Upřímně jsem po rozpadu Olympie už s žádnou nabídkou ani nepočítal, říká o svém přestupu do Lubné nestárnoucí Václav Eck

Lubná se postarala o překvapení kola, když zejména po taktické stránce zvládla zvítězit ve Hředlích. Kromě obrany zahrál skvěle pro tým Václav Eck, který dal gól, ale především míče zakrýval, počínal si velmi zkušeně a dodal tak čas na odpočinek zadní řadě. Výkon nestárnoucímu hráči a trenérovi tatranského béčka zajistil nominaci do sestavy kola, kterou následně ovládl!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ve Hředlích to byla těžká písemka. Jak se Vám osobně hrálo?
Na zápas jsem se těšil a musím říct, že se mi hrálo dobře.
Můžete potvrdit, že je v Traverza aréně velmi horká půda?
Ve Hředlích bývají vždy těžká utkání. Mají na okres celkem slušně poskládané mužstvo s řadou šikovných hráčů a doma na svém hřišti to dovedou využít. Bohužel jejich nevýhodou je špatná disciplína a myslím, že i v zápase s námi to byl jeden z rozhodujících faktorů.
Do Lubné jste přišel před startem této sezóny. Proč zrovna Baník?
Upřímně jsem po rozpadu Olympie už s žádnou nabídkou ani nepočítal, ale přijel za mnou Zdeněk Vopat s Pavlem Kollárem, zda bych to ještě nechtěl zkusit u nich. Známe se delší dobu, a tak jsme si vzájemně řekli určitá pravidla a představy, protože vzhledem k povinnostem na Tatranu nemůžu sehrát všechna utkání. No a nakonec jsme se domluvili.
Máte ve svém působišti výhradně roli hráče nebo se jako trenér zapojujete do vedení tréninkových jednotek?
Jsem tu výhradně jako hráč a tréninky nechávám na Zdeňkovi.
Kromě aktivního hraní jste trenérem B-týmu Tatranu Rakovník. Jak jste zatím spokojen s dosavadními výkony svých svěřenců?
Před novou sezónou se vedení Tatranu rozhodlo pro větší zapojení mladých hráčů do B-týmu. Takže se o to samozřejmě snažíme, ale všichni potřebují trochu času, aby si to tzv. sedlo. Na některé hráče je to zatím velký skok po přechodu z dorostu a musejí na sobě daleko víc pracovat. Bohužel výsledky tomu zatím i odpovídají a spokojeni s tím určitě nejsme. Věřím ale, že se dopracujeme společně k tomu, aby mladí co nejdříve mohli danou soutěž hrát.
Funguje na Tatraně spolupráce mezi áčkem a béčkem? Jak byste ji porovnal za působení Pavla Koutenského a nyní Radka Poláška?
Ona celá situace je trochu složitá a je ovlivněna počtem hráčů v A-týmu, Došlo k několika odchodům, nějaká zranění a nepodařilo se doplnit kádr tak, jak by si všichni představovali. Spolupráce tím je zatím víc spíše ve směru pro A-tým. Ale to se vrátím opět k situaci v béčku. Hodně mladých hráčů a jestliže mají zatím problém v B třídě, těžko mohou lámat zápasy v divizi. Potřebují kolem sebe mít hráče, kteří to vezmou v určitých pasážích zápasu na sebe a pomohou jim. Teď s tím mají obě mužstva na Tatranu problém a bude to chvilku trvat. Osobně se mi teď lépe komunikuje s Radkem, ale ani s Pavlem jsem žádné problémy neměl.
Jak osobně nesete s odstupem času rozpad Olympie?
Tak rozpadnutí Olympie mě mrzelo, ale bohužel přístup poslední rok k trénování a docházce k zápasům byl opravdu špatný. Ta situace pak už byla neudržitelná a je to škoda. Paradoxně většina hráčů teď hraje v jiných klubech.
Jak dlouho Vás ještě uvidí příznivci okresní kopané rozdávat radost na zelené ploše?
V Lubné máme s trenérem férovou dohodu a řekli jsme si, že když to nepůjde, tak si to řekneme. Důležité je samozřejmě i to, jak se budu cítit zdravotně a vše budu zvládat i časově. Zatím tedy dál budu hrát pro svoji pohodu.
Jak se připravujete na zápasy, máte nějaký rituál?
V současné době už žádné dlouhé přípravy nedělám a rituál jsem nikdy neměl.
Jaké jsou Vaše volnočasové aktivity kromě fotbalu?
Rád si poslechnu dobrou muziku a takový relax po fotbale a práci mám se psem v lese.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.