Tomáš Murin: V Jakubách už dokopu kariéru

Možná už se to někomu zdá být nuda, ale v letošní sezoně I. A třídy prostě kralují fotbalisté Jakubčovic nad Odrou. Svěřenci trenéra Davida Molnára září nejenom na trávníku, ale také v naší anketě o nejlepšího hráče příslušného kola. Naplno to dokázali proti Slavkovu, který zostudili jedenácti gólovými údery. Čtyři přesné zásahy měl na svědomí Tomáš Murin, který pak obdržel nadpoloviční většinu všech hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jste již třetím nejlepším hráčem kola z Jakubčovic. Co na to říkáte? Potěšilo vás to anebo jste spoluhráčům hlasování rozmlouval?
Nikomu jsem nic nerozmlouval. Jsem rád, že kabina takhle funguje, protože kabina je klíč k úspěchu. Tímto bych chtěl klukům poděkovat za hlasy.
Umíte vůbec péct? Vykoupil jste se z téhle tradice anebo vás to také nemine?
Já péct neumím, kdybych se do toho pustil, tak by sousedi museli volat hasiče. (smích) Tohle nechám na mojí babičce. Samozřejmě že nevykoupil, udělal bych to já a potom by to dělal každý a v kabině by nebylo nic k zakousnutí, takže něco dobrého nechám klukům upéct, až se jim bude točit hlava. Hlavně teda Malinovi. (smích)
Kdy naposledy jste v jednom zápase vstřelil čtyři góly? A který z nich byl nejhezčí?
Řekl bych, že naposledy to bylo někdy naposledy v dorostu. Proti Slavkovu byl nejhezčí můj první gól, kdy jsem dostal od Jiřiny (Jirky Konráda) trochu delší balon a špičkou přehodil gólmana z hranice šestnáctky.
Čím si vysvětlujete takový kolaps Slavkova? Zvítězil jste vůbec někdy v kariéře dvouciferným rozdílem?
Já bych ani kolaps neřekl. Nám v sobotu vycházelo úplně všechno, a každý plnil na hřišti to, co jsme si řekli v kabině, takže jsme byli opravdu dobří. Jinak dvouciferným rozdílem jsem zvítězil v přípravce proti Pustějovu. Tuším, že to skončilo 25:0
Jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezony? Čekali jste něco podobného?
Zhodnotil bych to kladně, protože na tabulku se dívá velmi příjemně, i když pouze po třech kolech… Určitě jsem podobný začátek sezony čekal. Vím, že máme tým na to, aby hrál do prvních tří míst.
Skutečně Jakubčovice nepomýšlejí na postup? Vy osobně byste si nechtěl vyzkoušet krajský přebor?
Po podzimní části sezony se uvidí kdo, a jak na tom je. Zatím jsou odehraná tři kola, takže tabulka se ještě může hodně zamíchat. Já osobně bych chtěl jít do krajského přeboru, ale s patnáctičlenným kádrem to nejde. Muselo by přijít pár nových tváří, které by mohly ten kraj hrát.
V neděli cestujete do ostravské Vřesiny, která dokáže být na vlastním stadionu velice nepříjemná. Jaká taktika může slavit úspěch? Co vůbec víte o tomto soupeři?
Taktika? To musím nechat na tréňovi, co na ně vymyslí za taktiku. (úsměv) Soupeř je strašně soubojový, takže bude rozhodovat každý souboj v zápase, zvlášť u Vřesiny na domácím hřišti, kde se vždy hraje špatně.
Mládežnická léta jste strávil v Bílovci. Jak vzpomínáte na toto angažmá a chtěl byste se tam jednou vrátit?
Vzpomínám v dobrém na každého, který tam se mnou nějak pracoval. Měl jsem suprového trenéra, kterého tímhle zdravím a i kluky kolem sebe. Vrátit bych se ale nechtěl.
Jak se vám líbí v Jakubčovicích? Spojujete s nimi fotbalovou budoucnost?
V Jakubčovicích mám mnoho kamarádů jak ve fotbale, tak i mimo něj a trávím tady i hodně volného času. Jsem tady prostě spokojený. (úsměv) Možná je brzy na takové řeči, ale v Jakubách už dokopu kariéru. (úsměv)
Co ještě chcete ve fotbale dokázat? Máte nějaký nesplněný sen?
Vyhrát 1. A třídu s Jakubčovicemi. Ať si můžu udělat další fajfku v seznamu splněných snů. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.