ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Martin Pusch: Velmi rád pletu svetry

V předešlém kole I. A třídy si vysloužil dominaci do sestavy kola i ofenzivně laděný záložník Oldřišova Martin Pusch. Mezi jedenácti vyvolenými neměl sebemenší konkurenci, protože obdržel více než šedesát procent všech hlasů.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak si považujete ocenění hráč kola a kde jste vůbec sháněl hlasy?
Určitě mě to potěšilo. Podpořili mě kluci z kabiny, když třeba spoluhráč Denis Bořucký něco sdílel na našem facebooku. Klukům za podporu děkuji, a zároveň jim vzkazuji, že žádnou láhev nekoupím, jelikož jsem dlouhodobě abstinent.
Sledujete pravidelně nás portál fotbalunas.cz anebo jste se o něm dozvěděl až teď? Co na tyhle internetové stránky říkáte?
Je jen dobře, že se podobné stránky fungují a že se o ně staráte. Tohle tady dlouho chybělo. S kluky se občas v kabině o portálu www.fotbalunas.cz pobavíme.
Nominaci do sestavy kola jste získal za výkon v zápase proti Bolaticím. Zkuste se ještě krátce vrátit k tomu utkání…
Nevím, kdo mě nominoval, ale můj výkon byl hodně průměrný, ostatně jako u všech našich hráčů. Můžeme být rádi za tři body, protože s takovým výkonem se vyhraje jednou za rok. Na druhou stranu byly Bolatice vpředu jalové. To že hosté drželi míč na kopačkách, jim nebylo k ničemu platné. Zápasu by možná více slušela remíza.
Patříte k neútočnějším mužstvům soutěže, ale nyní jste si moc šancí nevypracovali. Čím ti to vysvětlujete?
Je to samozřejmě pravda. Měli jsme jen pár šancí. Prostě nám to tentokrát nesedlo. Každý den není posvícení. Důležité jsou ovšem tři body a ty jsme získali my.
Nakonec rozhodla jediná branka, o kterou jste se postaral právě vy. Můžete prosím popsat tento gólový moment?
Denis Bořucký pronikl z pravé strany bolatickou obranou a šli jsme dva na dva. Pravděpodobně chtěl střílet, jenže to by si nesměl příliš předkopnout míč až před gólmana. Pak tedy musel jít do skluzu a v ten moment mě uviděl, přihrál mi a já už jen doklepl balon do sítě.
Do jarní části sezony jste vstoupili docela úspěšně. Jste v Oldřišově spokojeni se čtyřmi body ze dvou zápasů?
Ano, čtyři body bereme všemi deseti. Zimní příprava totiž téměř nebyla, takže s touto bilancí musíme být spokojeni.
Nyní vás čeká náročný duel v Darkovičkách. S jakými plány tam pojedete?
Darkovičky budou doma velmi nepříjemným soupeřem. S výkonem, který jsme podali proti Bolaticím, dostaneme tři góly do poločasu a můžeme se tak leda vyfotit u bunkru.
Kam až by vůbec měly sahat ambice Oldřišova?
1. A třída je nesmírně vyrovnaná soutěž. Bylo by fajn skončit do třetího místa, ale nejdůležitější je, aby nás fotbal bavil. Vyhrávat stylem jako proti Bolaticím, to opravdu nechceš.
S fotbalem jste začínal v Opavě, kde jste hrál v mnoha mládežnických výběrech. Jak na tyhle roky vzpomínáte?
V Opavě jsme byli skvělá parta. Měli jsme silný ročník a výborné trenéry, když to čtyři kluci dotáhli i do první ligy. Konkrétně jsem si zahrál s Mičolou, Fickem, Dohnálkem a Uvírou. Bylo to super, v té době byl pro mě fotbal vším. Dneska jsem rád, když v neděli odehraju zápas.
Potom jste vystřídal docela dost klubů. Působil jste v Kravařích, Hradci nad Moravicí, Slavii Opava, Jakartovicích, Suchých Lazcích a Svobodných Heřmanicích. Kde se vám nejvíce líbilo a proč?
Většinou byla všude dobrá parta a hlavně se trénovalo třikrát týdně. Dneska jsou týmy rády, když se slezou před zápasem. Nejvíce se mi líbilo v Jakartovicích. Vyhrávalo se, postupovalo se a uměli jsme se výborně pobavit i po zápase.
Nyní kopete za Oldřišov. Jak se vám tam líbí?
Do Oldřišova jsem se dostal úplnou náhodou. Přivedl mě tady „možná“ můj budoucí švagr Roman Wicha. Momentálně jsem zde spokojený a určitě bych neměnil. Prošel jsem toho dost a můžu s klidným srdcem říct, že se v Oldřišově okolo fotbalu pohybují fajn lidi.
Změnu dresu už tedy neplánujete?
Změnu dresu nemůžu vyloučit, ale minimálně rok anebo dva tady ještě zůstanu. Zvlášť dokud budu v jednom týmu s hráči, jako je například Jaroslav Klement, který je pro mě absolutním fotbalovým vzorem, tak se bude odcházet jen velmi těžce. Jistě je však pouze to, že vyšší soutěž už u mě nepřipadá v úvahu.
Čím se živíte v civilním životě?
Pracuji ve společnosti Hobes, která se zabývá strojírenstvím.
Jaké máte koníčky kromě fotbalu?
Velmi rád čtu knihy a pletu svetry.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.