Se dvěma výhrami dorovnal své spoluhráče i Vojtěch Kolář

Že v jarních kolech vyhravají anketu o nejlepšího hráče fotbalisté FC Slavoj Žirovnice, na to už si mnoho z nás jistě zvyklo. Řady vítězů nyní rozšířeny nebyly, naopak svůj druhý triumf si připisuje brankař Vojtěch Kolář, jemuž druhé čisté konto v řadě znovu vyneslo nominaci do nejlepší sestavy a o výhře už jste rozhodovali pouze vy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Vojto. Tak už i s tebou, stejně jako s Martinem Pokorným, Adamem Popelkou a Tomášem Houškou, se v této sezóně v rámci ankety o nejlepšího hráče uplynulého kola bavím podruhé. Navíc jsi se v sestavě kola stejně tak objevil i po minulém týdnu, kdy jsi byl do sestavy kola rovněž nominován. Po dvou čistých kontech se není moc čemu divit. Bylo při těchto dvou zápasech hodně znát, že konečný výsledek utkání stojí hlavně na tobě?
Zdravím. To se nedá tak říct. Rozhodně jsem předvedl pár dobrých zákroků, ale tyto dva zápasy jsme odehráli jako tým, makali jsme až do konce. Obě výhry jsme si vybojovali.
Přestože je kádr FC Slavoj Žirovnice B velmi silný, což je znát hlavně směrem dopředu, tak defenzivní hra ve vašem případě značně pokulhává. Jak si vysvětluješ poměrně vysoké číslo v kolonce inkasovaných gólů? Přeci jen, s možnostmi klubu by ta situace měla být výrazně odlišná, nebo je to zkrátka daň za ofenzivní fotbalové pojetí?
Těžko říct, každý zápas se prostě nepodaří a pár takových zápasů jsme tuto sezónu bohužel měli.
Do konce sezóny zbývají pouhé tři zápasy. S jakým bodovým ziskem z nadcházejících klání proti Plačkovu, Maratonu a Ústrašínu by jsi byl spokojený?
Nejlepší bodový zisk by byl 9 bodů, ale to bude opravdu těžké. Stojí proti nám kvalitní soupeři, uvidíme.
Který z pravidelných účastníků Poutník ligy patří k tvým nejméně oblíbeným? A proti komu se ti naopak chytá nejlépe?
Nejvíce nemám rád Obrataň a Budíkov, hlavně zápasy na jejich "hřištích" a možná by se tady našlo i více týmu. Nejlépe se mi chytá asi proti Kamenici, nevím, čím to je.
Stejně jako mnoho tvých spoluhráčů, i ty jsi okusil čtyřleté působení v rámci hostování u největšího rivala v Počátkách. Jak na tohle období vzpomínáš?
Tak jak už tady zmiňovalo pár mých spoluhráčů, v žácích a dorostu jsme byli spojeni do jednoho týmu. Vzpomínky na toto období mám dobré, měli jsme výborný tým.
I s ohledem na tvé výkony z posledních zápasů ti položím otázku, máš ještě ambice poprat se i o místo v žirovnickém "áčku", nebo ti stejně jako mnoha z nás Poutník liga naprosto vyhovuje?
Musím říct, že o místo v "áčku" nijak zvlášť nestojím. Jeden rok jsem tam byl, ještě jako dorostenec a stačilo. Navíc, nemám moc čas na tréninky, kvůli práci. Jinak mi Poutník liga vyhovuje, jsem naprosto spokojen s touto soutěží.
V kolika letech jsi s fotbalem začínal a kdo tě k němu přivedl?
Začínal jsem v 6 letech a nejspíše mě k němu přivedl taťka.
Co jako brankař říkáš na výkon Lorise Kariuse v letošním finále Ligy mistrů proti Realu Madrid? Na naší úrovni se taková hitparáda daří přeci jen o něco častěji. Tohle by ti pod trenérem Romanem Hřibem v Žirovnici ale asi neprošlo, že?
Strašný výkon, takové chyby se nedělají ani v okrese, natož ve finále Ligy mistrů. Myslím, že to bude mít Loris Karius ještě hodně složité. Tohle kdybych udělal, tak bych asi pořádně dostal od trenéra.
S koncem sezóny se neúprosně blíží fotbalové Mistrovství světa v Rusku. Budeš tuhle akci sledovat? A kterému týmu při ní budeš držet palce nejvíce?
Sledovat to rozhodně budu a komu budu fandit, to netuším.
Které články na fotbalunas.cz patří k tvým nejoblíbenějším? Sleduješ i jiné soutěže mimo Poutník ligu?
Na fotbalunas.cz sleduji jenom naší Poutník ligu, koukám na výsledky, sestavy kola a podobně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.