Tomáš Miškařík: Mužský fotbal je silovější, rychlejší a taktičtější

Ve druhém kole naší ankety o nejlepšího hráče I. A třídy zvítězil teprve devatenáctiletý Tomáš Miškařík ze Staré Bělé. Talentovaný mladík nastoupil za muže v prvním soutěžním utkání a hned vstřelil gól, který rozhodl o vítězství ostravského týmu nad nebezpečnými Ludgeřovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Naší anketě jste doslova dominoval. Co na to říkáte a jaký to mělo ohlas v kabině?
Abych řekl pravdu, nečekal jsem tak velkou podporu, ale chci poděkovat všem, kteří se na tom podíleli a hlasovali pro mě. A za mě jsme si vše řekli po zápase v kabině, takže všechny ohlasy padly po zápase a teď jen slýchávám pokuty. (smích)
Čím obdarujete své podporovatele? Předpokládám, že i vzhledem ke vstřelenému gólu vám to v šatně pěkně spočítají...
Tím, že to byl první start, do toho gól, tak jsem obdaroval klub dost, a ještě do toho, když jsem zvítězil v anketě, tak to bude drahé, takže se to vše tak pěkně nahromadilo hned na začátku. (úsměv)
Jak vůbec vzpomínáte na zápas s Ludgeřovicemi? Nebál jste se, že ho celý prosedíte na lavičce? A nezklamal trošku soupeř? Patří k hlavním postupovým kandidátům…
Vzpomínám na zápas jen kladně. Sice jsme tam měli nějaké nedostatky, ale dotáhli jsme to do krásného konce a tři body jsou doma. Jinak jsem doufal, že utkání neprosedím na lavičce, protože ten den celkově jsem byl dost namotivovaný. Navíc jsme po tak dlouhé době nemohli zklamat fanoušky, takže můžu říct, že jsem se jen těšil, až na hřiště půjdu. A k Ludgeřovicím, zklamaly mě, že odešly kondičně, ale na druhou stranu musím říct, že měly světlé chvilky
S jakými pokyny jste šel v 73. minutě na hřiště? A necítil jste nervozitu? Předpokládám, že to byla vaše premiéra v soutěžním zápase mezi muži…
Premiéra to byla za muže, to ano, ale musím říct, že jsem zažil těžší utkání. No za stavu 0:0 v 73. minutě tam nešlo jít nijak jinak, než to odmakat, dát gól a vyhrát.
Zkuste nám popsat vaši branku. A jaké pocity jste pak zažíval? Navíc před spoustou lidí, kteří se přišli podívat na první utkání Staré Bělé na zrekonstruovaném hřišti…
Tak vlastně tomu předcházel aut skoro od rohového praporku. Díky dlouhému autu od Jakuba Dziži, který následně prodloužil soupeřův stoper, se míč ocitl ve volném prostoru a tam jsem na něho čekal. No a pocity pak byly úžasné. Fanoušci jen čekali, kdy dáme branku a kdy to půjdeme k nim oslavit.
Myslíte si, že vám to pomůže do základní sestavy? A na jaké pozici se cítíte na trávníku nejlépe?
To je těžké říct. Hraju střed zálohy a momentálně tam jsou zkušenější kluci v tom mužském fotbalu, takže mi nezbývá, než se soustředit na sebe, makat a doufat, že se tam dostanu.
V čem je největší rozdíl mezi mužským a dorosteneckým fotbalem? Na čem ještě musíte zapracovat?
No v tom dorosteneckém fotbale jsem si vzal balon a mohl jsem si dovolit a vzít na sebe cokoliv. V tom mužském už to tak lehké není. Je to celkově silovější, rychlejší a hraje dost velkou roli taktika. Mohl bych uvést dalších x rozdílů, ale musím říct, že za dobu, co jsem u mužů, jsem si už zvykl a dokonce jsem už před příchodem předpokládal, že to bude úplně o něčem jiném, takže podle toho pak vypadal můj přístup.
Příště nastoupíte v Kozmicích. Chcete prodloužit vítěznou sérii?
No tak to je samozřejmost, přistoupíme k tomu jako ke každému dalšímu utkání
Jak jste spokojeni se startem sezony a chtěli byste případně postoupit? Kam až sahají ambice Staré Bělé?
Start odpovídá přípravě, bylo to čistě na nás. Díky dřině, kterou celý tým podal v přípravě, tak ty výsledky mluví za vše. Myslím si, že na postup máme, ale nebude to zadarmo. V soutěži jsou kvalitní mužstva, ale pokud budeme hrát, tak jak hrajem, tak se o body nebojím.
A jaké jsou vaše fotbalové cíle? Kam byste se chtěl v budoucnu posunout?
Vyhrávat v Bělé. Musím říct, že už vyšší cíle mít ani nemůžu, s ohledem na moje zranění. Ve Staré Bělé jsem spokojený, dala mi možnost se po všech těch zranění a operacích vzpamatovat v dorostu, tak jí to chci vrátit zpátky.
Patříte k odchovancům ostravského Baníku. Fandíte mu stále a je třeba někdy reálný návrat?
Fanouškem jsem, pořád sleduji jak muže, tak dorostenecké soutěže, jak se Baníku daří, protože jsem s většinou kluků hrál a znám je, jak ze školy, tak z fotbalu. Návrat by byl super, ale myslím si, že moje koleno by to dlouho nevydrželo a měl bych s ním akorát další a další problémy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.