Není nad to, když přijde plný dům, chválí ústrašínské fanoušky David Rohovec, brankář, který na jaře stihl i skórovat

Hráčem 19. kola Poutník ligy se stal brankář Ústrašína David Rohovec (22), který si přízeň fanoušků získal za svůj bezchybný výkon v zápase proti Červené Řečici, v němž dokázal udržet hostující střelce na uzdě. David, který zatím studuje, má rád všechny druhy sportů, nejvíce pak ty míčové. Jeho nejoblíbenějším klubem je AC Sparta Praha, oblíbeným hráčem Cristiano Ronaldo a mezi gólmany nejvíce obdivuje Joe Harta z Manchesteru City.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, stal si se druhým ústrašínským vítězem ankety o Hráče kola. Sledoval jsi průběh hlasování a měl si třeba nějakého svého favorita, o kom sis myslel, že hlasování vyhraje nebo si od začátku doufal, že bys vítězem mohl být ty?
Nejvíc mě potěšilo, že jsem se v sestavě kola vůbec objevil a chtěl bych poděkovat všem fanynkám a fanouškům, co pro mě hlasovali :-D. To, že jsem v průběžném vedení, tak toho jsem si všimnul díky kamarádům, kteří mě na to upozornili. Pak už jsem samozřejmě hlasování sledoval a chtěl vyhrát. Vítěz se odhaduje těžko, a tak jsem jen čekal, jak se hlasování bude vyvíjet.
Pojďme se nejdříve trochu vrátit do minulosti, v kolika letech a kde jsi s fotbalem začínal?
Celý můj dosavadní fotbalový život byl spojený s Pelhřimovem. Nepamatuji si kolik mi bylo, když jsem začínal, byl jsem malej :-D , ale pak jsem si udělal takovou pauzu a vrátil se k fotbalu až v 15cti letech, ale dneska už si to bez fotbalu moc neumím představit. Hrál jsem za Pelhřimov ještě dva roky v chlapech a poté se přesunul do Ústrašína, kde mi to vyhovuje, protože díky škole stíhám pouze jeden trénink za týden.
Chtěl jsi od malička být brankářem nebo tě lákal i jiný post?
To už si nepamatuju, ale vzpomínám si na moment, že nebyl na tréninku brankář a mě lákalo vyzkoušet si to, možná jsem byl líný běhat :-D. Baví mě hrát i v útoku, ale myslím, že moje místo je v bráně.
Kolik gólů si v zápase nejvíce dostal a jak se brankář cítí ve chvíli, kdy ze sítě loví jeden míč za druhým?
Nejvíc gólů jsem dostal v zápase s Maratonem, byla to nepopulární „ desítka “. Po pravdě na takové „hokejové“ výsledky jsem si po příchodu do OP musel zvyknout. Když uděláte všechno, co je ve vašich silách a nestačí to, tak nezbývá nic jiného, než ty míče prostě pořád dokola vyndavat :-D.
Kdyby si měl naopak vybrat zápas, na který rád vzpomínáš, ve kterém si byl za hrdinu, jaký by to byl?
Vzpomínám rád na spoustu zápasů, ale v poslední době mi nejvíc zůstalo v paměti utkání minulé sezóny doma proti Obratani. Celý zápas byl velice vyrovnaný, měl jsem tam spoustu povedených zákroků a vyvrcholilo to chycenou penaltou v 90. minutě. Nutno dodat, že tu penaltu jsem sám zavinil.
Když přejdeme do současnosti. Ústrašín patří k největšímu překvapení jara. Po podzimu jste byli na odpis, nyní táhnete šňůru čtyř výher v řadě, tabulkou jste poskočili hodně nahoru. Co stojí za takovou proměnou?
No bylo na čase. Podzim byl v našem podání naprostá katastrofa a předváděná hra neměla hlavu ani patu. V zimní přípravě jsme dobře potrénovali a odpovídajícím způsobem doplnili kádr. Nyní nás na zápasy chodí 17 někdy i 20, zvýšená konkurence na každém postu v nás probudila zdravou konkurenci a možnost oživit hru během zápasu je určitě také nesporná výhoda.
V minulých zápasech jste porazili konkurenty v boji o záchranu, teď je před vámi další soupeř ze spodku tabulky, když jedete na derby do sousedního Božejova. Co od tohoto zápasu očekávat?
Očekávám asi nejtěžší utkání dosavadního jara. Zápasy s Božejovem bývají vždycky vyhecované, protože jak sám říkáte, je to derby. Myslím si, že to bude bojovné, vyrovnané utkání, ale doufám, že to zvládneme a posuneme se tabulkou zase směrem nahoru.
Ústrašín trénuje Radek Klap, což je trenér, který působil i u pelhřimovského divizního mužstva. Udílí vám před zápasem hodně taktických rad, upozorňuje třeba na koho z týmu soupeře si dávat pozor?
