Nepříjemným soupeřem jsou pro mě Chrášťany, kde jsme po vítěžné šňůře narazili, říká Jan Kočí

Do sítě Janova se hráč kola trefil hned čtyřikrát a velkým dílem se podílel na debaklu silného soupeře. Mšecké Žehrovice zažívají úspěšný podzim, kdy je útočník táhne svými góly a vyrovnanými výkony. Za svůj počin v utkání se Sokolem zcela zasloužené vítězství v sestavě kola pro Jana Kočího!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čtyři góly do sítě Janova Vám vynesly nominaci do sestavy kola. Zařazení do top jedenáctky bylo jistě očekávané...
Je pravda, že po zápase tam nějaké zmínky proběhly (smích). Nicméně všechno to pramenilo z výkonu celého týmu, který si chtěl spravit chuť po předešlém utkání na domácí půdě Chrášťan. Od začátku jsme byli aktivnější a fotbalovější, ale paradoxně jsme to byli my, kdo inkasoval jako první, ale do poločasu jsme stav otočili a soupeři jsme nedovolili to nějak zdramatizovat.
Pomohlo Vám, že se soupeř nenachází v úplně ideálním rozpoložení?
Podle výsledku se zdá, že to byl ten důvod. Ale dovolím si říct, že jsme podali takový výkon, po kterém bychom brali tři body i při kompletní sestavě Janova.
Připravovali jste se na zápas s dosud nejproduktivnějším celkem soutěže jinak než na ostatní zápasy?
Nic zvláštního se v přípravě neobjevilo. Věděli jsme, že po prohře v Chrášťanech to chceme napravit a když podáme všichni bojovný a koncentrovaný výkon, tak máme šanci uspět s každým soupeřem v soutěži.
Mšecké Žehrovice se nacházejí na druhém místě a jistě svedou boj o postup do vyšší soutěže. Je Vaším cílem postoupit?
To je otázka spíše na někoho jiného (smích). Každopádně si myslím, že většina by si chtěla zkusit zahrát o třídu výš, byť třeba jen na jednu sezónu.
Kdo je Vaším nejoblíbenějším soupeřem a proti komu se Vám hraje nejhůře?
Nejoblíbenějšího soupeře v soutěži asi nemám. Nepříjemným soupeřem je právě celek z Chrášťan, kde jsme po vítěžné šňůře narazili a slavili právě domácí. Mrzelo to o to víc, když na zápas přijeli naši skvělí fanoušci v hojném počtu.
Spolu s Radkem Konvalinkou z Janova se dělíte o střelecký trůn. Je Vaším cílem být nejlepším střelcem soutěže?
Popravdě mám v hlavě jen to, abychom brali ze zápasu tři body a pokud se zadaří i střelecky, jde o takový bonus navíc. Ale bylo by určitě hezké tuto individuální soutěž vyhrát. I když záleží, zda bude sezóna na jaře vůbec pokračovat.
Jaký názor máte na současné dění a aféru kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra?
Nějak detailněji jsem se o to nezajímal, ale byla jen otázka času, než se na povrch vyplaví něco, co proti Romanovi Berbrovi a dalším budou moci po těch letech použít.
Jak byste potrestal účastníky této aféry, konkrétně pak jednotlivé rozhodčí, kteří přijali úplatky a ovlivňovali zápasy?
Tak zatím se neví, co přesně a v jakém množství zmínění jedinci „jeli", ale uvítal bych takové tresty, aby si tyto praktiky jejich nástupci rozmysleli. I když úplně čisté to asi nebude nikdy.
Jaké šance dáváte českým zástupcům v Evropské lize?
Spíše půjde o atraktivní zápasy, kde v málo kterých bude český tým papírovým favoritem. Ale i tak doufám, že každý tým si nějaké body připíše a přispěje do koeficientu. Hlavně teda Sparta, aby se alespoň v domácích zápasech poprala a nějaké body urvala.
OTÁZKA Z KABINY: Kolik dáš do týmové poklady za rozhovor s kachničkou do krajských listů?
Týmový pokladník je nekompromisní, tudíž do pokladny budu muset něco přispět (smích).
OTÁZKA Z KABINY: Chybí ti spoluhráči a tréninky na žehrovickém placu?
Nebojím se říct, že v Žehrovicích máme skvělou partu, takže určitě chybí. Situace je taková, jaká je, a asi každý si přeje, aby se to zlepšilo a mohli jsme si jít zahrát. Nicméně to pozitivně teď na podzim už nevidím, ale snad na jaře už se na žehrovickém pažitu se spoluhráči sejdeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.