Chvíli jsem si musel zvykat na jeho výrazný verbální projev, ale to k němu patří, říká o stoperském parťákovi Petr Duchoň

Bezchybný výkon na stoperu předvedl Petr Duchoň v domácím zápase s Klatovy. Především díky němu vyhrál SK Rakovník tím nejtěsnějším způsobem. Byla na něj penalta, ve skluzu zabránil inkasované brance a nikdo přes něj nepřešel. Zcela zasloužená nominace a následné vítězství zodpovědného středního obránce, který hraje po boku Pavla Besty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas s Klatovy se ti povedl. Očekával jsi nominaci do sestavy kola a následné prvenství?
V zápase se mi dařilo vyhrávat především vzdušné souboje. Ještě bych se ale chtěl více prosazovat při standardních situacích. Zvlášť když soupeř neměl tolik vysokých hráčů. Pokud by se mi podařilo skórovat, pak bych si na sestavu kola věřil. To, že jsem anketu vyhrál, je zřejmě z velké části zásluhou mojí rodiny a přátel. Moc si toho vážím a chtěl bych jim poděkovat za podporu.
S jakým cílem jste na soupeře šli? V posledním zápasech se vám bodově nedařilo, soupeři naopak ano…
Věděli jsme, že Klatovy jsou nahoře a že to bude velmi těžký zápas. Do karet nám hrálo, že soupeři chyběl kanonýr Krejčí, kterému se v posledním zápase dařilo a pro Klatovy je zřejmě klíčovým hráčem. Nám se v posledních zápasech nedařilo až tolik kombinovat. Když se nedaří kombinačně, tak je důležité, abychom to dohnali nasazením a důrazem. To jsme si řekli před zápasem a snad se to i povedlo dodržet.
Jak zatím vnímáš celky áčkové divize? Kdo byl dle tebe nejkvalitnějším a naopak?
Je to hodně vyrovnané. Podle mě jsme byli nejdále od vítězství v Tachově. Asi nejtěžší zápas nás čeká v příštím kole, kdy zajíždíme na půdu Admiry. Na druhou stranu i Táborsko, kterému se v úvodu nedařilo, se v poslední době chytlo a do posledních kol nebude jasné, kdo přezimuje na posledním místě.
Na Rakovnicku je o tobě známo, že rád chodíš na penalty. Pár si jich nedal, ale stejně jdeš. Neměli ti to někdy spoluhráči třeba i za zlé?
Měl jsem špatnou sérii neproměněných penalt už ve Strašecí, odkud jsem do Rakovníka na jaře přišel. Hned první zápas za Rakovník jsem to chtěl prolomit, bohužel jsem jen prodloužil negativní sérii. Když se pak nepovedla další penalta, všichni pochopili, že na penalty by raději měli chodit ostatní. Kluci si do mě občas rýpnou, ale to k tomu patří.
Jaká je atmosféra v rakovnické kabině? Body se z posledních zápasů nedělaly, bylo to znát?
Když se zápas nepodaří, bezprostředně v kabině samozřejmě není veselo. Do nového týdně se ale snažíme jít vždycky s čistou hlavou a soustředíme se na další zápas. Samozřejmě se po sérii neúspěchů tým dostává trochu pod tlak, ale v týmu je skvělá parta, která drží při sobě, i když se pár zápasů nepovede.
Připravujete se na každého soupeře stejně nebo má každý týdenní plán svá specifika?
Spíš bych řekl, že se snažíme hledat nedostatky v předchozích zápasech a na těch pak během tréninků pracovat.
Jak se ti hraje ve stoperské dvojici s Pavlem Bestou?
Ke každému hráči, který má za sebou takovou minulost jako Pavel, vzhlížím s respektem. Sice už není nejmladší, ale své zkušenosti umí zúročit. Má velmi dobrý odhad, dobře čte hru a je důrazný v soubojích ve vzduchu i na zemi. Chvíli jsem si musel zvykat na jeho výrazný verbální projev, ale to k němu patří. Snažím se podstupovat více soubojů, abych mu trochu ulevil. S tím nemám problém.
Máš před zápasem nějaký rituál?
Před zápasem dělám stejné věci ve stejném pořadí. Neřekl bych ale, že dělám něco zvláštního, co ostatní hráči nedělají.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Vždycky jsem rád kreslil, ale na to při současném zaměstnání nezbývá moc času. Mám skvělou rodinu, se kterou trávím hodně volného času. Samozřejmě se snažím nejvíce času věnovat přítelkyni.
Kdo je v kabině tahounem a vtipálkem?
Všichni táhneme za jeden provaz, ale roli kapitána plní Honza Severin. Respekt samozřejmě kromě Pavla Besty umí vzbudit i Jirka Razím, který ale bohužel kvůli svému povolání často chybí. Srandu umí udělat každý, ale nejvíce mě baví hlášky Tomáše Pucholta.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.