Zdeněk Říman: Chci, ať mě fotbal co nejdéle naplňuje

V dalším kole hlasování o nejlepšího hráče předešlého kola I. A třídy zvítězil třiadvacetiletý obránce Zdeněk Říman. Stálice zadních řad Mokrých Lazců porazila i ludgeřovického záložníka Jaromíra Stromšíka, který jí do poslední chvíle dýchal na záda. Spolehlivý bek přispěl jedním gólem k výhře nad Jakubčovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mokré Lazce nebývají v této anketě příliš úspěšné. Jak je možné, že jste nastřádal nejvíce hlasů?
Podpora přišla hlavně od mé rodiny, která mě pomáhá ve všem, dále od přítelkyně, kamarádů a partnerky mého spoluhráče Honzy Galviho.
Předpokládám, že se vám to trošku prodraží. Co budete muset přinést do kabiny?
Určitě nějakou láhev budu muset do kabiny přinést. Naštěstí nebudu mít složité vybíraní, protože kluci vypijou cokoliv.
Nominaci jste získal za domácí zápas s Jakubčovicemi. Jak jste byl spokojen se svým výkonem a co zpětně říct k samotnému utkání?
Jakubčovice přijely bez možností vystřídání, což se jim hrubě nevyplatilo, když se jim hned ze začátku utkání zranil hráč a hráli tak většinu zápasu v oslabení. Vypracovali jsme si celkem dost šancí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Navíc jsme dostali nešikovný gól, ale zápas jsme nakonec ještě zvládli vyhrát. Jakubčovice nás ovšem trápily až do konce. S výkonem jsem spokojený byl, snad se mnou bude sdílet stejný názor i trenér. (úsměv)
Vy zrovna nepatříte mezi kanonýry. Můžete prosím popsat svůj gólový moment? A neříkali vám spoluhráči, že byste měl jít hrát do útoku?
Bylo to po naší standardní situaci, kdy hostující obránce odhlavičkoval balon přímo na mně, já si ho zpracoval, vystřelil a s mírnou tečí to šlo nechytatelně k tyči. Těch gólů bych musel dávat asi více, aby mi to spoluhráči navrhli. (úsměv)
Pravidelně nastupujete na postu pravého obránce. Vyhovuje vám to anebo byste si chtěl vyzkoušet něco jiného?
Pravá strana mi naprosto vyhovuje. Hraju tam několik let, takže už jsem si na tu pozici zvykl. Občas jsem však nastupoval i jako útočník, kde mně to také docela bavilo.
Máte teď docela náročný program. V úterý jste remizovali v prestižním derby s Kravařemi, když jste dlouho bojovali v početním oslabení. Bod tedy berete? Pokuste se zhodnotit toto utkání...
Před utkáním jsme chtěli Kravařím vrátit vysokou prohru, kterou jsme si od nich odvezli. Šance byly zpočátku na obou dvou stranách, do našeho nepochopitelného vyloučení jsme Kravaře dokonce mírně přehrávali. V početním oslabení to už byl pro nás náročný zápas, kdy už jsme měli minimum šancí a vesměs jsme se jen bránili. Kravaře jich naštěstí dost zahodily vyjma jedné, takže za bod jsme nakonec rádi.
K vyloučení došlo docela kuriózně, když se pobili dva vaši spoluhráči. Roman Bystrý napadl Pavla Galvase. Co si o tom myslíte?
Tohle byla pro mě nepochopitelná situace. Takovou věc jsem nikdy nezažil, snad ani nikde neviděl. Zbytečné oslabení týmu. Neshody občas mezi hráče patří, ale mělo se to vyřešit o poločase v kabině, ale ne, aby někdo někoho fyzicky napadl. Tohle by si žádný hráč neměl dovolit.
Mokré Lazce se pohybují v celkem poklidném středu tabulky. Jak hodnotíte dosavadní výkony a výsledky? A kam vůbec sahají ambice mančaftu?
