Jan Droppa: Fanoušci nám každé zaváhání dávají sežrat

V anketě o nejlepšího hráče kola sice znovu zvítězili fotbalisté Malých Hoštic, ale tentokrát sváděl Jan Droppa lítý boj s Milanem Petríkem ze Staré Bělé. Jejich bitvu nakonec rozhodlo pouze pár procent ve prospěch zkušeného obránce, který by ovšem tento úspěch jistě vyměnil za bodový zisk v zápase s Kozmicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Potěšilo vás vůbec toto vítězství anebo jste hlasování vůbec neřešil?
Vítězství zahřálo u srdíčka, to je jasné. Navíc v mých letech je to něco mimořádného, asi jako vyhrat zlatý míč nebo tak. Hlasování nesleduji, nemám teď času na zbyt.
Předpokládám, že byste výhru vyměnil za body s Kozmicemi. Proč to naposledy doma neklaplo?
Kozmice byly v prvním poločase jasně lepším mančaftem. Pokus o Csaplárovu past bohužel nevyšel, i když se hosté celý druhý poločas pouze bránili a hrozili jen z brejků. Ač nerad, musím soupeře pochválit. Kozmice hrají pěkný fotbal. Za body doma bych dal i žebro, protože naši diváci jsou velice nároční a každé zaváhání nám dají hlasitě sežrat.
Slyšel jsem, že jste v závěru dvakrát krásně odcentroval na hlavu Dominika Klingera, který ovšem nemířil přesně. Dostal pak od vás vyhubováno?
Já nemám právo kritizovat hráče za neproměněné šance. Bohužel to tam nespadlo, ale Dominik je zkušený divizní hráč, který se z toho jistě poučí a příště dá třeba hattrick.
Tenhle neúspěch teď můžete napravit v Darkovičkách. Co očekáváte od tohoho utkání a s jakými cíli tam pojedete?
Darkovičky jsou velmi nepříjemný soupeř. S nimi to bude lítý boj, ale věřím ve výhru. Navíc hrajeme v sobotu, takže zapít tři body u našeho sympatického vrchního pana Krtka by bylo super.
Jak hodnotíte vstup do nové sezony? V jakých patrech tabulky se chcete pohybovat?
Mrzí nás remíza se Slovanem Ostrava a prohra gólem z 89. minuty ve Vřesině. Bohužel neproměňujeme vyložené šance. Klidný střed tabulky nám bude stačit. Musíme urvat co nejvíce bodů na podzim a pak se uvidí.
Jak se vám v Malých Hošticích líbí? Neuvažujete ještě o přestupu a vyšší soutěži, kterou jste si vyzkoušel například v Oldřišově a Kravařích?
V Malých Hošticích jsem naprosto spokojený a myslím si, že zde již dohraji svou dlouholetou kariéru. Roky jsou tady a nemám ambice si něco dokazovat ve vyšších třídách. Kraj jsem hrál a byla to parádní zkušenost, ale ti kluci jsou každý rok o něco rychlejší než já.
Když se ohlédnete za dosavadní kariérou, tak na co jste nejvíce pyšný?
Nevím, jestli pyšný, ale hodně vzpomínám na úspěchy v Oldřišově nebo Kylešovicich. Potkal jsem spoustu skvělých hráčů, ze kterých se stali kamarádi na celý život.
Na co byste naopak nejraději zapomněl? Jaký nejhorší moment jste ve fotbale zažil?
Asi bych nejraději zapomněl na neproměněné šance Dominika Klingera. (smích) Nejhorší moment pro mě byl v Bolaticích, kdy utrpěl zlomeninu Romča Staníček a ta mu ukončila kariéru.
Máte nějaký předzápasový rituál a fotbalový vzor?
Můj předzápasový rituál je vkročit na hřiště pravou nohou. Když na to zapomenu, prohrajeme.
Co ještě chcete na trávníku dokázat?
Už jsem dokázal všechno, co bylo v mých silách jakožto neprofesionálního fotbalisty. Teď už jen ve zdraví dohrát a vše bude oukej.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.