David Kostka: S přítelkyní chystáme svatbu

V předchozím kole se fanouškům nejvíce zalíbil výkon šestadvacetiletého Davida Kostky. Zimní posila Mokrých Lazců se v novém dresu radovala ze svého premiérového gólu a výraznou měrou se tak podílela na výsledné remíze s Bolaticemi. V naší anketě získal defenzivně laděný fotbalista téměř polovinu všech hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak si ceníte svého vítězství a odkud jste čerpal hlasy?
Velice si toho vážím. Hlasy jsem asi dostal převážně od kluků z mančaftu a také od bývalých spoluhráčů. Určitě jim teď musím přinést nějakou odměnu v tekuté podobě.
Nominace jste se dočkal za zápas Bolaticemi. Můžete ještě krátce zavzpomínat na nedělní utkání?
Do utkání jsme vstoupili dobře. Měli jsme i nějaké šance, jenže pak jsme dostali gól, když nám nesklapla ofsajdová past. Naštěstí jsme se z toho rychle otřepali a otočili poločas 3:1 v náš prospěch, a to hlavně po ligové trefě Wojnara. Poté se nám ale zranili dva klíčoví hráči, začal nám ubližovat rozhodčí, když hlavně vyrovnání přišlo po úplně nesmyslně odpískané penaltě. Dělba bodů mě hodně mrzela. Ztratit takhle nadějný náskok je strašná škoda.
Nepatříte k velkým kanonýrům, ale tentokrát jste se trefil. Popište prosím svůj gól z konce první půle…
Byl nám odpískán faul na hostující půlce. K balonu se postavil Pavel Galvas a načechral krásný centr na zadní tyč, kde jsem byl úplně osamocený, takže jsem skóroval. Snad nešlo o můj poslední gól v této sezoně. (úsměv)
Většinu svého fotbalového života jste nastupoval ve středu zálohy. V Mokrých Lazcích vás ale dali na pozici stopera. Už jste si zvykl? Jak se vám na novém postu líbí?
Byla to pro mě velká změna, protože stopera jsem hrával naposledy v žácích. Na tento post jsem si ale docela rychle zvykl. S klukama si rozumíme, takže snad nám to bude i nadále klapat.
Zatím se s Mokrými Lazci držíte uprostřed tabulky. Jaké máte ambice?
Chtěli bychom se pohybovat kolem pátého místa, tak uvidíme, jak to dopadne. Je to ale určitě velká změna oproti Suchým Lazcům. Kluci si ze mě hned dělali srandu. Ptali se, jaké je to po půl roce bodovat. (úsměv)
Teď vás čeká hodně náročná zkouška, protože doma přivítáte vedoucí Kobeřice. Co očekáváte od tohoto utkání? Jaké máte šance?
Zápas to bude určitě hodně těžký, ale podle mě máme reálnou šanci urvat body. Snad se k nám na domácím hřišti přikloní štěstí.
Vy jste na podzim hájil dres Suchých Lazců, které se ale v zimě odhlásily ze soutěže. Můžete nám vysvětlit, co se vlastně přihodilo?
Už bych se k tomu nerad vracel. Jen bych chtěl za vše poděkovat Lukáši Lencovi (bývalý předseda a hráč TJ Suché Lazce – poznámka autora) a ostatním klukům. Strávil jsem s nimi krásné fotbalové i nefotbalové chvíle.
Nebyla zpětně chyba jít do I. A třídy? Problémy s úzkým kádrem jste měli již I. B třídě...
To si nemyslím. Měli jsme smůlu, že se nám během prvních třech zápasů zranila celá obrana a pak už se problémy se sestavou jen kupily. Byli jsme ale super parta, která nic nevzdávala, i když se nevyhrávalo.
Kdo všechno vás v zimě oslovil a proč jste zvolil právě Mokré Lazce? Jak jste zatím v novém působišti spokojený?
Ze začátku to byl pro mě šok. Volali mi totiž také z Chlebičova, Slavkova, Kylešovic, Oldřišova i z nižších soutěží, takže nebylo nic snadného se během pár dní rozmyslet. Nakonec jsem zvolil Mokré Lazce, protože tam mám pár kamarádů a hlavně tam se mnou šli i další dva kluci ze Suchých Lazců – Balda a Lebeda. Zatím jsem spokojený. V kabině panuje dobrá nálada a parta.
Jste odchovancem Kylešovic. Co říkáte na současný stav klubu, a nechtěl jste v této situaci pomoci?
Na domácí zápasy Kylešovic chodím často, takže mě strašně mrzí, kde teď nacházejí. Bohužel nemají takovou hráčskou kvalitu, aby mohly hrát I. B třídu. Do Kylešovic bych se nevrátil, jelikož mám problémy s kotníky a umělá tráva tomu moc nesvědčí.
Hodláte v Mokrých Lazcích zůstat delší dobu anebo pomýšlíte na vyšší soutěž?
Jestli tam zůstanu delší dobu, tak nad tím jsem ještě neuvažoval, ale zatím opravdu neuvažuji o odchodu. Jinak I. A třída je pro mě dostačující soutěž.
Jakého úspěchu si ve své kariéře nejvíce ceníte?
Postupu Kylešovic z okresního přeboru až do I. A třídy. To samé se mi pak povedlo také v Suchých Lazcích.
Čím rád vyplňujete volný čas?
Volný čas trávím hlavně s přítelkyní, rodinou a přáteli. Rád také jezdím na kole. V blízké době dokonce budeme mít s přítelkyní svatbu a samozřejmě bychom později rádi založili rodinu.
Kde pracujete a jak vás vaše profese naplňuje?
Pracuju v Isotře, kde vyrábíme atypické stínící výrobky. V této práci jsem spokojený.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.