Jindřich ČEJKA: ... nikdy nejdu do souboje s tím, že bych chtěl soupeře přepálit, zranit a podobně.

Hlasovali jste pro dalšího Hráče kola a jím se ve 12. kole OP Českobudějovicka stal opět zástupce mužstva SK Zliv, spíše defenzivní hráč Jindřich ČEJKA. Tohoto hráče jsme ještě jako jednoho z mála ze zlivského mužstva za poslední sezónu a půl v nejlepší trojici nejlepších hráčů kola neměli, tudíž nás jistě čeká další zajímavý rozhovor...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění Hráče kola. Už máš zkušenosti s podobným úspěchem? :-)
Moc děkuji. S podobným úspěchem zatím zkušenosti nemám, tohle je moje premiéra.
Hecovali Tě kluci z týmu a hlavně váš pokladník, když ses objevil v Sestavě kola? :-)
Abych pravdu řekl, tak jsem se o tom dozvěděl, až co to zveřejnil klub na facebooku, tak jsem se na to šel podívat sám. Překvapilo mě to, ale příjemně. Pokladník určitě bude mít radost, ale ten má radost, i když někdo přijde na domácí zápas v teplácích :-D
Dalo by se říct, že jsi sváteční střelec, co pro Tebe tedy znamenal gólový okamžik na hřišti v Nových Hradech?
Tak ono z beka se moc gólů vstřelit nedá, spíše nahrávám, ale v Hradech jsem nastoupil na záloze, kde se do těchto situací už dá dostat a Jarda Zrunů mi připravil míč tak, že jsem gólovou pobídku nemohl odmítnout :-D. Já nikdy moc gólů nedával, jsem rád alespoň za jeden za sezónu a nijak na tom nelpím. Hlavně, když se vyhrává a mám na tom nějaký podíl. Byl to super pocit dát gól, rychle jsme srovnali na 1:1 a těší mě to o to víc, že gólů moc nedávám a taky, že jsem pomohl týmu k dalším důležitým a určitě těžkým třem bodům :-)
Jaký to byl celkově zápas ve Tvých očích? :-)
Zápas to byl těžký hlavně psychicky pro nás všechny. Nechtěli jsme se nechat vykartovat, protože z mého pohledu pan rozhodčí pískal fauly jako při basketu a fauly jako z ragby ze strany soupeře často nechával bez povšimnutí. Takže nám pak trochu praskaly nervy a zápas jsme hodně prokonzultovali s rozhodčím. Hra byla hodně kouskovaná a s častými šarvátkami. Podle mě to ze strany diváka moc fotbal nepřipomínalo, spíše debatní kroužek. O to víc, jakou tvrdou hrou se prezentoval soupeř, je super, že jsme vyhráli a udrželi si pětibodový náskok.
Jaká je doposud Tvá klubová fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal ve Zlivi asi v 8 letech, kde jsem hrál do starších žáků ještě pod Jardou Hulem. Pak při přechodu do dorostu se zlivský dorost rozpadl, takže jsem přešel do Olešníka, kde jsem odehrál rok, pak jsem se vrátil zpět do Zlivi a po roce zase do Olešníka, kde jsem hrál až do mužů. První rok v mužích jsem přešel zpátky do Zlivi, kde hraji až do teď. Dá se tedy říct, že celý život hraji za Zliv.
S vyšší soutěží než je OP tedy zkušenost nemáš? A lákalo by Tě, případně si zahrát nějakou takovou soutěž?
No... Poslední rok v Olešníku jsem hrával i za áčko, takže jsem si zahrál I.A třídu a pak jsem se vrátil do Zlivi, když se hrála I.B třída, takže zkušenosti trochu mám. Ale zrovna budějovický OP mi přijde jako kvalitnější soutěž, než I.B, kterou jsme hrávali, než se spadlo. Jeho úroveň hodně zvedají béčka týmů, jako je Hluboká nebo Olešník. Určitě by mě to lákalo, lhal bych, kdybych tvrdil, že ne, ale momentálně jsem spokojený ve Zlivi, máme super partu, vyhrává se, takže momentálně jsem spokojený, i když hrajeme "jen" OP.
Jako ve většině rozhovorech se musím zeptat i Tebe, máš v někom fotbalový vzor a oblíbený klub? :-)
Dalo by se říct, že mým vzorem je Marcelo. Je to vynikající bek s vytříbenou technikou. Ale že bych k němu úplně vzhlížel, se říct nedá. Jsem hlavně fanda dobrých hráčů, takže v dnešní době určitě Ronaldo, Messi, Neymar, Hazard, Ibra a další. Líbí se mi technicky vybavení hráči, co umí s míčem, takže ještě nesmím vynechat Ronaldinha. Oblíbených klubů mám také více. U nás je to jednoznačně Sparta a v zahraničí hodně sleduji Real Madrid a Citizens.
