Z dorostu SK Kladno do okresního přeboru a z něj do divize! Zajímavá cesta Jakuba Krupičky

Rakovnický obránce svedl v Přešticích několik soubojů a v defenzivě byl nesmírně platný. Byť Rakovník jednou inkasoval, zápas nakonec otočil a vedení si udržel. "Krupi" na pozici stopera zejména ve druhém poločase vynikal a za svůj výkon získal díky vaším hlasům ocenění hráče kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V Přešticích jsi odehrál dobrý zápas, pouze jednou jste inkasovali. Očekával jsi za svůj výkon nominaci do sestavy kola?
Hlavně druhý poločas byl z naší strany lepší i díky poločasové rozpravě. Když se daří celému týmu, tak se snadněji zlepšuje individuální výkon. Nominaci jsem určitě neočekával, i proto, že mi chybí produktivita.
Rakovníku se na jaře velmi daří, tým je celkově v herní pohodě. S jakým cílem jste do jarní části šli?
Přes zimní pauzu se dobře potrénovalo a více se daří naším klíčovým hráčům, kteří to dokazují každý jarní zápas. Cílem byla co nejrychlejší záchrana divize, což si troufám říct, že už se povedlo.
Jak se vůbec zrodil tvůj přestup do SKR? Přeci jen jsi fotbalové mládí strávil na Kladensku.
Po dorostu v SK Kladno jsem rok a půl hrál okresní přebor, pak mě kontaktoval současný trenér SKR, který se ke mě dostal přes mého bývalého spoluhráče z Kladna. Na nabídku z okresu do divize jsem kývnul.
Přibliž čtenářům našeho portálu svou kariéru. Kdo tě kdy k fotbalu přivedl, jak se vyvíjela tvá kariéra?
K fotbalu mě přivedl můj táta, který mě pořád obrovsky podporuje. On mě přivedl na první trénink u nás na vesnici v Dobrovízi, poté jsem pár let v přípravce strávil v Přední Kopanině a zbytek mládeže jsem byl na Kladně. Poslední měsíc v dorostu jsem musel na operaci s kolenem, z toho jsem se naštěstí dostal celkem rychle. Poté jsem chvilku hrál opět u nás na vesnici než si mě vytáhl Rakovník.
Na jakou část během své fotbalové štace vzpomínáš nejraději a naopak?
Nejraději asi na druhý rok dorostu na Kladně, kdy nás jako trenér vedl Pavel Drsek. Myslím si, že v té době jsem zaznamenal největší posun a fotbal mě vyloženě bavil. Naopak nerad vzpomínám na konec dorostu, kdy přišlo vážné zranění kolene.
Jakého hráče nejvíce obdivuješ, kdo je tvým vzorem a ke komu sis naopak sympatie nikdy nenašel?
Odjakživa se mi líbil Steven Gerrard nebo Philipp Lahm, oba svými styly hry, i jak působili jako lidi. Jinak nikdy se mi nelíbil z bývalých hráčů Bastian Schweinsteiger a ze současných Pepe.
Máš mladšího bráchu, hraje také fotbal? A ty konkrétně jdeš ve stopách táty nebo jsi byl doma prvním, kdo kopal do míče?
Brácha dřív hrával, ale už je to pár let, co přestal. Ještě není tak starý, tak nezatracuji, že by ještě znovu nezačal. Jinak má fotbal v naší rodině tradici, táta i děda ho aktivně hráli. Táta se snaží doteď za starou gardu.
V obraně nastupuješ po boku Pavla Besty. Jaké to je hrát s exligovým fotbalistou, držitelem titulu?
Bezesporu má zkušenosti, které se jen tak někde nenajdou. Ví, jak vyhrávat zápasy fotbalově i nefotbalově. Hodně toho během zápasu nakřičí, až to nejednomu leze na nervy.
Kdo má v áčkové divizi nejkvalitnější kádr a koho bys označil za outsidera soutěže?
Myslím si, že tuto kvalitu naprosto přesně odráží tabulka, kdy nejlépe je na tom bez větší konkurence Admira a nejhůře Táborsko kvůli velice mladému týmu a slabší hráčské podpoře z Áčka.
Na jakém postu se ti hraje nejlépe a kde ti to naopak vůbec nesedí?
Od starších žáků hraji v obraně a v ní nejraději pravého beka, protože se můžu více zapojit do útoku. Nikdy jsem ho nehrál, ale nejhůř by mi šel asi protiklad, takže útočník.
Máš mladou a velmi půvabnou přítelkyni. Je ti na zápasech oporou nebo kouká doma "z gauče"?
Oporou mi určitě je, už jen tím, že mi před každým zápasem přeje štěstí. Sem tam se přijede i podívat, i když už dlouho nebyla. Ale to je hlavně kvůli delšímu dojíždění, musela by jet se mnou už na sraz a přes hodinu čekat na zápas.
Jak jsi na tom se vzděláním? Titul Bc. už máš v kapse a co dál?
Teď chci ještě dotáhnout Ing. na ČVUT, tak snad to bude úspěšné tažení. Do budoucna o některých pozicích přehled mám, ale na přesný výběr mám ještě čas.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity, když zrovna nejsi na hřišti?
Rád si zahraji skoro jakýkoliv jiný sport (squash, badminton, florbal,..), jinak trávím čas s přítelkyní na výletech nebo domácí pohodou. Taky si rád zahraju oblíbenou hru na mobilu nebo na počítači.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.