S Radkem se znám právě z působení v Pelhřimově a díky tomu jsem v Ústrašíně. Samozřejmě taktické rady uděluje a reaguje na daného soupeře. Na trénincích si některé věci zkoušíme a snaží se náš tým naučit určité automatismy, které jsou nezbytné. Konkrétně se příliš nezaměřujeme na jednotlivé hráče, ale soustředíme se na týmový výkon.
Jak často Ústrašín trénuje, kolik se vás na tréninky schází? A myslíš, že jste oproti soupeřům třeba na tom fyzicky lépe, když poslední zápasy rozhodujete většinou brankami ze závěru zápasu? Jaká vůbec byla v Ústrašíně zimní příprava, byly tréninky hodně náročné?
V zimní přípravě jsme měli tři tréninky za týden a teď během sezóny máme dva. V zimě jsme potrénovali dobře, ale myslím si, že je nejdůležitější počet, ve kterém se scházíme na zápasy. To je zároveň i odpověď nato, že máme v závěrech zápasů více sil než soupeři.
V zápase proti Hořepníku i nyní proti Červené Řečici byly k vidění sporné situace, po kterých byla na hřišti až nevídaná dávka emocí. Jak si situace viděl ty a máš třeba pochopení pro extempore, která poté byla k vidění? A čistě hypoteticky, kdyby sporná situace byla posouzená ve váš neprospěch, kdo z týmu Ústrašína by nejvíce řádil, máte v mužstvu také nějakého pořádného nerváka?
S Hořepníkem jsme předvedli povedený obrat a zvítězili 2:1. Spornou situací v tomto zápase máte jistě na mysli dožadování se odpískání pokutového kopu na konci utkání po mém střetu s hostujícím útočníkem. Hostující útočník byl v samostatném uniku, ale předkopl si balon trochu více než chtěl, toho jsem využil a na poslední chvíli jsem zasáhnul. Soupeře jsem srazil, ale ještě předtím jsem zasáhl míč. Uznávám, že tento zákrok vypadal jako jasný faul, ale výborně postavený rozhodčí viděl můj zásah míče a správně penaltu neodpískal. Emoce diváků chápu, protože na takovou vzdálenost si toho všimnout nemohli. To, co se stalo ze strany některých hořepnických hráčů, bych nechal bez komentáře, to na fotbal nepatří. Zápas s Červenou Řečicí byl vyrovnaný a z naší strany spíše ubojovaný, ale to už tak někdy bývá. Sporná situace byla u rohového kopu, po kterém jsme vstřelili gól. Soupeři se dožadovali neuznání gólu z důvodu, že míč prý opustil hřiště. K tomu nemám co říct, bylo to na druhé straně hřiště, takže to nemůžu posoudit.
Porazili jste Hořepník, Plačkov a Červenou Řečici, což jsou kromě vás největší adepti sestupu. Kdyby sis měl tipnout, který z týmů Poutník ligu opustí, komu bys dal do rukou Černého Petra?
Tohle se těžko odhaduje. Chci, abychom to nebyli my, a jinak je mi upřímně jedno, kdo sestoupí.
Máš nějakého oblíbeného soupeře nebo naopak tým, proti kterému chytáš nerad?
Nikoho takového nemám. Je mi jedno proti komu hraju.
Ty jsi na jaře stihl dokonce dát gól a to do sítě Maratonu. Z jakého důvodu tento zápas odchytal Radek Prokýšek a jak bys svůj gól popsal. Dával jsi třeba po zápase za tento gól něco do klubové kasy?
Hned při prvním zápase v Kamenici jsem si při rozcvičce přivodil zranění. Z taktických důvodů nebudu říkat, čeho se to týká :-D. Zranění se do konce sezony asi nepovede vyléčit, takže nezbývá, než nastupovat s ním. Jak už jsem říkal, láká mě post útočníka a tak se mě trenér rozhodl využít, když jsem nemohl nastoupit do brány. Po výborném rozehrání standartní situace od Pavla Bělocha jsem si naskočil na centr a hlavou do proti pohybu gólmana skóroval. Nedával, ale určitě to nějakým způsobem vyřešíme na dokopné.
Kdyby sis měl vybrat nějaké místo, na které by ses jednou rád podíval, jaké by to bylo a proč?
Tak vyloženě nějaké oblíbené místo nemám, ale když to vezmu z toho fotbalového pohledu, tak bych se rád podíval na „westfálský“ stadion do Dortmundu.
Chtěl bys závěrem něco vzkázat ústrašínským fanouškům?
Chtěl bych jim poděkovat za to, že chodí v tak hojném počtu. Máme jednu z nejvyšších návštěv a doufám, že to tak zůstane. Není nad to, když přijde „plnej dům“ :-D .

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.