Návrat na hřiště v plánu nebyl, bylo to spíše z hecu. Teď jsem tu, abych pomohl klubu k záchraně Poutník ligy, říká Pavel Běloch z Ústrašína

Dalším z vítězů prestižní ankety o Hráče kola Poutník ligy se stal Pavel Běloch, který hájí barvy rozjetého Ústrašína. Zkušený stoper se vrátil k fotbalu po dlouhé odmlce a zatím se mu daří na výbornou, když si připsal čtyři starty, čtyřikrát pomohl svým výkonem Ústrašínu k vítězství a jeho výkon byl vždy oceněn nominací do sestavy kola. Hráč, jenž zažil v černožlutém dresu nejslavnější éru klubu, kdy válčil o body v A třídě, působil úspěšně i v Košeticích, se kterými ovládl před několika lety Poutník ligu, vyrůstal fotbalově v Pelhřimově. I tam si připsal řadu kolektivních úspěchů, jimiž byly postupy do žákovské a posléze dorostenecké ligy. S ústrašínským stoperem Vám nyní přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, vyhráli jste s Ústrašínem pět zápasů v řadě, v posledním utkání jste ovládli derby v Božejově. Jak bys zápas zhodnotil, byly to zasloužené tři body?
Začali jsme jaro vítězně a chceme v tom pokračovat co jen to půjde, každý bod je v letošním ročníku pro nás důležitý. Derby bylo vyrovnané, jen my jsme si vytvořili více gólových šancí, dvě z toho proměnili a zápas tím vyhráli. Potěšilo mě, že z obou stran proběhlo v přátelském duchu a nebyly žádné zákeřné zákroky.
V tabulce jste po této výhře poskočili již do středu tabulky, přitom po nepovedeném podzimu vás kde kdo odepisoval. Nyní však máte volný los, pak zajíždíte do Horní Cerekve, takže úplně vyhráno ještě není. Bavíte se v kabině o vaší situaci, třeba o tom, kolik bude na záchranu stačit bodů?
Jak jsem říkal, každý bod je znát pro každý tým, Ústra jich přidal na jaře 15 a je tam kde je, nemůžete nikoho odepsat, je to hodně vyrovnané a každý je stále ve hře. H.Cerekev má dobrý tým a zaslouženě jsou na první příčce, já osobně jim přeji postup. Body neřešíme, vždy jdeme na hřistě s cílem vyhrát.
Ty jsi na podzim nehrál, dlouhou dobu po tobě nebylo vidu ani slechu. Co tě nyní vlastně přimělo k návratu na zelený trávník? Jde jen o dočasnou výpomoc či tě ústrašínští diváci uvidí na hřišti i v příští sezoně?
Nehrál, ani sem to v plánu neměl, vyhecovaly mě řeči ostatních a nelíbila se mi pozice Ústra, co bude dál, to sám nevím.
Vrátil si se na hřiště ve skvělé formě, jsi třeba sám překvapen jak ti to jde? A kde hledat příčiny ústrašínského vzestupu?
Vrátil jsem se na pár zápasů, neřekl bych, že ve skvělé formě, jen se snažím pomoct týmu k dobrým výsledkům a především k záchraně.
Ty jsi s Ústrašínem zažil slavný postup do A třídy, což byl pro vísku nedaleko za Pelhřimovem tenkrát historický úspěch. V podobných šlépějích jdou nyní Košetice, kde jsi dříve také úspěšně působil. Kdyby přišla nabídka, troufnul by sis ještě na A třídu?
Při postupu s Ústra do A třídy se sešel dobrý herní kolektiv a bylo to pro mě jedno z nejlepších období, jednou stoupáte, pak zase klesáte, pořád je o co hrát. V Košeticích jsem si to také užil, přijala mě tam parta dobrých kluků a vytvořili mi perfektní herní podmínky, také jim přeji, ať si udrží postupové příčky. Nabídky stále jsou, já se nikam neženu, mám to časově náročné, jsem trenér pelhřimovské ml. přípravky a nechci, aby klucí dopadli jako jejich trenér, ba naopak, chci, aby to dotáhli co nejdál to půjde.
Jsi odchovancem pelhřimovské kopané, kde jsi taktéž zažil úspěšná období. Byl jsi u postupu Pelhřimova do žákovské a posléze také dorostenecké ligy. Jaké máš vzpomínky na tato mládežnická léta?
Teď už to jsou jenom opravdu vzpomínky, během mého fotbalového mladí jsem si vytvořil spousty kamarádů, s nějakými fotbalovými úspěchy, za což jsem nesmírně rád a stále se udržujeme v kontaktu.
Na kterého trenéra rád vzpomínáš, kdo ti po fotbalové stránce nejvíce dal?
Vzpomínám na všechny, každý mi dal něco jiného a děkuji jim za jejich trpělivost se mnou.
Kdyby ses měl fotbalově zhodnotit, kde jsou tvé přednosti? A na čem by se dalo ještě zapracovat?
Nerad bych se nějak hodnotil, ale vždycky je na čem pracovat, vždy se dá něco ještě vylepšit.
Jaký je tvůj nejlepší a naopak nejhorší fotbalový zážitek?
Nejlepší zážitek je vždy postup do vyšší soutěž, nejhorším je naopak sestup, myslím, že to tak nemám sám, kdo to zažil, tak ví, o čem mluvím.
Ústrašín má nyní velmi zkušenou obranu, kromě tebe v ní figuruje například Radek Popelka, který v Ústrašíně hostuje z Hořepníka. Ty ho znáš v podstatě od mala, ale na hřišti jste se poprvé ve stejném týmu setkali až teď. Jak se ti s ním hraje, diriguješ si ho nebo to není potřeba?
Není to jenom o obraně, každý odvádí na hřišti svou práci. Radek Popelka je určitě přínosem pro Ústra, je to pracovitý a poctivý hráč, který odvede na hřišti svou práci.
Kdo je největším hecířem v kabině Ústrašína a kdo třeba největším vtipálkem?
Já myslím, že se navzájem hecujem tak nějak všichni, a tak to má být.
Překvapilo tě vítězství v anketě Hráč kola? Věděl jsi o své nominaci a sledoval průběžné pořadí či tě to nechávalo zcela chladným? A bude tě tento triumf něco stát?
Nevědel jsem o tom, kamarádi mi občas řekli, že jsem v sestavě kola, neřeším to, fotbal je pro mě kolektivní hra, sleduji akorát výsledky, sám jsem si hlas ani jednou neposlal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.