Jakub Vidiševský: Můj oblíbenec je Cristiano Ronaldo

V posledním letošním kole ankety o nejlepšího hráče I. A třídy se radoval talentovaný útočník Jakub Vidiševský ze Staré Bělé. Elitní kanonýr soutěže totiž přispěl dvěma góly k důležitému vítězství svého týmu v ostravském derby proti Vřesině. V hlasování předčil i dalšího vyhlášeného bombera Davida Zbořila z Ludgeřovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste prožíval hlasování a jak si vážíte tohoto ocenění?
Tak bylo to těsné. Furt jsme se střídali s tím prvním místem, ale nakonec jsme s kabinou zarvali a urvali jsme to. Jsem velmi rád, že se to podařilo. A doufám že i ostatní jsou rádi, že se nám to podařilo. (smích)
Jak na to reagovali vaši spoluhráči a jak se jim za podporu odměníte?
No nejspíše nějakou lahví. Ještě popřemyšlím, jak se jim odvděčím.
Nominaci jste si vysloužil za utkání s Vřesinou. Jak náročný to byl zápas?
Tak těžké to bylo od první minuty, proto jsem rád, že jsme vyhráli.
Vítězství jste zařídil dvěma góly. Můžete nám je popsat?
No tak první gól byl možná způsobený soupeřem. Vybrali si totiž stranu, kde svítilo slunko gólmanovi do očí. (smích) Zkusil jsem to z poměrně velké dálky a gólmanovi to spadlo pod břevno. Druhý gól přišel v 78. minutě, kdy náš skvělý střední záložník nastřelil balon na zadní tyč a já jsem skluzem dorážel.
Na podzim jste nasázel třináct branek, což znamená druhé místo mezi kanonýry soutěže. Jak jste spokojen s touto bilancí a nemrzí trošku, že nejste úplně na čele?
Jsem velmi spokojen. Jsem rád, že se mi začalo konečně dařit. Kdybych proměňoval i ty šance, co jsem promarnil, tak by to první místo možná bylo. Ale nedá se nic dělat. Je to jen o jeden gól, takže to je v klidu.
Také Stará Bělá se drží na bedně, konkrétně na třetím místě. Jak byste zhodnotil první půlku soutěže? Toužíte po postupu?
Tak myslím si, že jsme spokojení, i když některé zápasy byly z naší strany fakt hrozné. No a postup by byl krásný, ale nevím. Ještě uvidíme.
Které ztráty byly zbytečné? Hodně emocí přišlo hlavně v souboji v Kravařích...Jak na to vzpomínáte?
No tak určitě v první řadě v Kozmicích. To jsme hráli fakt hrozně a neproměnili jsme dost šancí. V Kravařích jsme měli mít určitě aspoň ten bod. Bohužel rozhodčí viděl nesmyslnou penaltu v 90. minutě, což by asi zabolelo každého.
Mezi muži jste toho zatím moc neodkopal, ale vypadá to, že jste si rychle zvykl. S čím jste měl po přechodu z dorostenecké kategorie největší problém?
Tak nejspíše asi s tvrdostí hry.
Máte nějaký fotbalový sen? Nechtěl byste si zakopat ve vyšší soutěži?
No fotbalový sen už asi nemám. Bylo by fajn si zahrát vyšší soutěž, ale nejprve musím potvrdit formu na jaře a pak se uvidí, jestli to nebyla náhoda, že se mi teď takhle dařilo. (smích)
Kdo patří k vašim oblíbencům, případně fotbalovým vzorům?
Od malička je můj oblíbenec Cristiano Ronaldo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.