Patrik Stříbný: O změně dresu neuvažuji

V dalším kole ankety o nejlepšího hráče I. A třídy neměl konkurenci šestadvacetiletý Patrik Stříbný z Malých Hoštic. V dresu nováčka soutěže vstřelil dva góly na hřišti favorizovaných Jakubčovic, takže významnou měrou přispěl k nečekané remíze. Při hlasování pak získal více než šedesátiprocentní podporu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na své vítězství? Kde jste sháněl hlasy?
Za vítězství jsem rád a vážím si ho. Hlasy mi dávali hlavně spoluhráči a kamarádi.
Co budete muset přinést do kabiny a už se ozvali vaši spoluhráči?
Do kabiny donesu láhev ostré, osvědčená klasika, a kluci byli přesvědčení o tom, že vyhraju.
Nominaci do sestavy kola jste si vysloužil za zápas v Jakubčovicích. Jak jste byl spokojený se svým výkonem?
V Jakubčovicích jsem poprvé nastupoval na hrotu, tak jsem nevěděl, co od toho čekat. Ideál to rozhodně nebyl, jinak bych dal hattrick.
V Jakubčovicích jste absolutně nezvládli začátek, kdy jste inkasovali dvě laciné branky. Čím si to vysvětlujete? Trenér Grygarčík říkal, že se tahle nekoncentrovanost opakuje…
Na začátku jsme udělali dvě obrovské hrubky a až potom jsme teprve začali hrát. Naše první minuty na hřišti bývají z mého pohledu poněkud laxní, a když to říkal trenér, tak na tom něco bude.
Vy jste pak vstřelil dva góly a odvrátil porážku. Můžete prosím popsat obě branky a věřil jste i za nepříznivého stavu v bodový zisk?
Obě branky byly vcelku podobné. Naběhl jsem si zpoza beků a byl jsem prakticky sám před gólmanem. Divím se, že jsem obě situace vyřešil s chladnou hlavou. Za stavu 2:0 jsme se semkli a začali bojovat. Když jsme do poločasu snížili na 2:1, tak jsem věřil tomu, že odvezeme alespoň bod.
Jak hodnotíte vstup do nové sezony? Jaké máte ve vyšší soutěži ambice? A v čem se hlavně liší I. A třída od I. B třídy?
Vstup do sezony se nám vyvedl. Domácí výhra se Štěpánkovicemi a následná remíza v Mokrých Lazcích byly dobré výsledky. Poté jsme ovšem jeli na Slovan Ostrava, kde nás čekala nešťastná porážka a zranění tří hráčů. Studená sprcha přišla i s Chlebičovem. Chceme se udržet co nejvýše a ukázat lidem, že fotbal hrát umíme. Určitě se I. A třída liší od I. B třídy kvalitou hráčů.
Vaše výkony jsou prý dost závislé na týmové marodce. Vidíte to podobně? Neměli jste přes léto více posilovat?
Když se vám za tři kola zraní pět hráčů, určitě to problém je. Musíme se s tím nějak poprat. Chtěli jsme to zkusit s hráči co si 1. A. třídu vykopali, ale určitě by to chtělo rozšířit kádr.
V neděli na vlastním stadionu přivítáte Vřesinu. S jakou taktikou půjdete do tohoto utkání? Věříte si na tohoto soupeře, a co o něm vůbec víte?
V tomto duelu nebereme nic jiného než tři body. Vřesinu ale nemůžeme podcenit, každý zápas v téhle soutěži bude těžký. Soupeře jsem ještě neviděl hrát, tak nemůžu posoudit.
Vy jste odchovancem Hněvošic, které působí v okresních soutěžích. Věřil byste ještě před několika lety, že si jednou zahrajete I. A třídu, anebo je pro vás tenhle výkonnostní vzestup spíše překvapením?
V Hněvošicích jsem s fotbalem začínal a působil až do mužů, potom následoval přestup právě do Malých Hoštic, kde momentálně bydlím. Trošku jsem v to doufal, že se tam jednou dostaneme, ale že to přijde už letos, bylo pro mě překvapení.
Jak se vám v Malých Hošticích líbí? Neuvažoval jste někdy o změně dresu?
V Malých Hošticích jsem spokojený až nad hlavu a o změně dresu určitě neuvažuji.
Kam byste se chtěl ve fotbale v budoucnu posunout?
Základem je udržet 1. A. třídu tady v Malých Hošticích a posouvat se budu jedině s klukama.
Jaké máte záliby a kde pracujete?
Mou největší zálibou jsou čtyřměsíční dcera Eliška a přítelkyně Denisa a také nejlepší kamarád Honza Droppa. Pracuji jako OSVČ.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.