Ondřej Šafarčík: Všude se pije stejně

Třicetiletý záložník Ondřej Šafarčík je odchovancem Malých Hoštic, které v anketě o nejlepšího hráče minulého kola znovu neměly konkurenci. Zkušený středopolař si ovšem vítězství určitě zaslouží, protože se podílel na sobotní demolici Darkoviček. Jeho mužstvo se zatím drží na výborné šesté příčce tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Znovu jste ovládli naši anketu. Není už to trošku nuda? A kdo nejvíce hecuje a prožívá hlasování?
Nuda to není, jsme mančaft, který chce vyhrávat dnes a denně a absolutně ve všem. Hlasuje celá kabina a mnohdy se zapojují i naši dorostenci a lidi okolo.
Předpokládám, že donesete tradiční lahvinku. Co na to říká trenér? Podporuje zdravou životosprávu mužstva?
Asi to dopadne, jak píšete. Trenér životosprávu řeší před zápasem, což je správně. Lahvinku však otevřeme až po dalším vyhraném zápase s Mokrými Lazcemi
Nominaci jste získal za kvalitní výkon proti Darkovičkám. Jak jste byl spokojený se svou hrou?
S mým výkonem jsem příliš spokojený nebyl, měl jsem spoustu situací, které jsem měl řešit jinak.
Nečekal jste složitější utkání? Soupeř vám to prý hodně usnadnil…
Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme uspět. Darkovičky neznáme a tak jsme šli do utkání s respektem. Opravdu jsme čekali větší boj, ale takticky jsme zahráli famózně a soupeř nám některé branky daroval.
Vstřelil jste jeden gól, ale prý nechybělo moc, abyste dosáhl hattricku...Kolika branek chcete v letošní sezoně dosáhnout?
Chyba tisku, tentokrát jsem se neukopl. Pálil jsem do tyče, pánu bohu do oken a jednou si sudí zapomněl dát do úst píšťalka a nefouknul penaltu, když jsem objel brankáře a chtěl zakončit do prázdné kasy. Gólman mě za to stáhl rukou za nohu k zemi a zakončit jsem neuměl. Ale brankář byl férový a omluvil se mi. Řekl mi promiň, ale musel jsem… A kolika gólů chci letos dosáhnout? Těžko říct, vše bude záležet na hráčích okolo mě, jak mi co připraví.
Jak zatím hodnotíte průběh sezony? Zdá se mi, že výkonnostně jste se zase posunuli...Kde byste se rádi objevili v tabulce na konci soutěže?
Zrajeme jako víno. Dnes už se tolik po hřišti nehoníme a hrajeme více hlavou. Chceme vyhrávat, ale určitě něco ztratíme. Nejsme muzikanti, abychom pořád vyhrávali. Do sedmého místa to však dotáhneme.
V neděli nastoupíte proti Mokrým Lazcům, které si o víkendu poradily s Vřesinou. Co vymyslíte na tohoto soupeře?
Je to tým postavený na třech hráčích v ose a tam je jejich síla. Oni naši sílu ještě nepoznali, ale všechno je jednou poprvé a doma je porazíme. Tento týden pilujeme taktiku, která by měla platit. Nepochybuji o dalších bodech.
V minulosti jste si vyzkoušel dres Oldřišova a Chlebičova. Chystáte ještě změnu působiště anebo to už dokopete v Malých Hošticích?
Jiný dres už oblékat nebudu, ve vyšších soutěžích přenechám místo mladým klukům. Já už jsem se nadřel dost. Teď mám na mysli po utkáních. (smích) Zkrátka všude se pije stejně. Fotbalový důchod si dám okolo padesáti let.
Na které období vaší kariéry nejraději vzpomínáte?
Žiju dnes a tady, co bylo bylo a teprve teď si to užívám. Vzpomínat budu, až když si sednu na lavičku vedle hřiště s pivem v ruce a budu tvrdit: To kdysi za nás…
Máte ještě nějaké fotbalové sny?
Mám velký fotbalový sen a to, aby syn Víťa Šafarčík byl lepší než jsem já, a aby to dotáhl vysoko. Věřím, že toto jméno bude často skloňováno ve sportovních novinách a tisku. Dám mu céres a to půjde…(úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.