Nikdy jsem žádné vzory neměl, ale líbí se mi příběh Honzy Kollera, říká Luboš Havlíček

Luboš Havlíček se blýskl velmi dobrým výkonem a také hattrickem. Hokejista nazul kopačky a ukázal, že mu není cizí ani tento sport. Je tak dalším hráčem, který dokazuje, že je čistecká kopaná na vzestupu. S hráčem kola nyní přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v sedmém kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Rozhodně jsem neočekával vítězství, spíše jsem pouze doufal. Myslím, že na můj výkon měla vliv dvouzápasová pauza, díky které jsem byl hodně natěšený.
Zápas s Chrášťany skončil vysokým vítězstvím, nyní vás ale čeká úplně jiný soupeř. Jak se budete na šlágr kola s Pavlíkovem připravovat?
Musím říct, že Pavlíkov je na úplně jiné úrovni než Chrášťany, tudíž očekáváme mnohem větší fotbalovost, rychlost a individuální výkony. Příprava nebyla oproti předchozím soupeřům o moc jiná. Pokud chceme vyhrát, budeme muset jít do zápasu maximálně soustředění a nechat tam vše.
V zápase s Chrášťany jsi dal hattrick. Byl to tvůj první v dospělém fotbale?
Abych řekl pravdu, tak moc netuším. Myslím, že jsem někdy hattrick v dospělém fotbale dal, ale nevzpomenu si na konkrétní zápas. Spíše se snažím soustředit na svůj celkový výkon a výkon týmu než na nějaké statistiky.
Ondřej Dušička táhne tým gólově, je suverénně nejlepším střelcem soutěže. Dokážete si hru bez něj vůbec představit?
Ondra je přesně typ hráče, kterého jsme potřebovali. Poslední roky jsme se hodně nadřeli na to, abychom dokázali dát gól a Ondra, když se dostane do šance, tak se většinou nemýlí. Musím však ale podotknout, že jako celý tým jsme se v posledních letech zvedli a věřím, že i my jsme pro něj opora při skórování tolika gólů.
Jak se vyvíjí tvá hokejová kariéra? Kde nyní působíš a jaké jsou výhledově tvé hokejové cíle?
Momentálně působím v rakovnickém béčku. Chtěli bychom s klukama hrát co nejhezčí hokej, získat co nejvíce bodů, bavit se a udělat si žízeň, stejně tak jako se o to snažíme na fotbale.
Připravoval ses během vynucené pauzy na start soutěže individuálně nebo šel fotbal s hokejem úplně stranou?
Během vynucené pauzy to podle mě bylo těžké pro všechny se k něčemu vůbec donutit, ale díky své práci jsem měl tu možnost se fyzicky připravovat tam. Bohužel to však nenahradí ten kontakt s lidmi v týmu a dotek s balonem nebo s pukem. Já osobně totiž jako nejlepší fyzickou přípravu beru právě tu hru samotnou, během které člověk tolik ani neřeší kolik toho uběhl, ale snaží se makat, aby vyhrál.
Jakých prvků z hokeje využíváš na fotbalovém hřišti a naopak?
Aniž bych nějak chtěl, tak se mi na fotbale hodí samozřejmě dynamika, rychlost a nejvíce asi hra tělem, což je i zapříčeněno mojí postavou. Co se týče prvků z fotbalu v hokeji, tak to bude nejspíše vytrvalost a hlavně to, že se v létě můžu připravovat na hokej jinde než v posilovně.
Jaká byla doposud tvoje fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal v Domoušicích, kde momentálně i žiju a až na jedno roční hostování na SK v Rakovníku, jsem zde strávil celou svoji mládežnickou kariéru. Postupem času jsem začal hrát za místní B-tým, který hrál IV. třídu a pár zápasů jsem stihl odehrát i v A-týmu v I.A třídě. V osmnácti letech jsem z časových důvodu s fotbalem na nějaký čas skončil a potom, když jsem si ten čas našel, mě oslovilo pár lidí z Čisté, jestli bych nechtěl začít zase hrát.
A jak se vyvíjela tvá hokejová kariéra?
Moje hokejová kariéra je velice strohá. V deseti letech, kdy jsem přišel z naší vesnické školy na 3. Základní školu do Rakovníka kvůli tomu, abych začal hrát v Rakovníku fotbal, jsem se seznámil s jedním kamarádem, který zde hrál hokej. Potom co mě přemluvil, abych to zkusil, jsem začal upřednostňovat čím dál tím více hokej, který hraji teď necelých čtrnáct let a celou dobu v Rakovníku.
Koho tipuješ jako aspiranta na zisk prvenství v soutěži?
Řekl bych, že hodně napoví náš duel s Pavlíkovem. Jsme zatím jediní zástupci naší soutěže, kteří neztratili ještě ani bod, takže jsme podle mě oba největšími aspiranty na titul. Samozřejmě není nic ještě rozhodnuté a může o prvenství zabojovat například Janov nebo Žehrovice.
Proti jakému týmu se ti v soutěži hraje nejlépe a naopak?
Já asi nemám nějaký více či méně oblíbený tím, ale platí, že raději hraju proti týmům, které hrají v horní polovině tabulky a hrají pohledný fotbal na rozdíl od té druhé poloviny tabulky, kdy to občas vypadá na boj o život.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Kromě sportu, kterým se snažím vyplnit většinu svého času, se snažím přečíst si občas nějakou knížku, pustit si muziku nebo si třeba zahrát na kytaru.
V evropských soutěžích máme aktuálně tři zástupce. Kdo myslíš, že to dotáhne nejdál?
Podle mého názoru to nejdále dotáhne jeden z pražských S. Slavia sice vyhlásila, že přednější pro ně bude před Evropou liga, ale co se týče Sparty, tak mi zatím přijdou jako tým, který odehraje jeden zápas skvěle a další naopak tragicky. Fandit však budu ale všem třem.
Jakému fotbalovému klubu fandíš v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
V Česku je to samozřejmě Slavia. Těžko říct, kdo mě k ní přivedl, já bych řekl, že jsem se tak prostě narodil a co se týče týmu v Evropě, tak je to jednoznačně Liverpool, který mám rád odmalička, když jsem dostal jejich první kraťasy s logem, které se mi hrozně zalíbilo.
Kdo je tvým oblíbeným hokejovým týmem u nás a v NHL?
Asi to překvapivě bude u nás Kometa Brno, ale to je díky tomu, že můj táta kousek od Brna pochází, a tak jdu s fanděním v jeho stopách. V NHL jednoznačně Chicago Blackhawks a to od doby, kdy tam hrával jeden z našich skvělých útočníků Martin Havlát.
Tvůj fotbalový a hokejový vzor?
Nikdy jsem žádné vzory úplně neměl, ale líbí se mi příběh Honzy Kollera. A hokejista, který se mi nejvíc líbil, byl rozhodně Aleš Hemský, na kterého se strašně dobře koukalo a který nemít smůlu na zranění, tak to mohl dotáhnout mnohem dál.
Na závěr bych jen rád poděkoval všem, co pro mě hlasovali a všem divákům, kteří nás chodí podporovat i přes to, že si teď spousta lidí zvykla být doma a společenský a kulturní život se omezil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.