Myslím si, že jsme momentálně s výsledky spokojení. Neprohráli jsme čtvrtý zápas v řadě, takže snad to tak půjde dál. Určitě se nechceme pohybovat ve spodních patrech tabulky. Máme kvalitní tým, který má nato, aby hrál o vrchní příčky.
Hodně lidí tvrdí, že Mokrým Lazcům v domácím prostředí dlouhodobě pomáhají rozhodčí. Jak se vám tohle poslouchá?
Občas to od někoho zaslechnu, ale myslím si, že to lidé netvrdí jen o Mokrých Lazcích, ale že si to poslechnou i jiné týmy v soutěži. Osobně to vůbec neřeším a nevidím v tom pravdivou informaci.
Vy jste sice odchovancem Pusté Polomi, ale brzy jste přestoupil do SFC Opava, kde jste ovšem taky moc dlouho nevydržel. Byl jste hodně zklamaný, když jste putoval na hostování do Slavie Opava?
V Pusté Polomi jsem tak nějak s fotbalem začínal. V Opavě jsem byl necelých pět let, kde jsem zažil pěkné i špatné chvíle. Ke konci působení už jsem moc nehrával. Jezdili jsme po celé republice a mě to už přestalo bavit. Chtěl jsem hrát, takže jsem si hostování vyžádal tak nějak sám. Zklamaný jsem mírně byl, ale ve Slavii jsem byl naprosto spokojený.
Jak vůbec vzpomínáte na mládežnická léta. Jakého úspěchu anebo momentu si nejvíce vážíte?
V Opavě jsem měl možnost si zahrát proti týmům jako jsou Sparta anebo Slavia Praha, což byl určitě pěkný zážitek. Nejraději ovšem vzpomínám právě na Slavii Opava, kde jsme měli výbornou partu a trenéry. Postoupili jsme do divize a přístup od všech tam byl k fotbalu opravdu perfektní.
V mužích už několik sezon hájíte barvy Mokrých Lazců. Jak jste se tam vůbec objevil? Kdo vás tehdy oslovil a měl jste i jiné možnosti?
Když jsem odcházel ze Slavie Opava, mohl jsem ještě rok hrát za dorost. Měl jsem jít na přípravu do Hlučína, ale nechtěl jsem v té době věnovat fotbalu už tolik času, tak jsem se rozhodl pro Mokré Lazce. Jelikož bydlím v Mokrých Lazcích, tak jiná volba nebyla. Navíc fotbal tady má pro mě specifickou atmosféru. Oslovil mě totiž strýc, trenér Roman Galvas.
Jak jste v tomto klubu spokojený a chtěl byste se třeba posunout výše anebo vám současný stav vyhovuje?
V Mokrých Lazcích už hraji několikátou sezonu, když jsem tady narazil už na spoustu zkušených hráčů. V současnosti jsem v klubu spokojený, ale byla tady také doba, kdy už jsem byl rozhodnutý, že odejdu jinam. Naštěstí se to v klubu vrátilo do stejných kolejí, takže jsem zde spokojen. I. A třída mě momentálně vyhovuje.
Uvažujete třeba o změně dresu? Čeho byste ještě chtěl ve fotbale dosáhnout? Máte nějaký sen?
No…Mokré Lazce mám hodně rád, ale kdyby přišla nějaká zajímavá nabídka, možná bych o ní uvažoval. Přece jen nemám věk ještě tak vysoký, jako někteří mí spoluhráči, tak uvidíme. Fotbalový sen nemám už asi žádný, jen chci, ať mě fotbal co nejdéle naplňuje.
Čím se bavíte ve volném čase?
Rád trávím čas se svou přítelkyní, rodinou, psem a kamarády. Zajdu si na kolečkové brusle, kolo a zahraju si tenis.
Ještě studujete anebo už pracujete?
Pracuji jako skladník v Mokrých Lazcích ve firmě Haberkorn.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.