David Simkanič: Mým rituálem je pivo a pizza

V dalším kole hlasování o nejlepšího hráče kola I. A třídy se radoval jedenadvacetiletý brankář David Simkanič, který spolehlivým výkonem přispěl k remíze Vřesiny na půdě Kravař. Jeho tým se tak stále drží na druhé příčce tabulky a může pomýšlet na postup. Talentovaný gólman přitom v naší soutěži získal více než polovinu všech hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Získal jste podporu větší poloviny hlasujících. Jak si toho ceníte a kde jste sháněl podporu?
My tohle v kabině máme silný. (smích) Zároveň chci poděkovat i své fanouškovské základně za hlasy a podporu, kterou mi vyjádřili během hlasování.
Co teď přinesete do kabiny? Už se vám ozval týmový pokladník?
Přinesu do kabiny chlebíčky a myslím si, že i nějaké peníze z toho do týmu půjdou. (smích)
Nominaci jste obdržel za zápas s Kravařemi. Jak náročné to bylo utkání a jak jste spokojený s výslednou remízou?
Čekali jsme, ze to bude těžké utkání, připravovali jsme se na něj poctivě. A myslím si, že oba týmy jsou s remízou spokojené.
Který zákrok byl nejtěžší?
Neberu zákrok podle obtížnosti, ale myslím si, že jsem pomohl týmu tak, jak jsem mohl.
Po téměř polovině sezony se nacházíte na druhém místě tabulky. Čekali jste něco podobného anebo jste sami překvapení? Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony?
Rozhodně bych to nenazval překvapením, ale jsme za to rádi. Jsou to výsledky a výkony, kterými se chceme i nadále prezentovat.
Mluvíte o postupu? Chtěl byste si vy osobně zahrát krajský přebor? Koho považujete za hlavního konkurenta?
Tak určitě, řešíme to v kabině a myslím, že každý z nás by chtěl postoupit výše. Samozřejmě, pro Vřesinu by to byla premiéra v krajském přeboru a myslím, ze to je i pro ostatní dostatečná motivace. Pro nás je hlavní soupeř Kravare, které zatím neprohrály a mají skvělý tým se skvělým zázemím. Rozhodně s nimi musíme počítat.
V sobotu vás čeká ostravské derby se Slovanem. Berete to jako povinné tři body?
Rozhodně chceme vyhrát, ale nesmíme to podcenit, jelikož zápas s posledním týmem tabulky není nikdy jednoduchý. Osobně doufám, že se v tomto zapase dostanu do útoku a připíšu si nějaký gól nebo asistenci.
Spíše máte velkou šanci zdvojnásobit sbírku čistých kont, která je skoro prázdná. Pouze jednou jste v sezoně neinkasoval. Co zatím říkáte na své výkony?
Nerad hodnotím své výkony, ale pro mě jsou čistá konta bezvýznamná. Samozřejmě to potěší, ale důležité jsou tři body pro tým a dokud ty body sbíráme, což se zatím děje, tak jsem zcela spokojen.
Proč jste se stal zrovna brankářem. Co se vám na tom líbí nejvíce?
Kdysi jsem začínal ve Vřesině v útoku, ale pak jsem skončil v brance. Nechtělo se mi běhat a v brance mi to šlo, tak už jsem tam zůstal.
Gólmani většinou mají speciální rituály. Dodržujete nějaký před zápasy? Prozraďte nám, o co jde? A máte i nějaký brankářský vzor?
Žádný speciální rituál nemám, mám pouze pozápasový rituál, když se vyhraje a to je pivo a pizza. (smích) A můj brankářský vzor je Petr Čech. Je to neskutečná osobnost, která odchytala v Anglii mnoho sezon, vyhrála mnoho trofejí a dokázala se po zranění hlavy vrátit do životní formy. Ale z hráčského hlediska je to kanonýr a střelec Wout Weghorst, který střílí góly za bundesligový WFL Wolfsburg. Má klinické zakončení a neskutečný přehled ve vápně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.