nás katastrofa, domácí rychle vstřelili kontaktní gól a poté srovnali, my mohli být rádi za remízu.
V příštím kole se utkáte doma s Horní Cerekví, jaké máš od tohoto zápasu očekávání?
Bude to těžký zápas, Cerekev má dobrý tým. Minulou sezónu skončili na předních příčkách. Myslím si, že mají ambice se letos umístit ještě výš. Nicméně my jim nedáme nic zadarmo a pořádně je potrápíme. Naše malé hřiště jim nebude vyhovovat a nakonec si body rozdělíme. Utkání podle mě skončí remízou 2:2.
Loňskou sezónu jste se umístili na 12. příčce, do této podzimní části jste vstoupili výhrou a remízou. Kolem jaké příčky v tabulce si myslíš, že se s Obrataní budete pohybovat?
Když budeme na dále hrát jako první poločas proti Ústrašínu, tak bychom se měli pohybovat uprostřed tabulky. Strašně nás sráží neproměňování tutovek a dostávání laciných branek. Na jeden gól potřebujeme strašně moc střeleckých příležitostí. Když se vyvarujeme těchto chyb v útoku, ale i v obraně, tak budeme sbírat bod za bodem.
Tvoji bratři působí v Pacově, neuvažují o přestupu do Obrataně? Pro klub by to byla značná posila.
Byla by to velká posila, to je pravda. Starší brácha se na přestup určitě nechystá. Je spokojený v pacovském A-týmu. Hrají tam 1.A třídu. Spíš mě lanaří, abych přestoupil já do Pacova. Mladší brácha má ještě skoro celé dva roky v dorostu. Ty tam bude chtít odehrát, potom si myslím, že by k nám přestoupit mohl. Máme dobrou partu, to by ho k nám mohlo přilákat.
Jak si se vlastně dostal k fotbalu? Máš nějaký vzor a oblíbený fotbalový klub?
K fotbalu mě přivedl můj taťka. Začal jsem ho hrát v 7 letech. Fotbal hráli i všichni moji kamarádi. Každou volnou chvilku jsme trávili na hřišti a bavili se fotbalem. Vzor ani nemám, snažím se hrát, jak nejlépe dokážu. Občas se to moc nedaří. Oblíbený klub nemám, fotbal sleduji a snažím se mít přehled. Fandím našim českým týmům v Evropských pohárech a přeju jim ať se dostanou co nejdále.
Co vlastně mimo fotbal rád děláš?
Mám rád svojí práci. Dělám v lese s motorovou pilou. Vždy mě to táhlo do přírody, tak se tam ve volném čase často vracím. Procházky v lese to je moje. V zimní přípravě mě moc baví fotbálky v hale, vždy to má pořádný náboj. Většinou je to vyrovnané, hodně bojovné. Každý chce vyhrát. Občas si rád dojdu posedět u piva, popovídat, zahrát šipky a tak..
Chtěl bys takhle veřejně vzkázat něco fotbalovým fanouškům nebo spoluhráčům?
Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať pořádně fandí fotbalu, bez zbytečných vulgarit. Baví se jím a užívají si ho. Ať nás povzbuzují k lepším výkonům. My se jim to na hřišti budeme snažit oplatit. Spoluhráče bych chtěl namotivovat, ať hrajeme co nejlépe dokážeme, proměňujme šance, vyvarujme se chyb v rozehrávce atd. Bylo by dobré zlepšit docházku na tréninky. Podzimní část jsme nezačali špatně, musíme v tom pokračovat i na dále. Obrataň go!!
Ondro, děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů v sezóně!
Já taky moc děkuju. Snad tahle sezóna bude o moc lepší než ta minulá a skončíme o dost výše v tabulce

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.