Za chvíli bude konec půl sezóny, tak bez těch dvou utkání, který zápas sis nejvíce užil a ve kterém se Ti naopak vůbec nedařilo? :-)
Paradoxně, když vezmu, co jsem psal o zápase s Novými Hrady, tak jsem si ho asi užil nejvíc. Mám rád ty vyhecované zápasy a tenhle byl obzvlášť. No, nedařilo... Já mám slabé chvilky v každém zápase, vždycky udělám nějaký ten kiks :-D Ale vždycky se mi hraje líp, když je na hřišti i Jarda Zrun. Podle mě, po odchodu Maňase, náš nejplatnější a nejlepší hráč. Mám pak nějak pocit, že si i nějaký ten kiks můžu dovolit :-D, že to za mě ještě uhasí, protože každý dělá chyby, bez toho by nepadaly góly. Ale přijde mi, že jen já mám takovou smůlu, že když dám špatnou přihrávku, včas nedostoupím hráče nebo tak něco, tak z toho dostaneme gól :-D
Rozhovor s Tvým spoluhráčem Tomášem Kučerou nabídl i statistické a myslím si, že zajímavé okénko :-) Máš také přehled, kolik si vstřelil v mužské kategorii branek nebo jako obránce, kolik si třeba obdržel červených karet? :-)
Nic takového si nevedu. Vzhledem k tomu, že dám jen pár gólů za sezónu, tak si na ně i vzpomenu. Zatím jich není tolik, aby se mi to překrývalo :-D Spíš mám přehled o tom, že moje góly jsou většinou "výborně umístěné pumelice", s čímž by určitě souhlasil Jula Szabo nebo Vadim Rys, že moje vstřelené góly často lámou ruce :-D Pokud vím, tak v mužích jsem žádnou červenou kartu nedostal. Jsem si vědom toho, že to hodně naruší hru týmu, takže se snažím, abych vyloučen nebyl. Jinak za celý život jsem dostal asi jen jednu červenou a byla hodně zbytečná, tak by se dalo říct, že jsem se asi i ponaučil :-)
Disciplína je pro úspěšný týmový výkon hodně důležitá, což je pravda :-) Koho z týmu a můžeš i sebe zařadit do výběru, by si vybral jako největšího fotbalového gentlemana a naopak koho jako rebela mužstva? :-)
Jako gentleman týmu mě úplně nikdo nenapadá. Všichni hrajeme s tím, že víme, že po víkendu jde i soupeř do práce a ne každý pracuje v kanceláři a tak potřebuje mít nohy v cajku. Možná bych využil Vaší možnosti zařadit sebe, jelikož ač je zápas sebevyhecovanější, tak nikdy nejdu do souboje s tím, že bych chtěl soupeře přepálit, zranit a podobně. Většinou volím variantu zatažení za dres, protože je podle mě "bezpečnější" než i čistě skluzem odebrat balón. Tam stačí špatně dopadnout a zraníte se hned. Avšak tato varianta je podle pravidel větší prohřešek než skluz samotný, což mi přijde trochu na hlavu, ale zatím jsem se vždy v tomhle případě setkal s pochopením sudího, jelikož hlavně dřív za to byla automaticky žlutá karta. Rebel týmu je určitě již několikrát zmiňovaný Jarda Zrun, kterému někdy slušně přepne :-D Ale i to k zápasu patří a hlavně to, že se Jarda dokáže slušně vytočit a naštvat, tak to většinou žene ten tým a je to lepší, než kdyby byl každý ticho a bez emocí.
Jak se připravuješ v průběhu týdne na víkendový zápas a jak se udržuješ v kondici, když probíhá zimní nebo letní pauza? :-)
Teď jsem asi měsíc nic nedělal, protože jsem měl trochu komický zranění - odraženou patu, ale bylo to dost nepříjemný, takže jsem chodil jen na zápasy. Jinak se snažím s týmem pravidelně trénovat a občas sám vyběhnu do lesa, s míčem na hřiště nebo si zajdu do posilky. V zimě jsem se připravoval v Plzni, jelikož jsem tam teď 5 let studoval a vycházelo to na zkouškové období, tak jsem měl hodně času a skoro denně jsem chodil běhat. Teď už jsem nastálo tady doma na jihu, takže se teprve uvidí, kolik si dám navíc, ale určitě se budu snažit co nejvíc. Zimní pauza mě k progresu motivuje víc než ta letní. Ani nevím, čím to je. V letní pauze se nepřipravuji nijak zvlášť, při té jako vždy, s týmem a občas sám. Ale jelikož hraji, respektive chytám futsal, tak teď v zimní pauze asi bude probíhat trénování jako během sezóny :-)
Vše byly vyčerpávající odpovědi a tak nyní nechám na závěr rozhovoru prostor Tobě a můžeš komukoli něco vzkázat :-)
Slíbil jsem, že v rozhovoru zmíním minulého / znovu budoucího spoluhráče Honzu Hrdličku, takže bych mu tímto chtěl vzkázat, že jsem svému slovu dostál :-D a těším se, až si spolu zase zahrajeme :-) Jinak bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, zejména to budou Kuba Slavík a Venca Fürst. A dále bych chtěl týmu popřát, ať se nám i nadále daří a aby jsme ten postup konečně urvali :-)
Mockrát děkuji za vyčerpávající rozhovor a přeji nejen Tobě, ale i týmu, ať se vám daří :-)
I já děkuji za rozhovor :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.